Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

http://www.thingiverse.com/thing:22202

Asta e adresa de unde am luat schema pentru ventilator.

Hmm, cu LCD-ul e mai complicat, iar costul este destul de mare.

Mosfet-urile de pe controler nu se incalzesc ca sa le pun radiatoare, doar ca nu pot sa-l folosesc pe cel de la heatbed care scoate 12 V iar mie imi trebuie 24V. Daca folosesc HB -ul la 12V se inclzeste doar pana la 95C intr-o ora :(.

Link spre comentariu

Cu LCD-ul+rotary encoder nu e nici greu nici scump :)..... este foarte eficient, cateva pagini mai inapoi este o discutie despre el si o schema atasata. Ca sa nu mai cauti schema o mai atasez o data.

post-24493-13982960472_thumb.png

Link spre comentariu

Si cel care ti-a ars pololu care era?Cu LCD+keys depinde cat de mult tii la optiunea de autonomie a printer-ului. Daca printezi rar de pe SD, clar nu se merita 150 RON sau cat dai pe el. Daca tii neaparat sa fie autonom, poate merita. De obicei daca e pentru "uz casnic", nu prea se justifica. Alternativ ai putea sa cumperi componentele din China cu mult mai ieftin, iar PCB-ul sa il faci tu.Cu HB-ul, incearca sa iti faci unul bazat pe rezistente. Se incalzeste foarte repede.

Link spre comentariu

Da asa este in china le gasesti la preturi foarte atractive, poate pe viitor o sa fac si cu LCD, dar acum nu este momentul. Driverele le-am ars din neatentie nu din cauza mosfet-urilor.Multumesc pentru schema cu LCD-ul, e interesanta. Am un LCD dar este 16x2, merge si cu asta, dar cum am mai zis nu acum.Am uitat, am facut HB-ul din PCB dar a iesit de 2 ohmi, mai am printata variata prusa dar imi trebuie placa de pcb.

post-46546-139829604727_thumb.jpg

Link spre comentariu

Faina poza!Ieri am prelucrat svg-ul de la schema de controller a rusului de la maket city la care am mai pus link.Am instalat Inkscape.Am deschis svg-ulAm modificat latimea la toate liniile la 0.5Am dat export in .bmp la calitate de 600 dpi.Am deschis in Paint.Am dat Invert colors.Am salvat.Din pacate nu pot atasa ce a iesit ptr ca e prea mare imaginea, are 3090 x 1697, si nu e testat circuitul, dar daca vrea cineva poate sa-mi trimita un mail si ii trimit. desi am vazut ca voi ati mers pe Sanguinolu si Polulu...Acu sunt in cautarea cuiva care sa-mi realizeze cablajul, si sper sa nu fi uitat nici o liniuta pe acolo...oricum o sa-l verific ca si conexiuni dupa schema.

Link spre comentariu

Oameni ca lumea astia de la reprapworld.com, le-am cerut scuze ca fac comenzi asa des dar aveam nevoie de drivere si ce sa vezi mi -au trimis 2 polulu gratis. Super acum am si de rezerva 2 buc. :))ms chas3 pt celelalte 2 buc.

Link spre comentariu

Azi avand si eu o binemeritata pauza am zis sa ma uit putin pe thingiverse.Multe treburi interesante gasesti pe acolo.http://www.thingiverse.com/thing:27049

Eu nu am putut sa vad toate piesele de acolo si am stat vreo 2 zile sa le vizualizez.Mai sunt si alte site-uri pe care le-am gasit din greseala, dar nu mai stiu care sunt. Cand le gasesc le postez.Acum fac "Fan_Duct_V3_for_PLA".Am gasit niste setari gata facute pentru slicer: ABS si PLA, pentru incepatori asa ca mine :da
Link spre comentariu

Din pacate comanda este de minim 100 ron si parca nu as comanda cateva mii :101 , poate are cineva pe acasa sau imi poate indica unde gasesc la bucata.Astept pachetelul de la tine si apoi o sa-mi trebuiasca ca sa prind rulmentii, daca nu trebuie sa inventez alt sistem, ii prind cu tisuri temporar sau vad eu ce fac pana gasesc sigurantele.

Link spre comentariu

Ei nu-i nimic ai printat destul, azi ma duc la posta sa vad daca au sosit, deja au trecut 3 zile si vreau sa mai progresez si eu putin.Am facut o greseala, diametrul exterior la rulmentii LM8UU este de 15 mm, deci mie imi trebuie sigurante cu diametru interior de 14 sau 13 mm presupun ?N-am idee daca acel sant in care intra sigurantele are o adancime de 1 mm sau mai mult?Cine a folosit asemenea sigurante sigur stie .O sa folosesc eu altceva pana la urma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări