crys281 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 http://www.thingiverse.com/thing:22202 Asta e adresa de unde am luat schema pentru ventilator. Hmm, cu LCD-ul e mai complicat, iar costul este destul de mare. Mosfet-urile de pe controler nu se incalzesc ca sa le pun radiatoare, doar ca nu pot sa-l folosesc pe cel de la heatbed care scoate 12 V iar mie imi trebuie 24V. Daca folosesc HB -ul la 12V se inclzeste doar pana la 95C intr-o ora :(. Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Cu LCD-ul+rotary encoder nu e nici greu nici scump ..... este foarte eficient, cateva pagini mai inapoi este o discutie despre el si o schema atasata. Ca sa nu mai cauti schema o mai atasez o data. Link spre comentariu
chas3 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Si cel care ti-a ars pololu care era?Cu LCD+keys depinde cat de mult tii la optiunea de autonomie a printer-ului. Daca printezi rar de pe SD, clar nu se merita 150 RON sau cat dai pe el. Daca tii neaparat sa fie autonom, poate merita. De obicei daca e pentru "uz casnic", nu prea se justifica. Alternativ ai putea sa cumperi componentele din China cu mult mai ieftin, iar PCB-ul sa il faci tu.Cu HB-ul, incearca sa iti faci unul bazat pe rezistente. Se incalzeste foarte repede. Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Da asa este in china le gasesti la preturi foarte atractive, poate pe viitor o sa fac si cu LCD, dar acum nu este momentul. Driverele le-am ars din neatentie nu din cauza mosfet-urilor.Multumesc pentru schema cu LCD-ul, e interesanta. Am un LCD dar este 16x2, merge si cu asta, dar cum am mai zis nu acum.Am uitat, am facut HB-ul din PCB dar a iesit de 2 ohmi, mai am printata variata prusa dar imi trebuie placa de pcb. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Faina poza!Ieri am prelucrat svg-ul de la schema de controller a rusului de la maket city la care am mai pus link.Am instalat Inkscape.Am deschis svg-ulAm modificat latimea la toate liniile la 0.5Am dat export in .bmp la calitate de 600 dpi.Am deschis in Paint.Am dat Invert colors.Am salvat.Din pacate nu pot atasa ce a iesit ptr ca e prea mare imaginea, are 3090 x 1697, si nu e testat circuitul, dar daca vrea cineva poate sa-mi trimita un mail si ii trimit. desi am vazut ca voi ati mers pe Sanguinolu si Polulu...Acu sunt in cautarea cuiva care sa-mi realizeze cablajul, si sper sa nu fi uitat nici o liniuta pe acolo...oricum o sa-l verific ca si conexiuni dupa schema. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Hai ca am reusit sa-l modifica ca sa-l pot si atasa. Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Oameni ca lumea astia de la reprapworld.com, le-am cerut scuze ca fac comenzi asa des dar aveam nevoie de drivere si ce sa vezi mi -au trimis 2 polulu gratis. Super acum am si de rezerva 2 buc. )ms chas3 pt celelalte 2 buc. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Azi avand si eu o binemeritata pauza am zis sa ma uit putin pe thingiverse. Multe treburi interesante gasesti pe acolo. http://www.thingiverse.com/thing:27049 Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Gata. Reparat. Merge struna . Deja am printat vreo 2 piese.Alta viata cu HB. Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 18, 2013 Partajează Postat Martie 18, 2013 Azi avand si eu o binemeritata pauza am zis sa ma uit putin pe thingiverse.Multe treburi interesante gasesti pe acolo.http://www.thingiverse.com/thing:27049Eu nu am putut sa vad toate piesele de acolo si am stat vreo 2 zile sa le vizualizez.Mai sunt si alte site-uri pe care le-am gasit din greseala, dar nu mai stiu care sunt. Cand le gasesc le postez.Acum fac "Fan_Duct_V3_for_PLA".Am gasit niste setari gata facute pentru slicer: ABS si PLA, pentru incepatori asa ca mine Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 http://www.cncmw.ro/organe-de-asamblare ... j-d-8.html Ma poate ajuta cineva si pe mine cu asa ceva? 4 bucati? Link spre comentariu
chas3 Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 http://www.cncmw.ro/organe-de-asamblare/sigurante/inele-siguranta/pentru-alezaj-din-472/inel-sig-alezaj-d-8.htmlMa poate ajuta cineva si pe mine cu asa ceva? 4 bucati?Pai nu merg comandate de acolo direct? Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Din pacate comanda este de minim 100 ron si parca nu as comanda cateva mii , poate are cineva pe acasa sau imi poate indica unde gasesc la bucata.Astept pachetelul de la tine si apoi o sa-mi trebuiasca ca sa prind rulmentii, daca nu trebuie sa inventez alt sistem, ii prind cu tisuri temporar sau vad eu ce fac pana gasesc sigurantele. Link spre comentariu
chas3 Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Cred ca puteam sa iti printez cateva, daca ziceai. Cred ca ar fi reusit sa tina rulmentul in loc.La Hornbach/OBI/Dedeman si chestii de astea, nu are? Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 19, 2013 Partajează Postat Martie 19, 2013 Ei nu-i nimic ai printat destul, azi ma duc la posta sa vad daca au sosit, deja au trecut 3 zile si vreau sa mai progresez si eu putin.Am facut o greseala, diametrul exterior la rulmentii LM8UU este de 15 mm, deci mie imi trebuie sigurante cu diametru interior de 14 sau 13 mm presupun ?N-am idee daca acel sant in care intra sigurantele are o adancime de 1 mm sau mai mult?Cine a folosit asemenea sigurante sigur stie .O sa folosesc eu altceva pana la urma. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum