Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Poate voi aveti un program zilnic mai liber, din pacate ptr mine eu am un job de la 9 la 5 sau chiar mai tarziu, asadar eu cand ies de la munca nu mai gasesc nicaieri deschis, singura mea sansa e sa plec la pauza de masa sa iau cate ceva, dar nici atunci nu pot sa stau mai mult de o ora.De asta si prefer sa cumpar de pe forum sau de pe net si dup-aia doar sa ridic de la posta.Pentru cine ar mai mult timp liber probabil ca e mult mai usor, ce-as mai vrea sa fi facut chestiile astea cand eram student :dans: din pacate atunci nu prea dispuneam de fonduri :nebunrau:P.S.: Isi face cineva mila de mine cu 4 sigurante de alea de prins rulmentii cu diametru de 8 mm???Am vazut ca ajung vreun ron toate, din pacate comanda minima pe net este de 100 ron :P, sau daca stiti daca gasesc prin dedeman sau baumax?Proasta idee a avut cel care a proiectat printrbot cu sigurantele astea, tare greu sunt de gasit. Mai sunt cateva componente care ar putea fi imbunatatite ca sa poate fi gasite mai usor.

Link spre comentariu

Cateva poze.Totul a fost facut cu cnc-ul din ultima poza.Astept electronica, si este gata. Mai am sa montez cate ceva la mecanica, si este complect.In final cnc-ul cu care am facut toate piesele va fi scos la vanzare.

Link spre comentariu

Scoateti la vanzare si sasiurile de imprimante si CNC ?

Numai cnc-ul.Imprimantele o sa le montez de final, proiectul va ramane final, iar pe viitor cand termin cnc-ul asta mare si destept, voi face 100 de kit-uri de 3d printer, si voi sari cu o parte pe piata la preturi minime, iar o parte voi incerca sa livrez gratis in gradinite grupa mare si scoli clasele 1-4.Totul este sa le fac cat mai sigure, cu toata electronica bine ascunsa, si capul de printare cu gard de protectie pentru a nu pune in pericol utilizatorii.O sa vad ce palaria mea o sa iasa.Pana in moment, arata ca o bijuterie cu diamant.
Link spre comentariu

Mincof felicitari pentru proiectul tau, ma bucur sa aud ca cineva se gandeste la viitor si la inovatie, ai tot respectul din partea mea :). Pe langa gardul de protectie ar fi bine sa te gandesti la o cusca de plexic cu usita de acces in fata si asta ar fi siguranta maxima pentru ca in general copii simt nevoia sa atinga, sa traga pentru a vedea ce se intampla ..... Gandestete ca daca pui cusca e riscul minim de accidentare dar va trebui sa o stergi des ca vor sta cu limbile scoase pe ea sa vada ce se intampla inauntru :)). Eventual ca sistem de securitate in plus poti pune un microcontact (endstop mecanic) la usa si daca este deschisa in timpul lucrului sa treaca in modul pauza, iar la inchiderea usii sa faca resume :).

Link spre comentariu

Da, tocmai de acea astea doua 3d-uri au mers asa de greu. Practic proiectul a iesit din multe piese facute, apoi aruncate si redesenate ca nu-mi placeau ca design. Dupa ce va fi gata, cred ca-l voi pune sub forma de dxf la dispozitia oricui vrea sa construiasca asa ceva, si va putea modifica totul inspre bine pana la o varianta agreata.

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa faci ceva la scara atat de mare te-ai gandit la un site de crowdfunding adica sa postezi pe kickstarter?Daca a strans cel cu Printrbot (care e o jucarie fata de cei ai facut tu) zeci de mii de dolari, atunci cred ca tu ai avea un succes imens si ai reusi sa-ti sponsorizezi proiectul intr-un timp foarte scurt!Succes!

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa faci ceva la scara atat de mare te-ai gandit la un site de crowdfunding adica sa postezi pe kickstarter?Daca a strans cel cu Printrbot (care e o jucarie fata de cei ai facut tu) zeci de mii de dolari, atunci cred ca tu ai avea un succes imens si ai reusi sa-ti sponsorizezi proiectul intr-un timp foarte scurt!Succes!

Problema sponsorizarii la nivelul a 50-80 Kitt-uri (20-50 vor pleaca in piata, pentru ca unii sunt sceptici si nu primesc nici sponsorizari) nu este greu pentru mine. Acum este simplu pentru a le construi, pentru ca daca fac cnc-ul mare voi scoate 50 de set-uri pe cursa. Deci practic in 2 zile ar fi gata 100 de set-uri de placute fibra, apoi va fi de munca la montaj. La profile va fi usor ca dau comanda si mi le aduc direct taiate si gaurite in cote.Practic un schelet il montezi fix in 30 minute chinezeste, o ora nemteste, si 2 ore romaneste (20 minute cafeaua, 30 minute tigarea) icon_jook
Link spre comentariu

si 2 ore romaneste (20 minute cafeaua, 30 minute tigarea) icon_jook

Asta iubesc eu :da ,nu din prisma leni :speriat ci vreau sa inteleg ce fac si de ce fac asa ,tot timpul am fost incet dar vorba ceea "incet si sigur" ,e plina lumea de cei care stiu tot si fac tot :speriat .
Link spre comentariu

Pai atunci s-ar putea sa ma abonez si eu la un kit daca pretul va fi cat de cat acceptabil :d, sa vedem cum iese treaba cu Printrbotul intai insa.Se va putea folosi si ca CNC de PCB sau frezare in plastic?Daca aveti putere financiara de a va sustine e ok, eu ziceam ca e posibil sa nu gasiti atat de usor 50 de clienti ptr imprimanta 3d in Romania, probabil ca suntem vreo 10 care scriem pe topicul asta, majoritatea stiu ce e aia CNC, dar prea putini stiu ce e aia imprimanta 3D.In schimb pe kickstarter probabil ca un proiect ca al dvoastra la un pret corect ar strange finantarea intr-o luna maxim.Era doar o sugestie, atat Printrbot cat si multe alte imprimante 3d s-au lansat pe kickstarter, si sunt mult sub ceea ce ati construit d-voastra.

Link spre comentariu

Inca n-am calculat pretul pe kitt. Acum sunt la proiectari finale pe ultimele piese.Oricum cu ce am pe stoc (la fibra de sticla ma refer), pot sa scot cam 20-30 kitt-uri de placute. Restul, profile, suruburi si piulite, are piata. Totul este sa cer reducere pentru cateva sute de metri de profile.Ca kitt va fi fara motoare, fara electronica, dar cu intinzatoarele si rotile dintate incluse.

Link spre comentariu

Gata si cu intinzatorul de jos. Nu prea imi place ca l-am facut in graba, dar merge. Finalul in proiect va fi altfel. Mai am sa-i tai surubul ca te loveste la genunchi, si este gata de treaba.Acum ma concentrez pe axa z. Aici este de gandit, dar am gandit.Maine dimineata fac piesele pe cnc, iar seara pun niste poze cu mecanica si motoarele de final.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări