florinangeru Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Uraaaaaa multumim mult Vasile o sa-mi trebuiasca si mie ceva rulmenti de 8 o sa urmaresc siteul. Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 Gata si ambele capete (pentru amandoua).Unul este Wade, si celalalt MK7.Dupa cum se stie la mk7, capul cald nu vine atasat de el, vine la distanta mare, iar pla-ul sau abs-ul este ghidat prin furtun de aer.Eu il voi modifica un pic, si anume ii voi pune un suport si voi atasa capul cald exact ca la wade.Maine imi vin restul de fiare din china, si poimaine va fi gata fara controller ca inca este pe drum. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Arata profi ambele extrudere.V-am trimis o cerere in legatura cu barele cromate de 8 mm daca mai sunt disponibile, dar nu mi-ati raspuns... Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Arata super ai dat peste chinezoi seriosi... abia astept sa vad pozele cu imprimanta gata asamblata si prima piesa printata. Pana la urma ce modul de comanda ti-ai comandat pentru astea tot sanguinololu sau GenX-ul de spuneai tu de ea? Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 Nu l-am citit.Nu sunt cromate, sunt de inox.Ma uit azi sa vad ce am, si ce dimensiuni. Link spre comentariu
chas3 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Eu ma documentez cum sa fac dracia aia care face firul de plastic, ca tare scump mai este ).Am trimis mail la baietii aia de la mecanoplast dar se vede treaba ca mailul e complicat pt ei . O sa sun la tel.Ar fi interesant daca reusesti, desi orice imperfectiune sau impuritate afecteaza calitatea printarii sau poate "avaria" hotend-ul.Daca ai nevoie urgent de ABS pana iti ajunge cel comandat, iti pot da eu.zicea cineva ca nu se gasesc in romania tije si rulmenti de 8mm asa ca am adus si de astea, saptamana viitoare vor apare pe site http://www.hi-end.roSi surub trapez de 10 pe deasupra Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Laudabila intentia domnului Vasile de a aduce si tije si rulmenti de 8 mm, si o veste foarte buna ptr toti care vor sa faca imprimante 3D ieftine!Am o intrebare voi cum fixati fulia care trage cureaua dintata pe axul motorului pas cu pas? Ati polizat axul incat sa il faceti in forma de D si folositi o fulie care are gaura ptr surub care se strange pe ax?Ce metoda ati folosi ptr rotita dintata care nu are gaura ptr surub?Sa incerc sa atasez un surub cumva pe rotita dintata sau cum as putea face? Nu prea am foarte multe incercari, daca stric rotita trebuie sa fac rost de alta de undeva, asa ca ar trebui sa merg cam la sigur.In schimb mai am niste rotite dintate din dezmembrarea unei imprimante, as putea sa mai fac niste experimente pe ele.Daca nu reusesc si nu reusesc, atunci poate isi face mila de mine cineva care are o imprimanta 3D functionala si imi face rotita dintata mica de la extruder Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 continuare ...... curelele si rolele mi le-a dat un amic, sunt recuperate din imprimante matriciale.florin arata foarte bine ce ai facut pana acum, vad ca te misti incet dar rezultatele finale sunt promitatoare.Ai facut ceva probe cum se misca masa, ceva deviatii ?Eu zic ca ptr 3D Printer e cam overkill acesta constructie de aluminiu, mai ales ca nu e nici un fel de forta care sa se exercite pe ea, dar poate ca vei putea sa o refolosesti si ptr un CNC super light ptr ceva material super moale gen plastic, lemn...Tine-o tot asa si va iesi o treaba foarte buna pana la final.Am o tija de la o imprimanta, cred ca este de 10, azi mai dezmembrez una, daca iti foloseste la ceva da un semn... Link spre comentariu
chas3 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Laudabila intentia domnului Vasile de a aduce si tije si rulmenti de 8 mm, si o veste foarte buna ptr toti care vor sa faca imprimante 3D ieftine!Am o intrebare voi cum fixati fulia care trage cureaua dintata pe axul motorului pas cu pas? Ati polizat axul incat sa il faceti in forma de D si folositi o fulie care are gaura ptr surub care se strange pe ax?Ce metoda ati folosi ptr rotita dintata care nu are gaura ptr surub?Sa incerc sa atasez un surub cumva pe rotita dintata sau cum as putea face? Nu prea am foarte multe incercari, daca stric rotita trebuie sa fac rost de alta de undeva, asa ca ar trebui sa merg cam la sigur.In schimb mai am niste rotite dintate din dezmembrarea unei imprimante, as putea sa mai fac niste experimente pe ele.Da, axul este in D iar roata dintata are 1 sau 2 stifturi pentru fixare (la cele printate se practica surub+piulita de 3). Daca axul nu este asa, il faci tu (pila/dremel/flex).Daca nu are surub, presupun ca e gaura conica, atat timp cat iti sta fixa pe ax si nu are bataie dupa fixare, e ok. Poti sa ii dai gaura prin care sa treci un stift. Surubul doar blocheaza axul, nu trebuie sa aibe gaura data la sutime. Pentru ce curea ai nevoie? Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Merci de raspuns.Daca va uitati in posturile mele mai vechi, am postat ... cred poze cu rotita mare si cea mica de la Wade extruder, au fost facute la CNC, dar simple fara gaura ptr surub de fixare fara nimic, doar cu dinti pe margini de gaura de 5 mm cilindrica, nu conica pe centru.De asta intreb cum le-as putea fixa pe ax oare.Solutia pe care o aveam in minte era sa le lipesc pur si simplu pe ax cu lipici din ala Bison care e super strong, dar ma gandesc ca in caz ca nu le lipesc ok nu prea mai am cum sa le demontez...Deci mi-ar trebui rotita mica dintata de la extruderul Wade, asta in cazul in care nu gasesc o solutie de a monta cea pe care o am acum.Am vazut si eu sistemul de la rotitele printate, cu acea contrapiulita de 3 care se baga din lateral, dar la mine rotita dintata are doar 4 mm latime asa ca nu este nici un chip sa dau gaura din lateral prin ea...Ce ma gandeam era pur si simplu sa lipesc o piulita de 3 de rotita cu bison, si apoi tot asa sa strang surub de 3 pe axul motorasului polizat, dar nu cred ca o sa tina la cuplul care e in extruder...Alta solutie sa lipesc sudez piulita de o tablita mica pe care sa o prind cu suruburi tot asa de rotita...Ptr polizarea axului de la stepper cum se procedeaza ptr a tine axul fix in timp ce il polizez si ca sa nu stric motorasul?Am dremel din ala mic, dar am si piatra de aia mica de polizor care se baga in bormasina.O sa incerc intai pe un stepper mai mic de proba sa vad daca iese ceva, macar sa nu le stric pe cele pe care o sa le folosesc. Link spre comentariu
chas3 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 In nici un caz nu le-as lipi, mai bine dai o gaura pe lateral, prin care sa treci stiftul. Probabil dupa ce iti faci printer-ul, o sa iti faci si un set de heringbone si o sa vrei sa le schimbi. Iti printam eu aia mica, dar din poza pare putin diferita, dintii par mai rotunjiti si nu cred ca o sa calce bine.Piulita este de fapt o solutie pentru variantele printate, toate cele metalice au stift(uri) directe cu filetul prin corpul rotii. Ar fi fost mai dificil sa reproduci asta la varianta printata, asa ca s-a recurs la o piulita incastrata acolo. Tu cum ai corpul rotii dintate din metal, ii dai o gaura pe care o filetezi dupa aia.Pentru polizare, prinzi axul in menghina si aia e Unii mai practica metoda sa alimentezi motorul ca sa produca holding torque, care sa se opuna rotatiei, cu riscul de a stresa axul asa. Poti sa te antrenezi pe un surub intai, sa vezi ce si cum. Nu e foarte dur, sare usor materialul de pe el. Link spre comentariu
bbogdanmircea Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Merci mult.Mai studiez problema momentan. Daca nu merge si nu merge poate imi faci rotita mica si se potriveste. Totusi dintii au fost facuti dupa schemele de la rotitele printate deci ar trebui sa se potriveasca zic eu. Link spre comentariu
florinangeru Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 Salutare,intentionez sa folosesc ansamblul si ca CNC pentru PCB-uri nu doar imprimanta 3D si deaia am optat pentru o structura asa strong . Ma misc greu din cauza bugetului si a atentiei in exces pe care o acord detaliilor, dar sper la un rezultat pe cum il visez.In ceea ce priveste rotita dintata eu sunt de parere ca e prea subtire in carne pentru modificari si improvizatii, trebuie lipita si nu are rost sa polizezi axul motorului. Bagi rotita data cu epoxi pe axul motorului si apoi asezi motorul pe o suprafata dreapta sa stea in ax, astfel esti sigur ca rotita va fi centrata pe ax. Sa ai grija sa pui ceva intre rotita si suprafata pe care le vei aseza sa nu pleci cu masa/mobila cand vrei sa le iei de acolo si sa degresezi putin axul inainte de lipire.Tija de 10..... sincer nu cred ca am la ce sa o folosesc pentru moment, am doua tije de 8 si intentionez sa le folosesc pe astea, multumesc mult pentru oferta. Link spre comentariu
cnc_step Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 [quote="bbogdanmircea" Am o intrebare voi cum fixati fulia care trage cureaua dintata pe axul motorului pas cu pas? Ati polizat axul incat sa il faceti in forma de D si folositi o fulie care are gaura ptr surub care se strange pe ax? ] Simplu. Dai gauri in fulie la cota de 4,90mm. Daca o cumperi de la Vasile, el stie ce are de facut ca mi-a gaurit mie si a vazut ca este ok. Apoi deschizi o menghina, pui fulia si motorul intre bac-uri, neaparat o piulita de 3, sau un stift de 3mm diametru intre bac-ul menghinei si axul din partea din spate a motorului, strangi menghina si e pe viata acolo. Sau varianta 2, gaura de 5mm, loctite 638, si este pe viata acolo. Link spre comentariu
crys281 Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 @chas3 Daca ai nevoie urgent de ABS pana iti ajunge cel comandat, iti pot da eu.Multumesc. la ce pret il dai? Oricum acum am alta problema nu stiu ce dracu am facut ca am ars driverele de pe sanguino. Initial am crezut ca e doar unu ars, pe care l-am si primit, dar de fapt erau arse 3. Dupa ce l-am scos afara de pe controler nu s-a mai incalzit regulatorul 7805, la ceilalti 2 nu se incalzeste dar nu merg motoarele. Acum merge doar x si y. Daca le mut la z si la extruder atunci nu mai merg x si y, dar merg z si E. Acum trebuie sa fac iar comanda :cry:. I-am innebunit pe aia de la reprapworld. Am gasit unele mai ieftine la unu in Belgia, fac la asta comanda sa vad daca e serios.Iar cu ABS imi trebuie heatedBED, trebuie sa fac si de asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum