Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

3D Printer

cnc_step

Postări Recomandate

Problema este ca nu are masa incalzita si nu face priza.A doua problema este capul de printare.Atata timp cat ai rezistenta de incalzire pusa in pod, nu o sa printeze niciodata cum trebuie, pentru ca de unde incalzeste la temperatura normala, pana iese deja este rece. Ori cobori ansamblul cu rezistenta si termistorul in varful capului de scriere (1,5mm de la varf in sus), ori muti termistorul jos in varf (dar nu este o varianta buna).Deci, problema ta este la capul de printare, si la lipsa pcb-ului de incalzire.

Link spre comentariu

Capul de printare nu are nimic, doar mai trebuia niste setari facute prin slicer, acum merge binisor. Imi trebuie o schema buna de legare al ventilatorului de racire.

Am facut si un filmulet:

Deja am terminat inca un set de plastice pt inca o Prusa :da , dar imi ies gaurile pentru piulite M3 mai mici, stie cineva pe unde trebuie umblat?

Link spre comentariu

Foarte tare felicitari arata bine :). Cel mai bine faci tu teste pana gasesti varianta optima sau intri pe forumurile de specialitate din afara ca la noi sunt cateva persoane care au imprimanta 3D si ....... Sa vad ce o sa ma fac eu cand am sa ajung la setarea si calibrarea software a imprimantei. Citisem mai demult pe un forum ca este un program ce calculeaza valorile pentru calibrare... ceva de genul dai sa printezi un patrat de 5/5 si introduci in program de cat a iesit in realitate, apoi calculeaza automat ce valori sa pui in setari la slicer si sanguino...... O sa caut, poate mai dau peste postul respectiv..... tinem legatura :)

Link spre comentariu

Uite astea sunt piesele care le-am printat de cand am inceput calibrarea, ultimele au fost corpul de sustinere al extruderului si capatul de sfarsit al axei X.

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us[/img]

Link spre comentariu

foarte misto :) eu astept sa iau salariul sa pot continua cu proiectul :nebunrau: si intre timp am dat peste o aplicatie super usor de utilizat si foarte utila se numeste 123D Design, o recomand :)

Link spre comentariu

Noutati ceva de la restul?? Asteptam poze :).Eu am pust o platbanda de aluminiu intre doi rulmenti incasetati de la patul mobil si o sa prind curaua pe ea, in felul asta nu mai gauresc placa de aluminiu de la patul mobil. O sa pun poze deseara cand ajung acasa.

Link spre comentariu

Eu ma documentez cum sa fac dracia aia care face firul de plastic, ca tare scump mai este :)).Am trimis mail la baietii aia de la mecanoplast dar se vede treaba ca mailul e complicat pt ei :). O sa sun la tel.

Link spre comentariu

Telefonul e sfant :)..... Ai putea sa faci tu fir, pentru ca se gasesc pelete abs la sac si e rentabil dar trebuie sa ai mare grija cu temperatura la transformarea in fir, restul e usor de facut ca o masina de tocat cu segment de preincalzire si topire la care adaugi o duza de diametrul si forma dorita :). Inca o problema destul de importanta e sincronizarea ansamblului pentru a obtine o grosime a firului constanta pe toata lungimea lui. Daca ai reusit sa treci peste cele doua probleme..... restul tine doar de timp sa il ai ca sa te apuci de fabricat :).

Link spre comentariu

Si ceva poze ca tot am promis :). clema de sustinere a rolei am facut-o din resturi de aluminiu ce le mai aveam prin casa, la cele doua bucatele de cornier de aluminiu am facut gauri normale la o parte sigauri ovale la cealalta pentru a putea regla orizontalitatea axului rolei. Pentru intindere am lasat suruburile putin mai lungi si nu o sa le strang de tot. O sa intind cu mana cat de bine pot cureaua si apoi dupa fixare strang suruburile si tensionez cureaua :).

post-24493-139829598573_thumb.jpg

post-24493-139829598579_thumb.jpg

post-24493-139829598586_thumb.jpg

post-24493-139829598591_thumb.jpg

post-24493-139829598597_thumb.jpg

Link spre comentariu

pai pe partea unde am facut gaurile ovale a fost singura varianta pila deoarece nu am freza si nici presa de gaurit :). Tijele si rulmentii sunt de 12 dar poti folosi fara probleme de 10 sau 8 ... eu nu am stiut exact ce inseamna de 12 intrucat nu am avut niciuna in mana pana la astea iar pe subler si linie..... nu e acelasi lucru cu a avea produsul in mana :). Oricum sunt super multumit de realizarea mea pana acum si abia astept sa rezolv cu restul pieselor pentru a putea continua.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări