Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare leduri 1w

Vizitator alin_t

Postări Recomandate

Vizitator alin_t

Salut,Am 5 leduri de 1W cu specificatiile: lungimea de unda 455-460nm,flux luminos 18 lm, caderea de tensiune 3.25 V la 350mA, curent de alimentare recomandat 350mA si unghi de dispersie 140 grade.Am un traf de laptop care imi scoate din 220 in 12v (5V) - 2000m A.Va rog sa imi spuneti care este cea mai simpla metoda de a le alimenta si ce piese imi trebuiesc. Ledurile mai au nevoie de racire??Multumesc.

post-66937-139829436008_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

1

• EFTIMIE

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Obligatoriu trebuie puse pe radiator starul pe care sunt montate nu asigura racirea iar pt alimentare aveti nevoie de o sursa de curent constant pentru care gasiti tot felul de scheme si pe internet si in forum .

Link spre comentariu

Salut,Am 5 leduri de 1W cu specificatiile: lungimea de unda 455-460nm,flux luminos 18 lm, caderea de tensiune 3.25 V la 350mA, curent de alimentare recomandat 350mA si unghi de dispersie 140 grade.Am un traf de laptop care imi scoate din 220 in 12v (5V) - 2000m A.Va rog sa imi spuneti care este cea mai simpla metoda de a le alimenta si ce piese imi trebuiesc. Ledurile mai au nevoie de racire??Multumesc.

Vrei sa le pui in serie sau in paralel? Le alimentezi separat sau toate la un loc.Vrei sa folosesti puterea maxima in lm de la leduri?Daca le pui in serie nu necesita neaparat sursa de curent constant, poti folosi linistit un regulator de tensiune gen LM317 in configuratie "adj-tensiune".Nu este recomandat sa le pui in paralel, deoarece este posibil ca unul sa consume mai mult si altul mai putin, distruganduse.Daca vrei sa le folosesti doar la 50% din puterea lor nu cred ca necesita radiator , faci un test si vezi cat de tare se incalzeste.Daca vrei sa te folosesti de toata puterea luminoasa au nevoie de radiator.Placuta STAR este acea placuta care sta ledul, iar ledul este numit "emiter".
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări