costi002 Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Salutare,As vrea sa stiu daca a incercat careva sa schimbe, in soft, nu doar la configurare, iesirea PWM a unui pic 16f88. As vrea ca iesirea PWM sa fie cand pe RB0 cand pe RB3 in functie de necesitate dar fara sa fiu nevoit sa reinitialez pic-ul.Mai exact, pe o punte H, pe "partea de jos" as vrea sa aplic PWM cand pe un mos, cand pe celalat pt a schimba sensul motorului (bineinteles, cu comenzile corespunzatoare pe celelalte mos-uri).Multumesc anticipat. Link spre comentariu
lama Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Sunt incepator dar zic sa ma lamuresc si eu ....16F88 are un singur PWM hardware batut in cuie pe pinul RB3.Daca PWM-ul e soft atunci e alta treaba. Poti emite si pe RB0. Altfel trebuie sa faci o logica care sa ia iesire PWM-ului si sa o duca la puntea ta cind intr-un loc cind in altulDaca vrei2 PWM hard cred ca trebuie sa schimb controlerul.Stima Link spre comentariu
godFather89 Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Poti folosi 2 tranzistori si doua iesiri logice pentru a directiona PWM-ul fie sus, fie jos Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 Multumesc pentru rapunsuri. Ideea era ca 16f88 permite ca pwm sa iasa ori pe rb0 ori rb3. Acest lucru este selectat dupa dorinta in config word __CONFIG _CONFIG1, _CP_ALL & _CCP1_RB0 & sau _CCP1_RB3. Acum intrebarea : se poate sau nu schimba cuvantul de configurare in soft, astfel incat sa fie luat in calcul fara resetarea pic-ului. Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Din cate stiu eu, cuvantul de configurare nu poate fi scris decat in faza de programare (cu programator), fiind in afara zonei de adresare a microcontrollerului. Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 Aici ai dreptate. deci, m-am lamurit. Am incercat sa introduc directiva _CONFIG si ce este deasupra nu imi ia in considerare si imi da eroare la compilareMultumesc tuturor pentru ideiNumai bine Link spre comentariu
10vid Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Mai bine fa extern cu doi tranzistori, daca mai ai doi pini liberi. Link spre comentariu
manolo Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Toate aceste informatii,capatate asa "bogea" le ceri pentru imbunatatirea acestui regulator de "inalta clasa" care il vinzi pe niste saite-uri de modelism ?!!Salutare,Pentru inceput, prezint spre vanzare :ESC - 50A- fara BEC - partea de logica se alimenteaza direct din receptor (5V)- Cu revers- punct 0 marit- frecventa PWM - 19khz- tensiune iesire motor - 12.2 V(la alimentare de 12.4 V pe un motor 755/ 40)Pret - 90RonPlus ne ameninti cu noi montaje ,binenteles in urma obtinerii unor noi informatii tot asa moca.Normal ar fi fost sa anunti membrii acestui forum ca ai nevoie de informatii ,pentru a realiza montaje care vor fi vindute. Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 ha ha ha, da chiar ca esti invidios. se pare ca ma urmaresti cu atentie cum imi dezvolt kit-urile si te cam roade invidia.ceea ce am cerut, este o chestie care tu nici macar nu stiai ca exista. mai pune mana si citeste.sincer, ma simt flatat ca ma urmaresti cu atata atentie, poate reusesti sa mai inveti ceva. Link spre comentariu
manolo Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Poate cum ti le dezolta altii Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Vorbeste in numele tau, nu ne baga pe toti in aceasi oala. Asa este, cu aceasta informatie obtinuta o sa ajung pe luna cu noul regulator. nu-i asa ca te oftici? Eu cred ca da. Link spre comentariu
manolo Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Da ma oftic si uite ce am facut:si asta:Cred ca mai ai vo 2km de oftica de parcurs sa ajungi la asa ceva Link spre comentariu
costi002 Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 Ceea ce imi arati nu reprezinta target-ul meu si nici chestii facute de tine. Pur si siplu ai luat o schema de pe net (regulator)/datasheet(sursa) si impreuna cu mariandmd v-ati batut capul cateva luni sa o intelegeti cum merge si te lauzi ca vai ce am facut. Pun pariu ca ce este in regulatorul lui se gaseste si in al tau si in al cel lui eugen, de care tot spui tu. Si atunci te intreb eu - nu este cumva plagiat? Asta ca tot imi spuneai mie mile fac altii. Tati, pana ajungi la nivelul meu, mai ai multa momeala de dat la peste.Succes Link spre comentariu
Bamse Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 De cat sa va mai certati (pe asa prostie "") mai bine iesiti la bere icon_jook, vad ca sunteti din Bucuresti . Solutia cea mai buna este cea prezentata de userul 10vid sau schimbi controlerul. Atentie la frecventele minima si maxima ca depind de frecventa oscilatorului de la microcontroler. Multumesc pentru rapunsuri. Ideea era ca 16f88 permite ca pwm sa iasa ori pe rb0 ori rb3. Acest lucru este selectat dupa dorinta in config word __CONFIG _CONFIG1, _CP_ALL & _CCP1_RB0 & sau _CCP1_RB3. Acum intrebarea : se poate sau nu schimba cuvantul de configurare in soft, astfel incat sa fie luat in calcul fara resetarea pic-ului. ... configurarea se face o data inainte de scrierea picului si cuvantul "" config "" este pentru programator nu pt compilator !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum