Rila Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Salutare,sunt nou printre voi si prin lumea electronicii!Am un radiocasetofon vechi si vreau sa fac cu piese din el un amplificator.Sunt incepator si nu prea ma pricep cum sa fac asta!Am urcat o imagine cu placuta radioului,integratul e orion 1001012 si cred ca el face amplificarea...Astept idei,solutii,eventual o schema cu piesele pe care le dispun(daca aveti) si muuulta rabdare!Multumesc mult pentru atentie! Link spre comentariu
mircea888 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 integratul e orion 1001012 si cred ca el face amplificarea...Nu cred ca ala este, sau oricum nu cred ca asta scrie pe el Eu zic ca amplificatorul este realizat cu integratul ala cu 14 pini si cu tablita in fata, aia e pentru racire, deci sigur ala e amplificatorul. Vezi ce scrie pe integratul ala.Oricum cred ca nu merita efortul sa modifici placa aia, nu are mai mult de 2x1W amplificatorul ala. Ca incepator mai bine iti cumperi un kit cu TDA2005, asta este stereo si se alimenteaza la 12-14V iar kitul costa destul de putin.Bafta ! Link spre comentariu
Letcon Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Nu-ti pierde vremea cu asa ceva.Daca tot vrei sa mesteresti ceva, fa ceva schema simpla cu ceva TDA...Binenteles ca iti trebuie ceva transformator(mai bun ca ala din casetofon),va trebui sa stii sa faci un cablaj(macar practic)....Pana la urma ce "experienta" ai la mesterit asa ceva?ps:am scris aproape odata cu mircea calin Link spre comentariu
apollo11 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 (am scris de-odata cu cei de mai sus, subscriu la tot ce-au spus si ei ) Daca te uiti intr-un mall, pe raftul cu boxe ptr computer, la modelele cam pe la 20ron, ei bine alea sunt cu mult mai bune decat ce-ai putea tu obtine din placa aia.De ce vrei sa faci un amplificator din ce ai la indemana?Daca ai nevoie de o solutie de mica putere pentru a scoate muzica dintr-un telefon sau mp3 player, iti recomand boxele alea (sunt si mai bune, daca iti permiti).Daca vrei sa inveti sa mesteresti, iti recomand sa mergi la un magazin de piese din orasul tau, si sa ceri un kit de-acolo, unul care sa aibe si instructiuni de asamblare.Citeste-le cu atentie, incearca si, daca nu reusesti, revino aici cu intrebari, caz in care ai sanse mai mari sa fii ajutat concret (depinde si cat de clar stii formula intrebarile).Succes! Link spre comentariu
Rila Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 Eu zic ca amplificatorul este realizat cu integratul ala cu 14 pini si cu tablita in fata, aia e pentru racire, deci sigur ala e amplificatorulPai de integratul ala ziceam,pe el scrie Orion 1001012.Nu am un magazin de componente electronice in oras si nici nu am de unde sa imi iau un kit pentru asa ceva,tocmai de asta am spus ca vreau sa fac ceva cu piesele de acoloAmplificatorul il fac sa invat,nu pentru performanta,deci nu prea conteaza cat scoate!Deci ceva idei cu piesele astea,va rog? Link spre comentariu
franzm Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 ...Amplificatorul il fac sa invat,nu pentru performanta,deci nu prea conteaza cat scoate!Deci ceva idei cu piesele astea,va rog?Daca vreti sa invatati, incercati sa reconditionati radiocasetofonul, chiar daca nu va reuseste 100%. Daca va documentati serios in vederea acestui lucru, puteti invata mult mai multe decat asambland un kit. Si daca vreti sa va tineti serios de electronica, va propun sa incepeti cu inceputul: cu utilarea laboratorului (alimentator, generator-urmaritor de semnal, AMC etc). Link spre comentariu
tiritrobo Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 L-ati umplut de informatii pe bietul baiat.Vezi Rila ce scrie pe finalul tau, ca din poza nu este foarte clar si, apoi, poti scoate un datasheet (o schema de aplicatie ) a acelui final. Link spre comentariu
apollo11 Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 cred ca scrie "1001012 orion" Link spre comentariu
Rila Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 ^^^Reconditionarea radiocastofonului nu este o optiune,am luat decat placa si motorul de la el...restul am aruncat^^Pai pe el scrie Orion 1001012 K9X04H si nu am gasit nici un datasheet sau schema pentru el...Deci ce sa fac?^da,scrie Orion 1001012 Link spre comentariu
George Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Nu am un magazin de componente electronice in orasLa profil scrie ca esti din Bucharest Link spre comentariu
vasile eugen Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 iti dau un final gata facut dintr-un sistem homecinema 5.1. alimentare incorporata.Doar potentiometri de volum trebuie sa pui si sa dai semnal. http://imageshack.us/photo/my-images/52 ... e136y.jpg/ Link spre comentariu
Rila Postat Mai 15, 2012 Autor Partajează Postat Mai 15, 2012 ^^Stau intr-un oras la 50km de bucuresti(gresala mea ca am setat bucuresti acolo,probabil m-am grabit)^Ai mesaj privat! Link spre comentariu
franzm Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 ...Pai pe el scrie Orion 1001012 K9X04H si nu am gasit nici un datasheet sau schema pentru el...Deci ce sa fac?...1. O poza mai clara?!2. Desenati schema amplificatorului din casetofonul ce-l aveti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum