Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

codec PCM

Vizitator condesator

Postări Recomandate

Vizitator condesator

Buna ziua ! Caut de ceva timp un integrat de codec PCM si o schema potrivita pentru a realiza un transceiver (practic integratul cu o interfata analogica la o casca si un microfon). In magazinele din tara nu am gasit un astfel de integrat si inainte de a da comanda din afara mi-ar prinde bine un sfat daca a mai lucrat cineva cu astfel de circuite

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crocobaurul

3

• svm86

2

• Liviu M

1

Da mai multe detalii. Eu NU am lucrat cu PCM audio, dar incerc sa raspund eu.

Eu cred ca gasesti si aici. De ex la TME:

http://www.tme.eu/ro/katalog/?idp=1&search=pcm&cleanParameters=1#search=pcm&id_category=100283&page=1

Nu prea am inteles ce vrei sa faci, din cate stiu eu:

- unele integrate PCM audio sunt de fapt "placa de sunet pe USB". Aici pe Elf este o dicutie in care au realizat si testa asa ceva;

- altele sunt codecuri pentru a fi intefatate microcontrollerelor, procesorelorelor, alte IC-uri.

Link spre comentariu

Nici eu nu sunt sigur ca am inteles corect ce cauti, da' poate gasesti ceva la vlsi.

Am vazut ca le distribuie TME.

LE Iar am fost cam lent, intre timp ai mai adus lamuriri. Desi nu cred ca e ce te intereseaza, nu sterg postul asta.

Link spre comentariu

Si eu sunt interesat de un codec audio. Dar sunt foarte scumpe.Ma gandeam la o faza:O placa de sunet pe USB + un PIC USB (interfata TTL) ???O merge faza asta ?

Link spre comentariu
Vizitator Chupacabra

Crocobaure, o placa de sunet este un Device USB, ca s-o controlezi iti trebuie un PIC cu USB-ul in mod Host. E o solutie eleganta, dar destul de complicat pentru soft-ul din PIC, trebuie scris un driver pentru respectiva placa de sunet.Daca folosesti un circuit integrat - codec audio, trebuie sa-l comanzi pe o magistrala I2S, e mai simplu decat USB.Baiatul care a deschis subiectul intreba de un codec pentru o solutie Mono (microfon catre ADC si casca legata la DAC), WM8510 e perfect si foarte ieftin. Tu probabil vrei sa construiesti ceva Stereo, vezi la Wolfson pe site ca au multe integrate stereo.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Pentru ceva asemanator am facut o placa audio cu PCM2912A de la TI. Schematicul e simplu, exact ca in datasheet.Cred ca mai am 1/2 circuite disponibile. In caz ca e interesat cineva ... eventual de restul de componente/ PCB.

Link spre comentariu

Schematicul e simplu

Pentru traducerea lui "schematic", există un cuvânt consacrat, "schemă"."Schematicul e simplu" sună precum "vulpele are blanul roşcat"."Schema e simplă" sună mai bine. :da
Link spre comentariu

Schematicul e simplu

Pentru traducerea lui "schematic", există un cuvânt consacrat, "schemă"."Schematicul e simplu" sună precum "vulpele are blanul roşcat"."Schema e simplă" sună mai bine. :da
Iti dau dreptate, greseala imi apartine.De 2 ani vad in fiecare zi meniul de la Altium Designer... "File ->New->Schematic" si a ramas imprimat in minte.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări