cosmin_cosmin_1 Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 Prin mai toate schemele de programatoare pe care le-am vazut, pentru atmel, pe portul paralel, cuartzul este de 4 Mhz. Eu vreau sa fac programatorul sa contina si cristalul, adica sa iau microcontrollerul, il pun pe placa, il programez, il scot si il pun la locul lui. Intrebarea era..se poate folosi si cuartz de alta valoare?nu 4Mhz,pentru ca nu am. Dar am multe cu valori mai ciudate, cu virgula.. programatorul pe care vreau sa-l fac este : http://www.lancos.com/e2p/betterSTK200.gif iar adaptorul este: http://www.lancos.com/e2p/avr40p.gif adaptorul contine cuartzul de 4mhz de care ziceam Link spre comentariu
mitescu Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 Depinde de programul cu care faci programarea ISP. In general frecventa de lucru a MC (in cazul tau 4MHz) trebuie sa fie mai mare de cca 4 ori decat cea de SCK (mai bine 8x) , asa ca daca qurtz-urile tale sunt peste 4MHz este foarte bine. Atentie insa sa nu depasesti frecventa de lucru a MC (8MHz, si/sau 16MHz ptr 8515), vezi datasheet. Daca tot faci cablul de programare , nu mai trebuie sa faci adaptorul. In montaj scoti direct semnalele MOSI,MISO,SCK,RST si faci direct pe montajul definitiv , fara sa mai faci travel cu MC-ul, de aceea este ISP.. Aici insa trebuie sa tii cont de un aspect si anume ca liniile de programare(cele de mai sus) sa nu aibe dispozitive(IC-uri) care sa aiiba iesiri catre MC . Apar conflicte de semnal in acest caz.Succes Link spre comentariu
cosmin_cosmin_1 Postat Aprilie 29, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2006 programul o sa fie ponyprog,pe care l-am mai folosit in cazul PIC-urilor si cu care m-am obisnuit. O sa pun un cristal cu frecventa mai mare de 4 Mhz si sa nu depaseasca frecventa maxima acceptata de microcontroller. Din pacate o sa folosesc toate liniile I/O si de aceea vreau sa ma asigur ca nu vor aparea conflicte. Si vreau sa-l folosesc si la ttiny-uri, unde si asa sunt putin pini IO.Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum