Extrem Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 Am 2 boxe legate exact identic (filtre,difuzoare) dar una o i-a razna difu de bass la medii ! (evident difuzoarele sunt chinezerii).As vrea sa rezolv aceasta problema ... am cautat pe net filtre ..am gasit dar nu aveau mare efect ...Imi puteti recomanda scurt , cine se cunaoaste un filtru pentru mediile din difu de bass ? Link spre comentariu
Paollo Postat Mai 2, 2006 Partajează Postat Mai 2, 2006 banuiesc ca unul dintre filtre e defect Link spre comentariu
Extrem Postat Mai 5, 2006 Autor Partajează Postat Mai 5, 2006 Nu !Am schimbat rezistentele,condensatoarele si tot asa e...deci e difuzoru..dar cum sa le tai !? Veniti va rog cu niste idei simple ca , cele complicate le-am incercat pe toate... Link spre comentariu
expert Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 salutare!din pacate esti prea "norocos"! eu am patit la fel cu doua difuri de inalte care nu "cantau "la fel nici in ruptul capului! solutia a fost urmatoarea: rebobinarea difuzoarelor ocazie cu care am avut surpriza sa constat ca bobinele difuzoarelor nu semanau deloc, dar deloc! Link spre comentariu
Extrem Postat Mai 5, 2006 Autor Partajează Postat Mai 5, 2006 Mersi , acuma pot dormii linistit :smt003 Link spre comentariu
unGuru Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 Ai putea incerca sa compensezi caracteristica difuzorului printr-un corector de ton (cel putin pe canalul respectiv) sau prin reproiectarea filtrului pentru incinta/difuzorul respectiv.. adica, alegi alta frecventa de taiere si/sau atenuare in banda de medii. Link spre comentariu
Paollo Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 sau ai putea sa verifici daca rezistenta bobinelor celor doua difuri este aceeasi, iar daca difera refaci filtrele in functie de cati ohmi are fiecare dif Link spre comentariu
expert Postat Mai 6, 2006 Partajează Postat Mai 6, 2006 indiferent de ce compensari, atenuari/accentuari se pot face din filtru, din corector, din amplificator cele doua difuzoare nu vor suna la fel niciodata! si asta datorita faptului ca raspunsul in frecventa al difuzorului are o forma complexa ceea ce face ca eventualele corectii sa fie greu de realizat!eu am schimbat 3 tipuri de filtre, le-am modificat, schimbat condensatori, am folosit corector/egalizator dar degeaba!te rog sa nu iei tot ce ti-am spus in nume de rau! am pierdut eu destul timp incercand sa rezolv o problema asemanatoare! Link spre comentariu
Extrem Postat Mai 6, 2006 Autor Partajează Postat Mai 6, 2006 Cred ca nu voi avea de ales decat sa pun o rezistenta de vreo 40 ohmi sa ii scad randamentu acelui difuzor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum