Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motoare electrice

Vizitator geo_pyn

Postări Recomandate

Teoretic se poate, daca, in configuratia initiala, in loc de condensator folosesti o bobina (de obicei se foloseste un balast/drosel pentru lampi cu vapori de mercur) de aceeasi valoare a reactantei cu a condensatorului initial.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

9

• profesorul01

9

• tiristor

6

• one

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Undeva sub izolatia aceea exista si conexiunea comuna a celor doua bobine (probabil firele albe, ar trebui sa se uneasca cu unul din cele 3 fire care ies). Totusi nu recomand sa sa se umble, se poate deteriora bobinajul.

Verifica daca statorul are exact acelasi sistem de prindere a capacelor laterale si aceeasi distanta intre marginea de la capac si marginea miezului cu tole la ambele capete. Daca da, atunci poti sa intorci statorul si ai inversat sensul.

Principial, acest motor nu a fost construit pentru inversarea sensului prin mijloace electrice gen releu sau comutator. Ca se pote interveni la stator, aceasta este alta problema.

Link spre comentariu
Vizitator legionnairero

am dus motorul la un atelier de bobinaj si intradevar exista legatura comuna a bobinelor, ei au desfacut si mi-au scos inca un fir afara ca sa pot schimba sensul fara sa mai pierd din putere, si mi-au mai facut inca doua fire ca sa il pot lega daca vreau prin releu motorul! acuma merge in ambele sensuri fara sa piarda din turatii! oricum multumesc de raspuns!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări