Kreator Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 Vreau sa construiesc un dispozitiv care sa capteze si cele mai mici sunete. Am incercat cu microfon de casetofon dar nu are sensibilitatea dorita de mine... (in sensul ca daca se vorbeste in soapta microfonul sa capteze). Nu partea electronica ma intereseaza in mod deosebit ci tipul de microfon care trebuie folosit. Microfonul trebuie sa fie si de mici dimensiuni... prietenii stiu de ce :partyman: Multumesc... :prayer: Link spre comentariu
one Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 Cu microfonul de casetofon poti capta soapte, am facut u mai demult un emitator f. sensibil care capta si sunete f. slabe, si se comporta bine si la sunete puternice.Mai incearca si cu alte preamplificatoare si diverse tensiuni de alimentare si rezistente serie pt. microfon. Mai schimba si microfonul. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 preamplificator microfon cu 2-3 bc337 si semireglabil pe alimentarea microfonului din care reglezi sensibilitatea acestuia.am facut demult asa ceva si9 era foarte bun.facusem un mini emitator fm la 3v si mergea super. Link spre comentariu
Kreator Postat Aprilie 29, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2006 OK! Multumesc pt sfaturi.Eu am pus un 5k6 serie cu microfonul. Nu am stiut ca trebuie tatonata rezistenta de alimentare a microfonului.Voi ce microfoane ati folosit? Link spre comentariu
Vizitator kitzu Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 Condenser microphone hookup From: Andrew Mitz capacitor (0.5 uf or so) | | +---------------------+--------| |--------------> to amplifier | | | | | (positive lead) | _ _ | +----------/ \_/ \_/----------+ MIC (resistor 1-2K or so) | | | + | (ground lead) (-) ------- | (battery 9v or so) --- | | | | +---------------------------------------------------+----> ground to ampAm gasit schema asta. Oricum eu stiu ca microfoanele condensator sunt f.bune iar casetofoanele aveau "buba" ca inregistrau tot ce se intampla in camera. Asta probabil cu o amplif de minim 60dB~1000x iar pt ce doresti tu ar trebui cam 80dB in care o amplificare minima sa fie asigurata de tranzistor urmata de unu sau doua operationale, toate astea cu scopul minimizarii zgomotelor. E bine sa existe si un limitator de semnal (ex: 2 diode siliciu limiteaza la 0,7V amplitudinea).In general mic condensator scoate sigur pina la 10KHz chiar 15KHz. Un singur model era mai stralucit la Panasonic si atingea cei 20KHz motiv pt care era folosit intr-un Shure :yawinkle: Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 18, 2006 Partajează Postat Iunie 18, 2006 Si cu problema zgomotului cum ramane ? La amplificari asa mari cred ca ar apare niste zgomote de fond foarte mari care uneori ar putea masca semnalul util (de ex. soaptele :axe: ). Sau raportul semnal-zgomot in cazul asta nu e asa de important ? Link spre comentariu
gaby Postat Iunie 19, 2006 Partajează Postat Iunie 19, 2006 Cel mai bine este sa folosesti un preamplificator cu amplificare automata in functie de semnal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum