rhythmkim Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 A venit unitatea optica, numai ca am observat ca motorasul care invarte CD merge (la mana) foarte greu. Am montat totusi unitatea, si se pare ca motorul are o problema, nu vrea sa se invarta. Stie cineva cum se inlocuieste? Pana ma lamuresc cu vanzatorul, as incerca sa pun motorul original! Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Ai încercat să-i pui o picătură de ulei de mecanisme fine? Dacă nici aşa nu merge, ori a fost lovit axul, ori are bucşele corodate... La înlocuire trebuie să fi atent la înălţimea platanului pe ax. Măsoară înainte pe cel vechi. Link spre comentariu
Vizitator mandrk Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Asta da ghinion!Poti inlocui cu motorul vechi insa ti-as recomanda inlocuirea produsului.Ai acest drept.Bine la cat costa e mai scump transportul si parca este mai convenabil sa iei alta Link spre comentariu
rhythmkim Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Multumesc de sfaturi.Tocmai cand eram pe punctul sa-l reambalez si sa-l pun la posta, am facut o ultima incercare, cu unitatea demontata, fortand usor platanul de plastic ca si cum as vrea sa-l scot. Fara preaviz, a inceput sa se invarta asa cum trebuie, si a disparut si zgomotul de frictiune.Oricum, am ajuns la concluzia ca motorul care invarte CD ca nu se poate schimba, riscul de a-l distruge e maxim.Concluzia mea este ca, pe posta, a fost pus un colet greu peste el, si nefiind protejat de polistiren... in fine...Dar ideea e ca am inlocuit unitatea, functioneaza si se potriveste perfect, din prima. De mentionat ar fi ca, fata de recomandarile din manualul service, e mai simplu de lucrat pe verso, fara a fi nevoie sa se scoata toata mecanica de plastic alb.Multumesc si eu celor care m-au luminat, nu credeam sa-l mai pot repara rezonabil. Oricum, ramane un mister pentru mine de ce se busesc aceste unitati, chiar si folosite putin, si ferite de rele tratamente. Ma bate gandul sa mai comand vreo 2 unitati, cine stie peste cat timp sa n-o patesc iar! Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 8, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Bine ca ai reusit! Eu am scris un mesaj in care vream sa-ti spun sa verifici daca nu cumva platanul are ceva extra-material ramas de la prelucrarea fina si ar putea sa atinga de restul partii mecanice, sau daca nu cumva a fost lovit la tranport...dar am pierdut mesajul (nu stiu din ce cauza) si nu am mai scris din nou ca trebuia sa plec. Important este ca ai aflat cum sa il repari, daca vrei sa-ti mai cumperi nu te grabi, iti spun eu ca te tine ani buni asta pe care l-ai montat...Poti sa schimbi toata partea mecanica, asa am vrut sa fac eu anul trecut, dar daca am vazut ca merge (si de lene ) l-am lasat in pace... Link spre comentariu
rhythmkim Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 .Poti sa schimbi toata partea mecanica, asa am vrut sa fac eu anul trecut, dar daca am vazut ca merge (si de lene ) l-am lasat in pace...Mda, lene nu mi-ar fi, dar daca ar fi sa schimb, as schimba cele 2 motoare, care stiu sigur ca sunt perfecte. Dar cum schimb motorul de CD?! Din cate am observat, e prins cu 2 suruburi de carcasa unitatii optice, iar acces la cele 2 suruburi nu ai, decat daca dai afara platanul (sunt sub el). Aici e problema: icon_axe Practic, e o chestie nedemontabila, iar daca fortezi si-l dai afara (altfel nu ai cum, si chiar trebuie forta - am incercat la munca pe unul defect, de CDrom), risti fie sa distrugi motorul, fie sa rupi carcasa unitatii.... finally, bine ca sunt compatibile, piesa originala e de fapt VAM1201. icon_jook Link spre comentariu
rhythmkim Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Si... s-ar cuveni sa raspundem la intrebarea care a definit acest subiect.Cu mentiunea ca mai depinde si de defect, raspunsul este DA! Link spre comentariu
rhythmkim Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Aveti idee daca merge la el vreo telecomanda universala? Oricum o sa ma duc zilele astea cu aparatul la o cunostinta care vinde telecomenzi si le iau pe toate la mana...poate se nimereste vreuna...Pentru marius75:Apropo de telecomenzi SL-PG590 si de saitul de care ziceam: vezi ca are cineva ("sandworm7") o telecomanda originala, exact codul EUR645273, de care ai nevoie la SL-PG590, la 40 lei cu transport inclus - pret foarte bun. Nu te chinui cu ciurucuri universale, sunt de parere ca merita banii, si ai un CDplayer bun si complet. Ramane la alegerea ta. Bafta. Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 11, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Platanul se poate demonta...acum 5 minute m-am apucat de macanica fina Trebuie sa bagi o surubelnita subtire prin una din gaurile care se vad in carcasa de plastic care tine motorul si sa apesi cat mai aproape de ax, dar nu apesi foarte tare, iese destul de usor. Inainte am tras si eu direct de platan de am zis ca-l rup si degeaba. Deci surubelnita subtire si apesi cat mai aproape de ax.Am montat platanul la loc doar prin simpla apasare si vad ca nu iese daca trag direct de el, in schimb cu surubelnita iese lejer...am facut deja de doua ori manevra, sa fiu sigur ce vorbesc. Multumesc pentru pontul cu telecomanda si succes cu inlocuirea motorasului! Am trasat in poza cu rosu una din gaurile de care vorbeam. Link spre comentariu
rhythmkim Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Multumesc, o sa ma apuc! Azi am in plan amplitunerul, la care nu mai merge un canal... Bafta! Link spre comentariu
rhythmkim Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 ...desi a trecut ceva vreme... cei de la care am cumparat unitatile optice (am luat 3, pana la urma) si-au asumat defectele si mi le-au inlocuit. A durat cca 1 luna, dar noile unitati functioneaza la parametri. Macar pentru asta merita un plus. Link spre comentariu
Vizitator mandrk Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 Sa inteleg ca deja urmeaza sa readuci la viata inca 3 CD Playere Bravo! Imi plac oamenii care nu lasa aparatura sa moara. Este pacat!. Intrebare: Gasesc o carcasa de CD player sau Tunner Tehnics defect total pe la tine ? Caut sa fac o carcasa pentru amplificatorul cu lampi ( care acum este lemn) si vreau sa o fac din materialul unui Technics mort. ( metamorfoza deh) Nu am dat p.m. ca poate citeste si altcineva. Nu prea as da 100ron pe o carcasa dintr-un player defect! Am vazut cateva pe Ocazii dar parca as baga banii in alta directie. Plus ca daca il cumpar defect parca nu rezist tentatiei de al resuscita, si intru iar in bucla continua a cautarilor. Chiar de Tuner mi-ar place sa ma folosesc si de butonul de JOG Ideea este ca vreau ceva SLIM. Nu carcasa de amplificator. Scuze de offtopic Link spre comentariu
rhythmkim Postat Ianuarie 25, 2014 Partajează Postat Ianuarie 25, 2014 N-am, si nu vreau sa te dau ianpoi, dar e greu sa gasesti asa ceva, zic eu - de regula, ce nu se mai poate repara oamenii arunca. Dar cine stie?Caut si eu de ceva vreme un dif de joase din Radiotehnika S30B, si... nimic... Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Citeste si muzica in format FLAC. Sunetul este mult mai bun decat cel din PC (fara placi de sunet extravagante zic). Problema este ca nu prea gasesc asa multe melodii in formatul asta...as face cateva cd-uri cu muzica din anii '90 numai pentru aparatul asta (in format FLAC). Link spre comentariu
Vizitator mandrk Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Cum adica citeste FLAC? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum