Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics SL-PG590 merita reparat ?

marius75

Postări Recomandate

• Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

30

• rhythmkim

12

• Cilibiu

6

• zal

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc de informatie ! Sper sa-mi fac timp zilele urmatoare sa pun partea cu motorase originala si sa ramana doar piesa cu laserul din ansamblul cumparat de curand.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator mandrk

Salut! MariusAm si eu un 590 care citeste doar CD-urile bune. Cele uzate nu vrea sa le citeasca.Cel mult citeste primele 2 sau 4 track-uri.Am comandat si eu la Mivarom o Unitate laser Philips VAM1202 cu motorAm desfacut unitatea optic ( partea de surubarie) din player insa pentru a inlocui si modului optic VAM trebuie sa fiu atent la ceva anume sa nu deteriorez ?Care este ordinea dezmembrarii lui ?Prefer sa intreb pe cineva care a mai facut-o decat sa fac eu pe istetul cu vre-o manevra necorespunzatoare.Dupa montaj trebuie ceva calibrare sau merge din prima ?

Link spre comentariu
Vizitator mandrk

Va salut!Am rezolvat si eu tot prin schimbarea philips vam1202Daca inainte la rularea testului (Power + STOP+PAUSE+PLAY) la Error aveam :Focus HI - Track HI acum dupa schimbarea unitatii am:Focus LOW - Track LOW Abia dac imprim socuri unitatii se duce Focus in HI si incepe sa sara piste.Am reinviat un Tehcnics SL-PG590. Meritaa !!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Salut. Abia acum am vazut postarea ta. In principiu trebuia sa fii atent doar la firele de la motorase si cele 4 inele de cauciuc care tin partea mecanica. Eu m-am chinuit ceva mai mult pentru ca initial am demontat doar unitatea laser fara sa stiu ca se gaseste cu partea mecanica cu tot. Deja este schimbata de un 1 an si jumatate si merge foarte bine, insa nu ascult chiar zilnic la el...Si parerea mea este ca se merita reparat, chiar daca tehnologia a avansat, il consider un aparat foarte bun. Trebuie sa recunosc ca daca nu primeam ajutorul de la baietii de pe acest forum nu reuseam sa il repar. Multumesc inca o data pentru sprijin! :aplauze

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara si multumesc de tot ce am citit legat de acest subiect. Evident ca m-am plesnit si eu de nefunctionarea SL-PG590! Il am de nou, cu linia, de prin 2001 si n-as vrea sa renunt la el, drept pt care am comandat si eu "devicele" Philips VAM-1202 cu motoras, la aceeasi sursa, si sper sa functioneze (sursa pare de incredere).

(Pentru deplina lamurire: acesta e vinovatul? http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... tor-p-4831)

Precizez ca am mers direct pe recomandarile dv, nici nu m-am mai documentat cine stie ce, din poze... par la fel.

Nu am mai schimbat asa ceva, sper sa reusesc... imi luasem gandul, pana cand am citit aici ca se poate, relativ simplu.

Promit sa revin cu rezultatul - eventual cu ceva intrebari, daca imi prind urechile!

Cu stima!

P.S.

La apasarea Power, apoi stop+pause+play apare ceva de genul E-0C.

Link spre comentariu

Pentru marius75:Intrebare, pentru cand va veni comanda: in afara de schimbarea unitatii laser, mai e ceva de ajustat? Intreb pentru ca, mai la inceputul subiectului, spunea utilizatorul tinel ca nu s-ar potrivi "platanul" care invarte CD.Daca asa e, poate imi spune cineva si cum se schimba...

Link spre comentariu

Nu am schimbat platanul. Vad ca ti-a raspuns si colegu...Spor la mestereala! Aveti idee daca merge la el vreo telecomanda universala? Oricum o sa ma duc zilele astea cu aparatul la o cunostinta care vinde telecomenzi si le iau pe toate la mana...poate se nimereste vreuna...

Link spre comentariu
Vizitator mandrk

Cu CD Player-ul oprit apesi STOP+PAUSE+PLAY apoi dai Power OnDupa afisare mesaj E-0C, dai play sa inceapa sa cante apoi vei vedea ceva de genul.:https://www.dropbox.com/s/ctfffhsbzmpz1 ... .46.08.jpgF = focust= trakingc= calibrationEle trebuie sa fie cu liniuta la baza._Jos inseamna error low si sus inseamna error HI
Link spre comentariu

Nu am schimbat platanul. Vad ca ti-a raspuns si colegu...Spor la mestereala! Aveti idee daca merge la el vreo telecomanda universala? Oricum o sa ma duc zilele astea cu aparatul la o cunostinta care vinde telecomenzi si le iau pe toate la mana...poate se nimereste vreuna...

Nu stiu de telecomenzi universale, posibil sa fie, eu am luat una originala, noua, pt un SA-DX850, de la un tip din Bucuresti.E drept, am dat pe ea 100 lei (cu transport Posta RO). Nu stiu de unde le are omul, dar este OK. L-am gasit pe un sait de vanzari comisionate, nu stiu daca am voie sa scriu cum ii spune, dar e clar (O_ _ _ _ _), parca florin_electronice sau florin _shoppy isi spune.Telecomanda de la SL-PG590 are codul EUR645273.
Link spre comentariu

Cu CD Player-ul oprit apesi STOP+PAUSE+PLAY apoi dai Power OnDupa afisare mesaj E-0C, dai play sa inceapa sa cante apoi vei vedea ceva de genul.:https://www.dropbox.com/s/ctfffhsbzmpz1 ... .46.08.jpgF = focust= trakingc= calibrationEle trebuie sa fie cu liniuta la baza._Jos inseamna error low si sus inseamna error HI
Multumesc de informatii. La mine liniuta a tot sarit de sus in jos vreo 5 minute pana s-a stabilizat, cu F jos,t sus, c jos, iar la alt test altfel, cu eroare E-04 etc. E clar, blocul optic e busit.
Link spre comentariu

Am facut si eu testul si arata la fel ca in poza din link. :da

Referitor la telecomanda m-am tot uitat acum un an pe acel site de vanzari sh si gasisem tot asa, in jur la 100 lei, dar nu vreau neaparat originala...mai caut...

Link spre comentariu
Vizitator mandrk

In acel test puteti sa aplicati socuri mecanice cu degetul carcasei CD Plyerul sa vedeti cum apar erorile de focusare, si traking.Sau sa bagati un CD player foarte uzat sa veti cum lucreaza pe diferite sectiuni de disk

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări