Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics SL-PG590 merita reparat ?

marius75

Postări Recomandate

In general la modelele mai vechi de la Technics asta e o problema cu o singura rezolvare si anume inlocuirea completa a blocului optic.Nu recomand sa faci asta daca nu ai experienta,eu mai am inca un SL-PG 360 care a fost reparat in urma cu cativa ani si avea exact aceleasi simptome,doar ca am apelat la reprezentanta Panasonic inca din Timisoara si m-a costat undeva pe la 1,2 mil. lei vechi cu tot cu manopera.Povestea cu refacerea reglajelor la laser nu tine prea mult si s-ar putea sa aiba ca efect pierderea sincronizarii track-urilor,mai ales daca foloseste convertorul MASH de 1 bit specific la Technics,chiar daca pe moment o sa citeasca.Iti spun toate astea fiindca am avut 4 modele de Technics de-a lungul anilor si cu toate am patit cam la fel. Cauta in locatia ta sau in apropiere daca mai exista vreun service Panasonic( desi nu cred ca sunt sanse prea mari),acolo te pot indruma exact catre ceea ce ai nevoie .Daca nu,cum a spus si userul cilibiu,uita-te la codul de pe laser si incearca sa vezi unde poti gasi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

30

• rhythmkim

12

• Cilibiu

6

• zal

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru sfaturi !Reparatia este foarte costisitoare, nu prea inteleg de ce nu se gasesc lasere separat, e ca si cum la o masina ar trebui sa schimbi tot carburatorul pentru ca s-a decalibrat un jiclor. :rade: Ma rog, asta este alegerea producatorului...Nu imi convine sa platesc pe reparatia playerului (care se poate defecta destul de repede in alta parte sau tot acolo fiind vechi) cat dau pe un dvd nou (care are garantie 2 ani ) :nas: Subiectul ramane deschis poate aflu ceva despre lasere la bucata. Multumesc inca o data celor care s-au implicat in acest subiect !

Link spre comentariu

Din manualul de service reiese ca se poate inlocui cu vam1202 .Eu am inlocuit acest tip de laser intr-un cdplayer Marantz, si de 2 ani merge fara nici o problema..(laserul a costat 27 de lei la M...om)Singura pb. ar fi ca ca partea care apasa pe CD nu se potriveste cu noul ,,platan'' asa ca,la laserul nou trebuie pus vechiul ,,platan'' . Succes !

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru informatie !Asa mai zic si eu preturi ca doar suntem in plina criza. O sa-l desfac pe ala vechi ca am vazut ca are doua cleme din tabla si cateva picaturi de silicon si sa-l compar cu cel de care mi-ai spus.

Link spre comentariu

Salut. Am ajuns pana la piesa asta si am vazut ca este 25-30 lei. Este bine ? Sa nu corespunda sau ceva de genul asta ? Orice parere este binevenita. Multumesc !

post-66834-13982943577_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am inteles ! O sa dureze ceva pana comand, dar in momentul in care voi schimba piesa o sa postez rezultatul. Multumesc tuturor celor care m-au ajutat !

Link spre comentariu

Inca nu il comand, caut sa vad daca il gasesc la un magazin de piese din Bucuresti nu online. Vreau sa-l iau pe cel mai ieftin ca sa stiu daca este de acolo, sa nu fie alta cauza si sa dau 80 de lei de pomana (cu trasport cu tot). Pe urma vad eu daca-l mai schimb sau nu, depinde de sunet.

Link spre comentariu

Azi am facut comanda, 34 lei cu transport cu tot(am luat piesa cu tot cu motorase, ca cea fara nu era in stoc) Dupa ce o montez postez rezultatul.

Link spre comentariu

Am schimbat piesa si merge, citeste cam in 3 secunde orice facatura de cd, iar la sunet nu am observat vreo diferenta.Multumesc tuturor celor care m-au ajutat :aplauze fara ajutorul vostru nu l-as fi reparat in nici un caz, reparatia m-ar fi costat prea mult, asa am dat doar 34 lei, piesa cumparata este cu tot cu motorase.Multumesc inca o data si acum sa inceapa fiesta :101

post-66834-13982943913_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări