Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Technics SL-PG590 merita reparat ?

marius75

Postări Recomandate

Salutare ! De cativa ani tin un aparat cd pe care nu ma indur sa-l arunc desi nu mai merge.Este vorba de un Technics care nu mai citeste cd-urile. Simptome :(1) mergea cateva melodii dupa care se auzea intrerupt vreme de 10-15 secunde si apoi se bloca.(2) cd-urile erau calde atunci cand le scoteam din aparat si persista un miros de plastic pe care nu l-am mai simtit la alte playere.Intrebarea mea este : Se merita reparatia? Adica sa nu ma coste cat altul nou .Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 77
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius75

30

• rhythmkim

12

• Cilibiu

6

• zal

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc pentru raspuns .Nu imi dau seama ce fel de mecanism are ,oricum nu am de gand sa schimb tot mecanismul. Cred ca problema vine de la laser sau de la vreo piesa care il alimenteaza ca vad ca atunci cand il bag in priza sta aprins doar 3 secunde dupa care se stinge, iar motorasul nu invarte deloc cd. Daca o dau in bara nu e nici o paguba, daca reusesc sa-l repar va fi o mare bucurie :101 Am scos laserul, a iesit foarte usor...Se gaseste doar laserul ? Zilele astea o sa-mi arunc o privire mai atenta prin el sa vad daca observ ceva in neregula (ochiometric vorbind ). Accept orice sfat ! Multumesc !

post-66834-139829434941_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc pentru manualul de service !Am desfacut aparatul pana in zona laserului si am observat urmatoarele : banda se legatura intre laser si partea electronica este rupta intr-o portiune(1), in acea zona se afla un semireglabil (2), laserul se poate schimba destul de usor, pozitie buna de lucru (3) Problema nr.1 o rezolv singur.Intrebarile mele sunt :Are vreo legatura pozitia in care se afla semireglabilul (valoarea lui) atunci cand aparatul nu mai citeste cd-uri ? Se gaseste separat doar laserul ala ? Multumesc !

post-66834-139829434972_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi ! Am refacut unul dintre trasee, ca cel mai din exterior nu merge nicaieri, este orb. Simptomele raman aceleasi :Laserul sta aprins cam 3 secunde ,timp in care lentila face 2 curse ample sus-jos, motorasul nu invarte deloc. Aceste lucruri se intampla indiferent ca are sau nu cd in el. De ce nu invarte cd-ul? Mai demult am avut un VCD care incepuse sa nu mai citeasca dar invartea cd-ul o gramada pana sa scrie no disc , la asta apare in 3 secunde no disc.Piesa de vanzare seamana cu cea de la aparatul meu dar este prea scumpa si e posibil ca defectiunea sa fie in alta parte...Cred ca va merge la loc in dulapul cu lucruri care nu pot fi nici reparate, nici aruncate. :jytuiyu

Link spre comentariu

Sunt mai multe moduri de a "invartii" CD ul sa zic asa la un player track ...unele sa iti dau un exp Sony tot la fel face nu invarte CD ul pana nu da laserul un semnal de ident ca se afla acolo un disc,abia dupa incepe distractia...,ori tie daca laserul nu tansmite acel ident la microprocesor si acesta sa comande Driverul de la motorasul spin care actioneaza CD ul,te intreb eu cum vrei sa ti se invarta??Mai mult ca sigur laserul e mort..incearca o resuscitare din potentiometrul acela ,dar cu mare grije... :freaza:

Link spre comentariu

Multumesc de explicatie, acum am inteles de ce nu invarte cd-ul. Ma duc sa rotesc usor de semireglabilul ala, eventual il si masor sa vad daca este bun. Revin cu rezultatul.

Link spre comentariu

Eu am avut o cimbina sony care avea altceva dar de invartit CD-ul, in invartea doar daca exista, daca nu exista CD, nu se invartea motorasul, laserul confirma mai intai daca este CD, si daca era CD, dupaia incepea procedeul de citire a CD-ului.Eu ma gandesc sa nu fie cumva de la integratul care comanda partea de invartit a CD-ului si de a muta capul laser, am avut o problema asemanatoare, citea, dar nu se muta capul laserului.

Link spre comentariu

99,99% este travers deck....unit RAE 1100Z defecta...(se schimba cu totul!!)Oricum avand manualul service puteti sa-l bagati in service diagostic pentru a testa servo.....dar pierdeti vremea ( poate pentru amorul artei :rade: ) De reglat din putometrul notat de dvs cu 2 ...iarasi este o loterie ...(la modelul asta RAE1100Z nu mi-a reusit ptru o perioada mai mare de 6 luni...pentru reglaj tot in SM gasiti forma in TJ 701 RF...daca nu-l vedeti pe osciloscop asa ...nu mere...face probleme sare la pistele finale etc!!!stimaPS:ruptura aia este sigur defect provocat :rade: cat lucrat garantie si postgarantie la modelul asta nu am vazut asa ceva di functionare normala....daca va ajuta cu ceva va caut eu .o bucata deefecta ...dar cu cablajul ok....PENTRU BUCURESTI evident

Link spre comentariu

Intradevar nu am reusit sa rezolv mare lucru din semireglabil (cred ca acest lucru a fost deja facut de cel de la care am cumparat).Daca gasesc doar laserul la vanzare incerc sa-l schimb. In caz ca apare ceva nou va anunt. Multumesc tuturor pentru sfaturi.ps :eu l-am cumparat la mana doua acum vreo 6 ani si a mers bine vreo 2 ani. dupa care a inceput sa se auda intrerupt si se bloca. Daca il lasam cateva ore mergea bine din nou cateva melodii etc,pana intr-o zi cand a ramas blocat definitiv.

Link spre comentariu

Te sfatuiesc sa cauti ce scrie pe laser, acum am un mic casetofon cu CD, PHILIPS adus din USA, si problema este cu laserul, mai exact dioda laser arsa. Am cautat de mia sarit capacelel, pana cand mia sarit in ochi ceva. Pe modulul laser scria SANYO si o serie, si am cautat pe situl care ti lam dat, si am gasit modul laser+mecanism la 62 lei, exact ca cel "original" cica. Nu ai de unde sa sti daca este original sau nu, asa ca arunca o privire de jur in prejur si tot ce gasesti seri, cauta pe google sa vezi daca dai de modulul laser, poate ai bafta si il gasesti ieftin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări