paul_ral Postat Martie 16, 2013 Partajează Postat Martie 16, 2013 Cred că este sufucient de vechi pentru a fi postat aici. Marantz ST 320 1981, după preluarea firmei de către Philips. După aceasta, prin scăderea costurilor de producție, calitatea produselor Marantz a scăzut. La aceasta s-a adăugat și designul nu tocmai fericit, dublat de o campanie publicitară ciudată. Cumpărătorii mărcii au renunțat să o mai facă, vânzările au scăzut dramatic. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 Ce marcă de condensatori ați folosit pentru înlocuirea celor uzați? Pe audiokarma subiectul schimbării C-urilor este viu discutat si sunt păreri diverse, funcție de urechea fiecaruia. Ca proiect mai îndepărtat, vreau să înlocuiesc toți electroliticii din aparatura anilor 70, incepând cu sursele de alimentare.sincer, folosesc ce gasesc pe piata mai bun, stiu, totul e discutabil, dar e vorba de timp, bani si disponibilitate, nu poti cumpara totul de pe ebay, deci citeva sugestii:http://www.samwha.com/capacitor/http://www.jbcapacitors.com/http://www.rubycon.co.jp/en/http://www.ost.com.tw/products_ec.htm (mamaaaa in momentul asta am incasat si eu comisionul de la ei!!!)etc, in rest daca vorbim de matsushita sau panasonic ne pierdem in ceata ca pret sau dealerdaca vreti pe pm va pot recomanda un vinzator in .ro sau eventual .de (asta e pe ebay) pe care probabil insa il stiti (!?)oricum tehnologia actuala este ff departe ca si dimensiuni si calitatecu respect, Alex Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 Cred că este sufucient de vechi pentru a fi postat aici.Marantz ST 320 1981, după preluarea firmei de către Philips. După aceasta, prin scăderea costurilor de producție, calitatea produselor Marantz a scăzut. La aceasta s-a adăugat și designul nu tocmai fericit, dublat de o campanie publicitară ciudată. Cumpărătorii mărcii au renunțat să o mai facă, vânzările au scăzut dramatic.Va felicit sincer pentru initiativa,Incercati sa vedeti si (e doar o recomandare, tuner-ul merita tot interesul) ce a insemnat Superscope pentru Marantz (sau invers) macar pe net, alte vremuri, roz de la Superscope (1964 Marantz acquired by Superscope) e greu de vazut inca odata Sper ca si alti prieteni sa ni se alature in pasiune Cu respect pentru marci si initiativa,Alex Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 19, 2013 Autor Partajează Postat Mai 19, 2013 Deci: Wharferdale Linton receiver, probabil 1973...citeva detalii despre starea initiala:- tranzistori diferiti pe cele doua canala (unul original, unul "reparat", probabil s-a "ars"....)- iluminare scala cu becuri neuniforma....- condensatori vechi, vechi.....- ata scala "ciufulita"....etc. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 19, 2013 Autor Partajează Postat Mai 19, 2013 Pe scurt ce am facut:- am inlocuit becurile cu led-uri (mai putin cel care ilumineaza acul indicator si este in acelasi timp indicator de stereo)- am inlocuit TOATE condensatoarele electrolitice (cei din foto de mai jos sint inca originali, dar chiar i-am inlocuit nu am detaliii...);- am inlocuit TOTI tranzistorii finali cu acelasi tip sortati- am inlocuit ata de scala cu una noua- a fost suflat de praf, frecat de jeg, etc.... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 19, 2013 Autor Partajează Postat Mai 19, 2013 Citeva detalii de final ...... (am marit si suprafata radiatorului pentru finali in sensul unui "comfort termic"....) Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 19, 2013 Autor Partajează Postat Mai 19, 2013 Cite ceva despre ce a iesit (sunetul e mai greu de redat, iar foto care sa puna in evidenta iluminarea scalei sint si mai greu de facut... la nivel de amator...) Link spre comentariu
paul_ral Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Frumos receiver! Cu ceva timp în urmă am inlocuit becurile de scală la Marantz 115B, acestea alimentându-se la 8V direct dintr-o infășurare a trafului, renunțând la lampa cu neon de la un laptop, modificare cu care am cumpărat tunerul. Vad că ai optat pentru banda cu led-uri. Cum ai făcut cu alimentarea benzilor? A doua întrebare: ce marcă de condensatori ai ales pentru recap si de unde i-ai luat? Eu am văzut pe mouser.com că au mărci recunoscute pentru sculele audio, dar e cam greu de adus la noi. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 26, 2013 Autor Partajează Postat Mai 26, 2013 Multumesc pentru apreciere, cred ca am contribuit si eu cu un raspuns la Marantz-ul dvs. Concret: - alimentare led-uri din bara de 8v, redresata apoi; nu asigura curentul nominal pt. led-uri dar cred ca e suficient (mai ales ca sint suficient de dense); 12v pt. led-uri era cam greu de obtinut cu un stabilizator din tensiunea generala de 50V (am testat cu stabilizator liniar monocip de 12V gen 7812 dar necesita un radiator impresionant el insusi pentru cei 140ma necesari led-urilor la tensiunea nominala); o solutie eleganta e cu o sursa mica in comutatie de 12v, gen celor pentru diverse electronice, care asigura lejer 1A dar nu am vrut sa mai fac alte modificari majore. - condensatoare: e un magazin pe Maica Domnului care aduce condensatori uzuali (http://www.samwha.com/capacitor/)suficienti de buni la preturi modice (nu am totusi suficient de multe fonduri pt. a aduce supermarci, mai ales ca aparatele initial erau dotate cu marci comune,) Link spre comentariu
wwilly Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 ... o solutie eleganta e cu o sursa mica in comutatie de 12v, gen celor pentru diverse electronice...Sursele in comutatie introduse in carcasa receptoarelor radio nu cred ca sunt solutia cea mai fericita , mai ales pt AM. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 27, 2013 Autor Partajează Postat Mai 27, 2013 De aceea a fost inventat ecranajul in cazul acestor surse (puteti lua o sursa de laptop, Lenovo sau HP sau etc. sa o demontati si sa vedeti ce contine chiar daca nu neparat pe 12v), depinde cum o folosesti..... iar pe AM, ce sa zic.... Link spre comentariu
paul_ral Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Am mai scris pe topicul meu, o solutie eleganta ar fi niste leduri CMS tip VLMW41. Am vazut un DIY, nu se modifica nimic, ledurile se introduc in locul becurilor arse, se pot folosi inclusiv sigurante drept suport si nu mai este nevoie de sursa de alimentare. http://img46.imageshack.us/img46/7409/2 ... mg0843.jpg Link spre comentariu
wwilly Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Nu doresc sa supar pe nimeni... dar atata timp cat vorbim de restaurarea aparaturii vintage si nu de impodobirea pomului de craciun, solutii de genul neoane, leduri, surse in comutatie chiar si ecranate, dupa parerea mea, nu reprezinta o solutie acceptabila.La magazine de piese electronice online, se gasesc o varietate foarte mare de becuri miniatura. Nu stiu din ce motiv nu pot sa atasez linkul, apare modificat. Link spre comentariu
paul_ral Postat Mai 28, 2013 Partajează Postat Mai 28, 2013 Și eu sunt împotriva montării unor surse, neon, dar în privința LED-urilor, așa cum au fost prezentate modificaările, soluțiile sunt acceptabile, mai ales în privinta look-ului scalei. Din păcate, nu mă pricep prea bine la fotografiat. 115B-ul si amplificatorul potrivit, 1060 Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 29, 2013 Autor Partajează Postat Mai 29, 2013 Nu doresc sa supar pe nimeni... dar atata timp cat vorbim de restaurarea aparaturii vintage si nu de impodobirea pomului de craciun, solutii de genul neoane, leduri, surse in comutatie chiar si ecranate, dupa parerea mea, nu reprezinta o solutie acceptabila.La magazine de piese electronice online, se gasesc o varietate foarte mare de becuri miniatura. Nu stiu din ce motiv nu pot sa atasez linkul, apare modificat.Cu teoria toata lumea sta bine, cu practica insa e mai greu.......Daca si astea de mai jos se gasesc tot la coltzul strazii, atunci ma declar nestiutor dar multumit.... (cam 5 dolari un bec cu LED, apropo,,,,plus transportul din state, ca in rest....) Cam stim si noi ce si pe unde se gasesc, cu kapitalul e mai greu. O solutie eficienta si eleganta de iluminare care pune in valoare estetica aparatului cred ca este buna indiferent care este ea. Oricum in RO nu plateste nimeni sute sau mii de euro pentru un aparat vintage restaurat corect, asa ca ele ramin mai curind in colectii particulare. Deci.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum