Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TUNER, RECEIVER-AMPLITUNER VINTAGE

alex_n2011

Postări Recomandate

• Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex_n2011

28

• paul_ral

14

• valica

7

• Dr.L

2

Mie imi place ceea ce faci . Merita sa continui cu restaurarea aparatelor vintage , este un exemplu foarte util pentru multi useri . Nu toti au curajul , rabdarea si indemanarea de care dai dovada aducand la viata niste aparate . O data restaurate , acele aparate au o valoare deosebita !

Link spre comentariu

Va multumesc, sincerPoate gresesc eu cind imi inchipui ca asta e un alt mod de a aprecia calitatea, "frumosul tehnologic", deprinderile, dorinta de a invata...., astea se practica in alte spatii sau la noi tin de alte epoci.... (nu e nostalgie, e pragmatism si se vede in buzunare si gradul de educatie)Da, n-am ce face..... n-am vrut sa fiu "prima donna" ci doar sa creez un interes.Ok, mai vedem :jytuiyu

Link spre comentariu

Tin subiectul deschis cu niste piese din colectia mea. Dupa unele surse aparatele fac parte din categoria celor catalogate X-Rare. Despre primul, am mai postat aici, dar revin:

Marantz 115B 1974, Sun Valley, California

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Problema acestui aparat este data de lipsa de pe piata noastra a becurilor pentru iluminarea scalei. Aparatele acestei generatii sunt legendare pentru imaginea lor, mai ales noaptea, data de albastrul scalei. Cine a avut aces aparat a inlocuit becurile cu un neon, iar carcasa din plastic a sistemului de iluminare a scalei si a indicatoarelor luminoase a fost pierduta. Voi fi nevoit sa reconstitui una. Am cumparat de pe ebay setul de becuri necesar inlocuirii neonului care strica frumusețea acestui aparat.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Al doilea este un receiver Marantz model 29, fabricat doar pentru piata germana. Aparatul este luat de pe okazii, adus din Belgia. L-am curatat de fumul de tigare si singurul lucru care deranjeaza este indoitura din colul dreapte sus. In rest este perfect funcțional, receptioneaza bine MW si foarte bine FM-ul, nimic pe lungi. Sunetul este clar, cu basul profund specific Marantz.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Imagine de grup

Posted Image

Link spre comentariu

Cred ca bat cimpii, e un subiect lipsit de interes, poate fi inchis, va rog ! ce sa ne mai batem capul, spatiu de stocare fara sens.Numai bine! Vint bun din pupa si fir intins! :da

Ba e chiar foarte interesant! SA nu cumva sa il inchideti. Spor la treaba in continuare.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aparatele sint superbe, mai am si eu trei in lucru, un Wharfedale Linton receiver, un deck Sansui si desigur treaba de la reel to reel vintage cu Akai GX260D (nu sint la concurs!), dar precum vedeti, vizionarile sint putine, interesul la fel, stau si ma intreb dupa zeci de ore de lucru, bani (e drept sint in colectia mea) si pasiune ce "emulatie" mai poti produce pe subiect.... mai bine ne intilnim si bem o bere.....

Va felicit pentru interes, Romania insa nu e nici macar Germania sau Ukraina.....

mai pun odata un link interesant:

http://www.vintage-audio.com.ua/?lang=en

daaaaaaaaaaaa, m-am umplut de bani de la ei si le fac reclama, in RO nu exista asa ceva si nici un interes substantial, pacat.....

Ca idee ca n-am apucat sa fac poze dar.... : http://www.radiomuseum.org/r/wharfedale ... eiver.html

sau ca exemplu de interes si prezentare:

http://new-hifi-classic.de/forum/index.php?topic=2395.0

blah,blah,blah....

OK, subiectul probabil nu se inchide, dar si interesul e spre zero..... problema "vintage" e de cultura tehnica care e maxima dar lipseste cu desavirsire in general.

Cu respect pentru toti si succes la treaba, Bye :speriat

Link spre comentariu

Interesul este in zona vanzarilor. Romanii au fost pagubiti datorita vechiului regim de a avea acces la astfel de aparate. De cand cu deschiderea spre vest, unii au intuit apetitul romanului (unora) pentru lucruri de calitate si au exploatat aceasta nisa de piata. Unii sunt selectivi si aduc (stiu ce anume) aparate vintage spre a le vinde, altii iau ce le pica in mana, uneori fara a sti valoarea aparatelor. Si unii si altii le vand la preturi raportate la piata vestica, avand drept reper ebay-ul. Nu se intampla sa gasesti aparate bune la pret de Goodwill, asa cum vezi in State. Ma minunez pe audiokarma cand se cumpara un marantz 2270 de exemplu, cu 10$. Toate aceste aparate, in afara faptului ca multe din ele au probleme estetice, necesita o revizie generala, fiind necesar a fi inlocuiti electroliticii care cu siguranta sunt uzati. Niste C-uri bune nu costa neaparat o avere, dar comercializarea lor e totusi o problema. Pot fi comandati de pe site-uri specializate, insa poti gresi cu usurinta comanda si sunt putini, daca nu cumva nu este nimeni care sa te sprijine cu sfaturi. Afara impatimitii au reusit sa faca liste cu piesele necesare a fi schimbate si codul lor, pe marci si tipuri de aparate. Aici nu am vazut asa ceva. Deci, cam greu cu "vintage" pe la noi!

Link spre comentariu

CORECT !!! Din acest motiv am "inventat" subiectul, ca "romanii"" sa incerce sa faca ceva singuri si sa nu mai cada prada lui "merge impecabil". Si exista si mijloace ca, ... cu bani relativ putini sa reconditionezi decent ceva ce in mod sigur nu se va mai face niciodata. Mi-a trecut si mie prin cap sa pun pretul corect cu .....care l-am cumparat dupa ebay (lucru pe care l-am si facut uneori), dar sincer nu poti concura cu cineva care le colecteaza in Germania si sint aduse cu duba in Romania. Transportul pe DHL depaseste uneori sau e in procent semnificativ din valoarea aparatului. E adevarat sint amplitunere (sau alte chestii) restaurate care pleaca de la citeva sute pina la mii de euro (si sa stiti ca nici asta nu e o garantie !!! decit ce faci cu mina ta) dar aici sint aduse aparate colectate la preturi modeste si vindute extra fara sa se faca nimic.E foarte adevarat insa ca am cumparat din Romania aparate la pret rezonabil de la oameni care au inteles genul de afacere ("am posibilitati de colectare si transport, nu ma bag in chestii tehnice, pretul e corect, ia-l si pa"). Dar smecherii cu "magazine" de pe okazii.....eheee, d-aia nu apar detalii tehnice de restaurare pe forum, ca lumea vrea tina "capacul pe oala" si d-aia nu avem un forum "vintage" dedicat :nas: Rationamentul dvs. e corect.

Link spre comentariu

Merge impecabil este o sintagma fumata. Pentru un audiofil este un motiv de distractie. Pentru un colectionar este ceva de genul "vad eu". Pentru un necunoscator poate fi o mare teapa. Mi-am dorit o mica colectie si de aceea am cumparat ce mi-am permis. Cel mai bine mi-a parut cand am luat ceva defect dar cunoscand problema, si cu ceva efort am rezolvat-o. Insa, am fost furios cand mi-au ajuns aparat cu display VFD spart sau cu tub de lcd in loc de becurile originale. Anunturile nu specificau aceste lucruri, ci faptul ca sunt impecabile. Raman de parerea ca e o loterie! Referitor la topicul dvs. trebuie spus ca ne lipseste acel cult pentru vintage, deoarece:1. cei iubitori de analog sunt foarte putini2. scule cu adevarat valoroase sunt putine, uneori nu se cunoaste valoarea lor sau posesorii nu stiu de existenta acestui gen de topic (nu mai spun de forum)3. se prefera achizitionarea unor aparate noi4. intretinerea/repararea acestui gen de aparate este costisitoare: lipsa piese, scheme, si nu in ultimul rand meseriasi cu aparatura si cunostintele necesare.5. la noi orientarea este spre aparate radio sau/si televizoare, fiiindca acestea erau mai raspandite indiferent de regim

Link spre comentariu

Am citit cu interes cele 2 topicuri. Foarte interesant si multă, multă muncă și migală. Mai sunt oameni pasionați de lucruri vechi lucrate cu pasiune pentru pasionați, nu pentru sporirea cifrei de afaceri. Faptul că redați strălucire unor asemenea aparate e lăudabil. Uneori costurile readucerii la viață depășesc valoarea de achiziție și în plus de asta necesită multe ore de documentare și căutări.

Link spre comentariu

alex_n2011 este de respectat pasiunea si efortul tau;..... insa se pare ca suferi de lipsa Osanalelor !

OK prieteni, treaba sta in felul urmator:EU am bagat banu' pentru echipamente si piese (mult, putin, asta este), EU am incercat sa le restaurez (mai banal...repar, munca multa, respect nexam), EU eu am pierdut timp sa le "pozez" si sa prelucrez imaginile ca sa incapa pe site(!!!!), Eu am deschis subiectul, EU I-AM INVITAT PE TOTI CARE AU FACUT CEVA SA RESTAUREZE CIT DE CIT (NIMENI NU E PROFESOR !!!!) UN APARAT VINTAGE SA SCHIMBE O IMPRESIE CU CEILALTI, CE CUM SI CE FEL, ASA E pe LA ALTII FARA IFOSE, ASA CUM SE INTIMPLA CU DOBITOCII DE MAI JOS:http://www.tapeheads.net/sau cu astia:http://new-hifi-classic.de/forum/index.php?topic=2395.0Baga si tu Base ceva..... o poza , o schema, un pirtz ceva...OSANALELE sint insa pe bani nu pe vrajeala asa ca accept osanale de x100eur in bancnote (iti dau un IBAN daca vrei)Subiectul nu opreste pe nimeni sa-si sparga caramida in piept sau pe unde poate... eleganta legata de design, age, bun simt si cultura se invata cu banu intr-o mina si "ciocanu de lipit" in alta, asta e, place sau nu place.... :freaza: NU dau lectii nimanui, faceti ce vreti, injurati-ma, ignorati-ma, laudati-ma, laudati pe altii, asa cum fac si eu.... nimeni nu baga cu lopata pe git nimanui decit daca stai cu gura cascata :limb: In rest bafta la cumparat rupaciuni, la reparat, traficat, vindut sau aruncat, "restaurat" sau ce vreti voi... VINTAGE E VINTAGE chiar daca...... :sparge: , vorba aceea VINTAGE NU E VECHI DESTUL DACA NU E SI FUDUL ! SI ASTA SINTEM NOI CA MAI BAGAM O POZA,O SCHEMA SAU CEVA :nebunrau:
Link spre comentariu

Ce marcă de condensatori ați folosit pentru înlocuirea celor uzați? Pe audiokarma subiectul schimbării C-urilor este viu discutat si sunt păreri diverse, funcție de urechea fiecaruia. Ca proiect mai îndepărtat, vreau să înlocuiesc toți electroliticii din aparatura anilor 70, incepând cu sursele de alimentare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări