alex_n2011 Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 am deschis acest subiect plecind de la discutiile despre SANSUI SC-3003, sper sa vorbim mai organizat, multumesc Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 In continuarea unui alt subiect am decis sa ne mutam aici, despre, in limbaj comun ampli-tuner-e si tuner-e, si vorbesc aici de continuarea subiectului SANYO DCX 1515K. Dar cred ca au loc toate...., Marantz, SONY, WEGA, SUPERSCOPE, SANSUI, etc.Doar citeva detalii despre SANYO:- starea initiala- sport de antena reparat- etaj amplificare Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 si un mic detaliu despre amplificator: schema; Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 si un suport de antena reparat Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 20, 2012 Autor Partajează Postat Mai 20, 2012 OK, am inteles ca nu intereseaza pe nimeni, dar am sa mai prezint citeva detalii constructive...S-au inlocuit condensatori si s-a adaugat un sistem de iluminare a scalei pentru ca nu avea (ciudat, nu!)...Sistemul de prindere a antenei AM a fost reparat si a fost adaugat capacul lipsa a sigurantelor de ampli final (.... pe capac scrie Unitra dar merge....) Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 20, 2012 Autor Partajează Postat Mai 20, 2012 Nu stiu daca solutia de iluminare aleasa e cea mi buna... LED-urile oricit le slefuiesti pastreaza o "lumina" directionala si nu difuza (e adevarat ca depinde de locul in care sint amplasate). Trebuiau incastrate intr-un bloc optic care sa asigure difuzia luminii, dar asta e, place sau nu place.... mai studiem. Tuner-ele de pe vremuri asigurau iluminarea scalei cu becuri, dar nu direct, ci prin transparenta care dadea o lumina uniforma si discreta, roz (Superscope), albastra sau verde. Era altceva... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 20, 2012 Autor Partajează Postat Mai 20, 2012 Inca citeva poze de final de proiect care includ si niste masuratori (versiunea de program e "demo" nu trebuie sa se supere nimeni....). Nu stiu daca va mai aduce cineva proiecte pe acest subiect, dar trebuie sa va spun ca suna demential, chiar si pe STK, credeti sau nu credeti... multumesc celui care mi l-a pus la dispozitie (nu degeaba....) LA3550.pdf Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 Sanyo si Fisher interconectate, din pacate pozele de ansamblu nu au iesit, urmeaza.. Link spre comentariu
madkat Postat Mai 30, 2012 Partajează Postat Mai 30, 2012 Ledurile albastre strica tot. Pune ceva verzui sau galben, sa semene macar cu lumina beculetelor originale Link spre comentariu
mila Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Ledurile albastre strica tot. Pune ceva verzui sau galben, sa semene macar cu lumina beculetelor originaleSunt total de acord. O banda cu leduri albe sau galbene era mai buna. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Mai 31, 2012 Partajează Postat Mai 31, 2012 Nu e asa o catastrofa ca acele led-uri sunt albastre, nu arata rau deloc. O astfel de lumina nu este incompatibila cu aparatele "vintage", destule aparate de radio cu tuburi erau echipate cu ochiuri magice cu lumina albastra de exemplu. Si eu am iluminat in acelasi fel scala unui aparat "Gloria" pentru ca nu am gasit beculet potrivit. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iunie 1, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2012 Ledurile albastre strica tot. Pune ceva verzui sau galben, sa semene macar cu lumina beculetelor originaleDin pacate "beculete" originale nu avea de nici un fel (vezi poza originala, nu lipsea nimic totul in configuratie originala), e doar o "inventie" albastra; singurele elemente luminoase originale sint led-ul de stereo care e de fapt un bec, si cursorul scalei- si el tot un bec mini, dar va promit ca data viitoare o "facem" ca lumea;Problema cu led-urile..., ca am facut teste este urmatoarea: - superbright rosu, verde, galben nu am gasit, astept sugestii...- led verde normal, slefuit "bate" in galben;- daca nu sint superbright led-urile nu asigura iluminare suficienta pentru scale si instrumente, zic eu...- solutii exista, nu banda ca nu e usor de directionat, ci o tija de plexi slefuit care sa incorporeze led-urile mini, dar asta insemna multe, multe ore de munca;- inca odata asta e o scula "modesta" la vremea ei, amplitunerele adevarate asigura iluminarea colorata prin filtre, fie caracterele sint "filtre" transparente, fie becul este in spatele unui filtru: va readuc in amintire "lumina" de tuner "Superscope" care este ROZ, led roz imi pare rau inca nu am vazut;- va doresc succes la inovatii... :daSi ca sa se inteleaga ce vreau sa spun am atasat un foto, e adevarat nu imi apartine, dar e accesibil de oricine pe net, multumesc celui care l-a postat! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 2, 2012 Partajează Postat Iunie 2, 2012 Se gasesc leduri superluminoase pe la (cele mai) multe magazine de electronica!Doar ca lumineaza foarte tare la curent mic. Si au culori mai exacte,mai ales verdeleExista si leduri roz Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Iunie 3, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2012 Se gasesc leduri superluminoase pe la (cele mai) multe magazine de electronica!Doar ca lumineaza foarte tare la curent mic. Si au culori mai exacte,mai ales verdeleExista si leduri rozSint de acord, de fabricat se fabrica, de vindut la noi mai putin si trec pe la magazinele din Maica Domnului cel putin saptaminal, sincer teoria nu ma preocupa.... as prefera sa veniti cu o solutie, eu am cumparat de acolo, am facut asa... am montat asa...., multa vrajeala...iar teoria led-ului o mai stim si noi, nu era nevoie .....aici nu vorbim de goagle, si n-am venit cu pluta pe robinetcu acelasi respect Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 3, 2012 Partajează Postat Iunie 3, 2012 Eu vorbesc din ce-am facut: am fost la magazinul de pe grivita si am cumparat tot felul de culori si dimensiuni de leduri superluminoase,pt oaresce proiecte de genul.Ca sugestii as zice: exista leduri de 5mm,superluminoase cu unghi mare (120-140 gr). Eu as monta leduri d-astea in aparat si as pune suficiente si alimentate la un curent suficient de mic,incat lumina sa fie cat de mai uniforma,sa nu apara locuri unde e mai concentrata. Matuitul ledurilor poate ajuta aici Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum