Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator 5V

Vizitator VanHauser

Postări Recomandate

Vizitator emanuel2009

Eu am un acumulator de 12V si 7A si vrea sa incarc un acumulator de mobil cu primul. Si ma gandesc sa pun in serie o rezistenta de 4 ohmi si un stabilizator de 5 volti ( acest stabilizator se alimenteaza la maxim 3 amperi ) ca sa scot prin stabilizator tensiunea de 5 volti si 400 de mA cat ii trebuie acumulatorului de mobil. Este bine asa ? Oare asta e rezistenta care trebuie s-o folosesc ? Nu mai trebuie sa pun nimic altceva ca sa nu se strice acumulatorul de mobil ? Si nu se va incalzi stabilizatorul daca nu pun radiator ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator emanuel2009

Nu am radiator. Nu as putea folosi o rezistenta de 7 ohmi ca sa nu se mai incalzeasca stabilizatorul in locul celei de 4 ohmi ( scad curentul in circuit la 1 amper ). Sau sa folosesc niste leduri in loc de stabilizator ? Daca as putea folosi niste leduri cam care ar fi circuitul ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări