Vizitator robertos21 Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 as dori o schema pentru un semnalizator pentru bicicleta.vreau ca alimentare 4v sau mai putin sau mai mult nu exagerat,doar stanga dreapta Link spre comentariu
molioa Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Daca nu vrei sa mori pe drum, semnalizeaza tu cu mana, stanga - dreapta!Sau daca, chiar vrei, cauta alt mijloc, sa nu implici si un sofer in cauza. Link spre comentariu
Vizitator robertos21 Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 totusi nu imi puteti da o schema ceva?si noaptea ce fac, ca in sat politistii dau amenda daca nu am lanterne,vesta si tot ce trebuiesi chiar folosesc bicicleta si zi si noapteva rog frumos! Link spre comentariu
molioa Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 S`apoi daca o folosesti si noaptea ce faci, iti pui si pozitii? Eu ca sofer, venind in spatele tau, cand vad ca palaie o luminita, ce sa inteleg? Noaptea, far, ochi de pisica si vesta fluorescenta. Nu te juca cu viata. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Eu cred ca initiatorul topicului se refera la pozitia din spate a bicicletei...nu la semnalizare pt schimbarea directiei Adica acest obiect: http://postimage.org/image/q116n991p/ Si ce concidenta,ce se discuta intr-un subiect de mai jos: viewtopic.php?f=209&t=111279 Link spre comentariu
Vizitator robertos21 Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 la asta ma referas dori o schema,un cablaj sa vad cum pot arunca rezistorii,tranzistorii si condensatoarele Link spre comentariu
molioa Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Pai bine, in deshidere scriai ca vrei "stanga dreapata" apoi de ce ne induci in eroare :limb:Treaba se poate rezolva, dar din ce o alimentezi, ca din dinam nu poti. Ori pe baterii, ori mergi pe un simplu contact mecanic si atunci mergi pe alimentarea dinamului. Link spre comentariu
Vizitator robertos21 Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 pai cam asta vreau sa pot semnaliza stanga si dreaptaimi cer scuze Link spre comentariu
molioa Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Apoi aia cu stanga dreapata scoate-o din cap, ca un sofer in spatele tau, nu stie ce intentionezi tu sa faci. Ramai asa cum zice lege -semnalizare cu bratul intins lateral. Link spre comentariu
Vizitator robertos21 Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 okam crezut ca e un forum seriosas dori cu alimentare de la baterii 4v, ,3,5v 5v Link spre comentariu
worker Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 daca vrei semnalizator pentru bicicleta vezi aici: https://www.google.ro/search?sourceid=c ... +bicicleta ca fapt divers citeste si Codul rutier precum si Regulamentul de aplicare Succes!!! vezi si aici: http://www.velorutia.ro/detalii-11/cate ... utier.html Art. 14. - In circulatia pe drumurile publice, bicicleta trebuie sa fie: a) prevazuta cu dispozitiv de franare eficace; b) prevazuta cu un sistem adecvat, functional, de directie; c) dotata cu sistem de avertizare sonora; se interzic echiparea si folosirea sistemelor de avertizare sonora specifice autovehiculelor; d) echipata in fata cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate cu lumina de culoare rosie si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeasi culoare; e) echipata cu elemente sau dispozitive care, in miscare, formeaza un cerc continuu, fluorescent- reflectorizante de culoare portocalie fixate pe spitele rotilor. nu scrie nicaieri de semnalizatoare elecrtice sau electronice Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 S`apoi daca o folosesti si noaptea ce faci, iti pui si pozitii? Eu ca sofer, venind in spatele tau, cand vad ca palaie o luminita, ce sa inteleg? Noaptea, far, ochi de pisica si vesta fluorescenta. Nu te juca cu viata. Ar trebui sa intelegi ca trebuie sa incetinesti si sa te astepti la eventuale pericole !!!Cand vezi un semn de atentionare cu semnul exclamarii, ce faci ?robertos21, eu iti recomand sa ai atat pe spate cat si pe fata LEDuri cat mai puternice. Daca porti casca (daca nu, rau faci !), eu iti recomand sa-ti pui un stop intermitent si pe casca (pe spate); eu am unul pe casca si unul sub sa. Am inteles ca in tarile civilizate lumina intermitenta se foloseste de biciclisti decat atunci cand stai pe loc, iar in rest se foloseste doar lumina continuua. Link spre comentariu
Vizitator robertos21 Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 @worker-dar de ce nu vreti sa ma ajutati?as dori o schemaiar apoi voi suferi eu consecintele daca e nevoieoricum o schema dot o sa incerc sa caut poate nu neaparat pentru bicicletadar sunt foarte pasionat de electronicasi am eu dorinta asta Link spre comentariu
worker Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 nu este vorba ca nu vrea nimeni sa te ajute.sunt sigur ca nici nu ai cautat. mai uita-te odata in linkul pus de mine mai sus.nu este rentabil ce vrei tu sa faci daca poti sa o iei cu 25leipoti sa o cumperi pe aceea la 25 lei si sa folosesti carcasa, led-urile etc.si poate te ajuta cineva sa o faci putin mai altfel, mai personalizata. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Sistemele de semnalizare sant folosite numai impreuna cu o lampa de pozitie . Asa stie si soferul ce ai de gand .Cauta pe net o sch de astabil cu 2 tranzistori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum