Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu acustic - nu pot gasi problema

Krsty

Postări Recomandate

Dioda VD6 este buna, dar C13?

Parca da, am controlat-o cu testerul si e buna, dar pentru orice eventualitate am schimabt-o cu VT5 si acum deja nu mai 'ticaie' releul, se conecteaza indata cand alimentez schema si se deconecteaza doar cand elimin alimentarea sau inchid SB3.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 161
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Krsty

85

• miron1947

77

nu mai 'ticaie' releul,

Deci avea o problema, eu va recomand sa verificati si C13 si vedeti daca prin reglarea amplificarii nu obtineti ca fara semnal, sa nu fie actionat releul.
Link spre comentariu

nu mai 'ticaie' releul,

Deci avea o problema, eu va recomand sa verificati si C13 si vedeti daca prin reglarea amplificarii nu obtineti ca fara semnal, sa nu fie actionat releul.
Cred ca e si de la C13.Conectez schema si imediat se conecteaza si releul, apoi actionez SB3 si descarc condensatorul. Dupa ce deschid SB3, releul se mai afla in stare deconectata inca vre-o 5-10 secunde dupa care se conecteaza iar, mai dureaza cateva secunde si se deconecteaza, si tot asa. Maine voi schimba C13 si cele 2 diode pentru ca apoi sa te tin la curent.Multumesc mult pentru ajutorul si Noapte Buna
Link spre comentariu

Am schimbat astazi condensatorul C13, toate cele 3 diode si VT1 si acum am urmatoarea situatie:Conectez schema si automat se conecteaza releul, fara nici un zgomot. Dupa circa 5 secunde releul se dezactiveaza si asa ramine, chiar daca fac zgomot. Cand decuplez schema de la sursa, releul iar se activeaza pentru 1-2 secunde.Un lucru interesant: Alimentez schema -> releul se actioneaza , apoi elimin sursa de la schema si iar o aplic repede, insa, releul de data asta nu se mai activeaza, chiar daca fac zgomot, dar se activeaza pe 1-2s cand elimin sursa.

Link spre comentariu

Conectez schema si automat se conecteaza releul, fara nici un zgomot. Dupa circa 5 secunde releul se dezactiveaza si asa ramine

Pana aici ar fi bine, dar faptul ca nu sezizeaza nimic nu este in regula.Acum ce aparatura aveti la dispozitie(eventual tipul multimetrului)?
Link spre comentariu

iar la baza VT1 sunt 8.2V.

Pai ceva nu este in regula, cu 8V in baza si 14V in emiter, acesta este deschis permanent, C15 este valid, daca-l scoateti situatia se mentine?
Link spre comentariu

iar la baza VT1 sunt 8.2V.

Pai ceva nu este in regula, cu 8V in baza si 14V in emiter, acesta este deschis permanent, C15 este valid, daca-l scoateti situatia se mentine?
Dezlipesc baza lui VT1 (tranz. e conectat doar prin colector si emitor) si oricum aceeasi situatie.La colector sunt 8.6V si la emitor 4.4V
Link spre comentariu

Dezlipesc baza lui VT1 (tranz. e conectat doar prin colector si emitor) si oricum aceeasi situatie.

Pai cum sa fie 4,4V in emiter cand acesta este conectat la 14V si in colectorul cuplat la redresor 8V?
Link spre comentariu

Dezlipesc baza lui VT1 (tranz. e conectat doar prin colector si emitor) si oricum aceeasi situatie.

Pai cum sa fie 4,4V in emiter cand acesta este conectat la 14V si in colectorul cuplat la redresor 8V?
Of, scuze, m-am zapacit deja. E invers, 8V la emiter si 4 la colector.
Link spre comentariu

L-am scos cu totul pe VT1 si oricum, se conecteaza releul automat si nu se mai dezactiveaza.Nu am schimbat nimik, dar acum, dupa ce tin mai mult apasat pe SB3 , la deschiderea lor, releul nu se mai activeaza normal, ci variaza cu o fregventa ft mare (activat-dezactivat) pentru 1 secunda si apoi ramine activat

Link spre comentariu

8V la emiter si 4 la colector.

Ce tensiuni aveti in punctele marcate de mine?
Caderea de tensiune intre alea 2 puncte e de 4V.In primul punct sunt 13V si in al 2 - 8V
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări