Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu acustic - nu pot gasi problema

Krsty

Postări Recomandate

La grila VT2: 4.6V

La baza lui VT3: 0.13V pana aici este corect

La baza lui VT4: 7.2V (releul nu e actionat; VT4 e inchis) aici nu este

Incercati urmatoare manevra, extrageti din circuit VT3, cu doua fire conectate in locul C si E ale VT3 daca VT4 lucreaza corect,cand le legati intre ele releul este neactionat iar cu ele desfacute releul este actionat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 161
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Krsty

85

• miron1947

77

La grila VT2: 4.6V

La baza lui VT3: 0.13V pana aici este corect

La baza lui VT4: 7.2V (releul nu e actionat; VT4 e inchis) aici nu este

Incercati urmatoare manevra, extrageti din circuit VT3, cu doua fire conectate in locul C si E ale VT3 daca VT4 lucreaza corect,cand le legati intre ele releul este neactionat iar cu ele desfacute releul este actionat.

Am incercat , si cu 4V la grila VT2, am 7.5V la baza lui VT4 cand firele sunt desfacute INSA releul nu este actionat.

Cand firelele sunt legate, atunci am 0V la baza VT4 si releul nu este actionat.

Cand incerc aceasta manevra cu VT4, releul este actionat, deci el este functionabil. Nu inteleg de ce nu se deschide VT4 cu 7V la baza.

Nu e nici o problema daca am 30V de curent variabil in schema dupa redresor. Nu ar trebuie sa existe doar cel continuu ?

Link spre comentariu

Cand incerc aceasta manevra cu VT4, releul este actionat, deci el este functionabil.

Explicatia poate fi montare gresita sau tranzistor defect.

Nu inteleg de ce nu se deschide VT4 cu 7V la baza.

Din una dintre cauzele de mai sus, un tranzistor valid si montat corect( aveti aici pinii la TO92, post-14622-139829435792_thumb.jpg daca aceasta este capsula) se deschide cu 0,7V iar cele darlington cu 1,4V(doua jonctiuni in serie).

Nu e nici o problema daca am 30V de curent variabil in schema dupa redresor. Nu ar trebuie sa existe doar cel continuu ?

Curentul continu inseamna ca circula doar intr-un singur sens, post-14622-139829435794_thumb.gif acesta in functie de calitatea filtrarii poate avea pulsatii mai mici sau mai mari.

Link spre comentariu

Deci, l-am schimbat pe VT4 din 2SC3987 in MPSA-13 si totul e ok ce tine de VT4. Cand legat direct colectorul cu emitorul la VT3 releul nu este activat, iar ca nu este legat, releul este activat.Acum mi-a mai ramas problema cu VT3, care se pare ca nu se deschide, si problema cu tensiunea de deschidere prezenta la grila VT2 fara a avea nici un zgomot.

Link spre comentariu

problema cu tensiunea de deschidere prezenta la grila VT2 fara a avea nici un zgomot.

Adica cand SB3 este actionat, cat este aceasta tensiune?Vedeti ca mai este o bucla de mentinere compusa din VT1, care cat timp se incarca C15 este deschis si trimite tensiune in grila lui VT2.
Link spre comentariu

problema cu tensiunea de deschidere prezenta la grila VT2 fara a avea nici un zgomot.

Adica cand SB3 este actionat, cat este aceasta tensiune?Vedeti ca mai este o bucla de mentinere compusa din VT1, care cat timp se incarca C15 este deschis si trimite tensiune in grila lui VT2.
Cand e actionat SB3, la grila sunt 0.2V si 8.2V la baza lui VT3 care insa nu se deschide. Cum pot verifica daca aceasta tensiune de deschidere la grila vine de la amplificator sau bucla de mentinere?Ca C15 folosesc unul de acesta : http://www.ebay.com/itm/2pcs-MEF-Metall ... 1369wt_905 , insa pe care scrie 106K 250V
Link spre comentariu

Cand e actionat SB3, la grila sunt 0.2V si 8.2V la baza lui VT3 care insa nu se deschide

Verificati VT3, acesta nefiind Darlington, ii puteti masura jonctiunile daca sunt valide.

Cum pot verifica daca aceasta tensiune de deschidere la grila vine de la amplificator sau bucla de mentinere?

Daca SB3 este actionat(grila VT2 este la masa), bucla nu are efect.
Link spre comentariu

Am schimbat VT3 si merge! Se pare ca pe datasheet nu e corect, sau nustiu, caci acum de cand am schimbat pozitia la VT3, cand actionez SB3 releul nu mai este actionat. Mi-a ramas singura problema: Releul se actioneaza indata ce conectez schema, la grila lui VT2 am tensiune de deschidere fara zgomot.Sunt foarte recunoscator pentru ajutorul acordat pina acum, multumesc mult!

Link spre comentariu

la grila lui VT2 am tensiune de deschidere fara zgomot.

Chiar daca tineti actionat SB3 cateva(10) secunde?
Da , am tinut peste 3 minute si oricum cand nu mai este inchis SB3 releul se actioneaza.
Link spre comentariu

Atunci poate fi din cauza unui filtraj insuficient si operationalul(DA1) sa amplifice riplurile.Cand spuneti ca aveti AC pe alimentare pe ce domeniu ati masurat si ce valoare ati gasit?Puteti regla amplificare pe operational din R7.

Link spre comentariu

Am scos alimentarea de la amplificator, pinul 6 si 11

Posted Image

si oricum releul se actioneaza automat, deci nu este de la DA1.

Am 30V~ dupa redresor, la filtrul din C9-C10-C12.

Da, am un rezistor variabil pe post de R7.

Link spre comentariu

Foarte interesant! Am schimbat pozitia lui VT1 si parca e cea corecta , si iata ce e acum:Cand conectez schema fara alimentare la amplificator (pin11), releul actioneaza-dezactiveaza cu o fregventa mare, un interval mai mic de 1s si asa la nesfarsit.Cand conectez schema cu alimentare la amplificator, releul se activeaza, apoi peste 3-4s incepe sa se activeze-dezactiveze cu o fregventa si mai mare, "ticăie" repede.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări