Krsty Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 Mai verificati daca prin inserierea celor doua circuite primare ale transformatoarelor, aveti pe capetele fiecaruia 1/2 din tensiunea retelei.Cand releul este cuplat, bornele sarcinei sunt alimentate cu 220-240V~, tensiunea de la retea. Ca sarcina am folosit un aparat cu transformator. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Este normal daca releul este anclansat sa aveti tensiunea retelei pe sarcina, eu ma refeream la tensiuni cand releul nu este anclansat.Cand actionat SB2 cele 2 sec. la ce valoare ajunge tensiunea pe C9 si la ce valoare scade dupa ce revine SB2 in pozitia initiala? Link spre comentariu
Krsty Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 Este normal daca releul este anclansat sa aveti tensiunea retelei pe sarcina, eu ma refeream la tensiuni cand releul nu este anclansat.Cand actionat SB2 cele 2 sec. la ce valoare ajunge tensiunea pe C9 si la ce valoare scade dupa ce revine SB2 in pozitia initiala?Am masurat cu testerul cu ambele borne la sarcina si sunt circa 4V~ cand nu e aclansat releul. La bornele lui C9 cand masor in regim CC sunt 14V cand actionez SB2 si dupa ce revine SB2 la pozitia initiala scade repede pina la 0, iar in regim AC sunt circa 31V~ si revine incet incet pina la 0V~ dupa ce SB2 revine in pozitia initiala. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Am masurat cu testerul cu ambele borne la sarcina si sunt circa 4V~ cand nu e aclansat releulDar pe primarul transformatorului Ti ce valoare are tensiunea in aceasta situatie?cand actionez SB2 si dupa ce revine SB2 la pozitia initiala scade repede pina la 0C9 si C10, sunt noi, sau recuperati?I-ati masurat?Daca actionati SB2 mai mult de 2 sec. situatia este identica(scaderea rapida la 0 a tensiunii)? Link spre comentariu
Krsty Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 Dar pe primarul transformatorului Ti ce valoare are tensiunea in aceasta situatie?Tensiunea retelei, 220-240V~.C9 si C10, sunt noi, sau recuperati?I-ati masurat?Daca actionati SB2 mai mult de 2 sec. situatia este identica(scaderea rapida la 0 a tensiunii)?Condensatoarele sunt noi, singura diferenta este ca in schema sunt indicatat de 1000uF x 25V si eu am folosit 1000uF x 35V.Nu, dupa ce am actionat mai mult timp SB2, condensatorul se descarca in circa 3-4s pina la 1V si apoi scade foarte incet de la 0,4V Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Tensiunea retelei, 220-240V~.Nu puteti sa atasati schema completa cu sarcina utilizata de autor?Sunteti sigur ca acel alimentator are transformator?In aceasta configurare a comutatoarelor, ce tensiuni sunt pe A/B si C/D in AC? Link spre comentariu
Krsty Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 Asta este toata informatia prezentata de catre autor despre schema data. E scris in limba rusa, dar pot traduce cu usurinta orice ; am tradus principiul de functionare mai inainte. Sunteti sigur ca acel alimentator are transformator?Am incercat mai multe aparate, cu si fara transformator; acelas rezultat. Pe viitor va rog sa folositi functia "modifica" in loc sa creati un nou post Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Adica cum "cu si fara" acelasi rezultat? Link spre comentariu
Krsty Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 Tensiunea retelei, 220-240V~. Nu puteti sa atasati schema completa cu sarcina utilizata de autor?Sunteti sigur ca acel alimentator are transformator? In aceasta [attachment=0]untitled.JPG[/attachment] configurare a comutatoarelor, ce tensiuni sunt pe A/B si C/D in AC? 0V in ambele puncte. Adica cum cu si fara acelasi rezultat? Am acelas rezultat -> nu functioneaza al 2 regim cand folosesc ca sarcina un aparat cu transformator sau altul fara transformator. Am incercat mai multe aparate cu transformator, oricum nu functioneaza. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 0V in ambele puncte.Pai scriati 220V si 4V, care este realitatea? Link spre comentariu
Krsty Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 0V in ambele puncte.Pai scriati 220V si 4V, care este realitatea?Cand SB2 este actionat, in punctele C/D am 240V iar cand nu e actionat am 0V Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 In sectiunea de schema atasata de mine, SB2 nu este actionat, adica primarul T1 este in serie cu sarcina conectata la retea, deci in aceasta situatie, ce tensiuni aveti pe A/B si C/D? Link spre comentariu
Krsty Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 In sectiunea de schema atasata de mine, SB2 nu este actionat, adica primarul T1 este in serie cu sarcina conectata la retea, deci in aceasta situatie, ce tensiuni aveti pe A/B si C/D? In punctele C/D am 0V~, in punctele D/E am 240v~. Am verificat cu testerul setat pe optiunea control dioda, si punctul C este legat de punctul B cu comutatoarele configurate ca in schema. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iunie 24, 2012 Partajează Postat Iunie 24, 2012 Daca eu v-am rugat sa masurati in configuratia respectiva A/B si C/D si Dvs. masurati doar C/D(nu v-am cerut D/E), vorbim "discutii", este pierdere de timp. Link spre comentariu
Krsty Postat Iunie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2012 Daca eu v-am rugat sa masurati in configuratia respectiva A/B si C/D si Dvs. masurati doar C/D(nu v-am cerut D/E), vorbim "discutii", este pierdere de timp.Sunt 0V in regim AC intre punctele A-B si 0V~ in regim C-D. Prin masurarea tensiunii intre punctele D/E am dorit sa concretizez ca inainte de butonul SB2 sunt 240V, am crezut ca ajuta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum