Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem de operare pentru un calculator vechi

tuborgx2

Postări Recomandate

Am un calculator vechi P3 cu 384 MB RAM pe care am pus un XP SP2 .Conectarea la internet se face cu stick RDS.Conexiunea pica dupa 10-15 minute si nu mai pot sa o restabilesc decat cu un restart.Ce SO sa pun ca sa mearga decent netul(din experienta propie nu din auzite) .Indicati va rog si un link de download.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

2

• tuborgx2

2

• stefan94stefan

1

• mastodontu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

RAMul e cam mic...

Windows XP ar trebui totusi sa mearga decent, daca este configurat cum trebuie (adica sa nu mearga in acelasi timp zeci de programe inutile)

Dupa ce ti se opreste conexiunea, cum ti se pare ca merge calculatorul ?

Incearca sa te duci in RUN, si scrie msconfig si vezi la tabul startup (ultimul) ce programe iti apar. Incearca sa faci un print-screen acea fereastra si pune poza aici.

Ex :

Posted Image

Link spre comentariu

Sistemul este proaspat instalat fara alte programw.Am facut un print screen dar dureaza o vesnicie pina il incarca.Am vazut ca ruleaza doar: UIExec,wmptn32 si ctfmon

Link spre comentariu

Al tau are configuratie buna , eu am unul cu 132mb ram,video 64,procesor amd duron 900mhz ....si ruleaza xp sp 2 chiar prea bine ,si pe net la fel,si am incercat si cu net de la orange pe stick ,nici o problema ,are numai 2 sloturi usb ...! ai facut ceva gresit

Link spre comentariu

Cauta pe net HIREN's BOOT CD. Gasesti acolo o versiune "portabila" a browserului Opera. Acel browser merge foarte bine...chiar pe Pentrium 1 la 166MHz. O solutie ar mai fi, in masura in care te-ai "dat" cu Linux vre-o data, sa instalezi o distributie foarte mica, gen Damn Small Linux (o sa fie mai problematic cu stickul de RDS, dar se face).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

daca nu ti se pare prea demodat, iti recomand ferm windows 2000. spre deosebire de xp, nu va merge greu dupa un timp. pe windows xp, memoria ta ram e suficienta doar pentru rularea optima a sistemului, sa te mai dai si pe youtube, nu prea cred. daca chiar vrei xp, dezactiveaza-i efectele vizuale si taie-i procesele nefolositoare din startup, si mareste-i pagefile size intre 10000-20000, asta daca ai spatiu suficient pe HDD.succes !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări