Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

REEL TO REEL VINTAGE

alex_n2011

Postări Recomandate

ce se mai intimpla cu gx 260? am si eu un exempar dar se pare ca a fost mai bine intretinut a raspuns bine la reglaje. si singurul reglaj care m-a suparat a fost cel al curentului de premagnetizare, trimerii de 70pf sunt groaznici... din cartea lui tehnica am constatat ca diferenta de nivel maxima pt nivelul de inregistrare  pt ffw este de 1db iar pentru rew de 1,5-obtinut cu bine.

singura hiba a ramas estetica fostul proprietar a dat doua gauri sub mufele de microfon intre vumetre, probabil pentru mufe DIN ...

sunt interesat de niste detalii privind dimensiunile, forma si modul de prindere al capacului antipraf (al meu nu are asa ceva)poate reusesc sa gasesc pe cineva sa imi confectioneze asa ceva.

Am parcurs cu interes si subiectul 4000d mk1, avind un 1710(lampar) si un 4000d mk1(mesterit tot cu tranzistoare dar numai pe redare pe rec au ramas op) pentru ele nu stiu ce solutie sa adopt pt opritoarelede cauciuc ale  rolelor, nici una din ele nu mai sta ferm.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 117
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex_n2011

64

• franzm

16

• clauelf

7

• goguboeru

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am cumparat recent si eu doua magnetofoane akai gx 260d pe care urmeaza sa le servisez, ambele functoneaza corect mecanica(foarte silentioase) dar la prima verificare am onsetvat ca acele vu-metrelor o iau uneori razna sunetul nu este  ok asa ca voi incepe cu curatarea si demagnetizarea capetelor curatarea potentometrelor comutatoarelor si gresarea mecanismelor... voi reveni cu impresii!

Link spre comentariu

AKAI 260d sunt foarte robuste dar numai silentioase nu sunt. au solenizii foarte zgomotosi. probleme vei avea cu comutatorul capetelor-nu au releu ca gx230 si cu comutatparele de inregistrare ... in rest tank... multi vorbesc de rau capetele GX din prima serie cu care este echipat modelul, dar personal nu am vazut/auzit neliniaritatile  invocate de altii...

spor la reconditionare !!!

am uitat, un mare minus este lipsa functiei  PAUZA . 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutare,

Am reusit sa cumpar de la un domn din RRA un magnetofon Tesla B46 intr-o stare absolut fantastica, perfect functional, ca nou, fara uzura, are inclusiv husa de transport.

Imi doream de mult un magnetofon "vechitura" mai special, asta este stereo si cu tranzistori cu germaniu. Va inlocui in colectie un Philips N4418.

Poze:

Tesla-B46.jpg

Cap so rola presoare:

cap-si-rola.jpg

Mecanica:

sus.jpg

PCB:

pcb.jpg

pcb-1.jpg

finali.jpg

La prima vedere, toate sigiliile sun neatinse, nu se vad urme de interventii.

Editat de radasous
Link spre comentariu

Superb. Am si eu un B4 in proces de resuscitare, dar e departe de al tau ca aspect. 

Problema care am intampinat-o eu ... se rup foarte usor piciorusele tranzistoarelor. Zici ca-s corodate - dar nu sunt. Noroc ca nu se rup de la rasul capsulei si le pot lipi.

Editat de yo9hrb
Corecturi.
Link spre comentariu
Acum 43 minute, yo9hrb a spus:

...Am si eu un B4 in proces de resuscitare, dar e departe de al tau ca aspect....

Mecanica este identica, doar ca B4 este mono. Din fericire nu trebuie sa umblu la nimic, totul este functional si neatins. Schema este oarecum ciudata, potentiometrul de volum este cam neinspirat plasat in schema, afecteaza si iesirea de linie si nu se piate decupla difuzorul. Este destul de greu sa suport sa il las asa, dar nu am incotro, e pacat sa pun pistolul lipitor pe el. Am sa il "mint" cu o rezistenta de 4 ohmi in loc de boxa externa.

Link spre comentariu

Teoretic si B4 ar merge stereo pe redare, ii mai trebuie un preamplificator. Si, probabil, un amplificator de putere.

Sa-l fac eu sa mearga OK asa cum este, dupa aia mai vedem.

Link spre comentariu

Stie cineva cât este rezistenta ohmica a capetelor Tesla ANP935?

La 18.02.2021 la 19:36, yo9hrb a spus:

Teoretic si B4 ar merge stereo pe redare, ii mai trebuie un preamplificator. Si, probabil, un amplificator de putere.

Tesla (si nu numai ei) a produs si preamplificatoare externe suplimentare (AZZ941) pentru redarea celui de-al doilea canal.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări