alex_n2011 Postat Septembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2013 Ok, nu ma refeream la bobinele de rejectie ci chiar la bobinele capetelor, (de altfel am si deconectat complet partea de preamp de partea de injectie bias deconectind ultimul condensator electrolitic de cuplaj) si de din cite mi-aduc aminte am inversat infasurarile capetelor si defectul se muta dupa un canal pe celalalt. O sa mai fac niste teste cit de curind si daca e cazul revin. Multumesc mult Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 13, 2013 Partajează Postat Septembrie 13, 2013 Am avut o problema asemanatoare la primul meu B115. S-a rezolvat prin schimbarea capului. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Septembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 13, 2013 Cu Akai GX va fi mai greu dar..... vedem, multumesc mult Link spre comentariu
franzm Postat Septembrie 13, 2013 Partajează Postat Septembrie 13, 2013 Am luat odata unul pe iebai. S-ar putea sa mearga capete 6A24.510 sau .710 de la Rostov. Sunt însa foarte fragile dpdv. mecanic. Nu se prea gasesc date pt capetele Akai, asa ca trebuie încercate practic si masurata caracteristica de frecventa înregistrare/redare pt a vedea daca se potrivesc cu corectiile de frecventa din amplificatorul de înregistrare. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Septembrie 17, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Salut Alex,F interesante testele facute de tine. Stiu ca este f multa munca, am experienta de la GX747 si GX77 cu probleme de genul asta. Nu m-as gandi totusi la capete ( desi e o ipoteza corecta), am avut un cap GX pe inregistrare crapat la marginea unei piste si mergea ca unul nou ( lucru vazut dupa inlocuire ). La ce ai expus tu pe osciloscop, nu mi se pare f curata sinusoida ca forma, am impresia ca ai vreun tranzistor ( 2sc711) sau condensator de prin oscilatorul de stergere cu vreo hiba. In fine. Ce as incerca eu - as schimba bobinele L1 ( in schema vad ca are valoarea 5,6mH) de la capcanele de bias intre ele ( stg cu dr) si vezi daca se muta defectul de nivel bias scazut pe celalalt canal. Succes.OK, am mai facut niste masuratori care arata asa:1. oscilograma 1: semnal de bias masurat in gol, nu sint cuplate capetele de rec sau stergere (arata mai prost decit pe sarcina rezistiva, unde e aproape perfect dar sint egale)2. oscilograma 2: semnal pe capetele de stergere (nu se modifica indiferent daca cele de rec sint cuplate sau nu, indiferent de sens)3. oscilograma 3: semnal de bias pe directia FWD, (capete de stergere necuplate) se observa diferenta de forma si nivel L-R, diferenta de forma de unda si nivel se inverseaza la inversarea captelor L cu R4. oscilograma 4: semnal de bias pe directia REW (capete de stergere necuplate) se observa ca semnalele sint aproape egale ca forma si nivel, pare mai ok, deci e ceva capul rec de FWD5. oscilograma 5: semnal de bias L-R cu toate capetele cuplate, diferenta f. mare intre canale care creste la schimbarea vitezei de la 9.5 la 19, nu am mai pus semnalul... (Nota: toate masuratorile au fost facute pe 9.5) Eu nu stiu ce sa mai zic si sa mai fac, cred ca e bun de parcat in biblioteca, arata frumos si mege pe play, mai ales ca i-am reparat si capacul antipraf care era binisor crapat.... saracu... si astea chiar ne le mai gasesti in fine toate astea mai mult de amoru' artei Multumesc tuturor celor care au scris Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Septembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2013 O idee, ceva? Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Daca ai schimbat intre ele firele la cap(bobinele) si defectul se muta atunci e sigur capul cu probleme.Dar am intrat mai mult pt ca am vazut ca ai avut probleme cu comutatorii.Ei se curata corect si sigur dupa ce ii demontezi astfel: Partea fixa cu lamele o poti curata in 2 moduri : Prima in care te murdaresti pe degete. Pt ca tii cu mana placa cu lamele.Folosesti o periuta de dinti de preferabil mai uzata cu parul mai scurt (ideale sunt cele cu par de origine animala nu din plastic) .O bagi in gaz sau pui putina apa pe ea si o bagi cu parul in scrumiera in scrum de tigara. Cu acel scrum freci bine lamelele. O bagi de mai mult ori in scrum si freci pana iese lamela complet curata .Poti sa folosesti si alte abrazive (pasta de dinti sau ...) dar acesta e cel mai la indemana.La sfarsit cu alta periuta cureti cu putin spirt sau alt dizolvant. A doua metoda de data asta curata .Ai nevoie de un ziar sau o foaie de hartie de imprimanta curata. Rupi din hartie cam un petec de 10/10 cm il impaturesti incercand sa ii cresti grosimea. Cu marginea acestui pachetel freci lamelele pana ies curate lucitoare .Nu exagera cu apasatul ca le indoi .Atentie ,trebuie ca toata suprafata lamelei sa luceasca, sa se curete . La tine am mai vazut in poze lamele necuratate bine pe margini.Acum "calaretii" contactele mobile .Aici e mai simplu. Iei o foaie de hartie de imprimanta , o indoi de la jumatate. Ii netezesti cu unghia pe ceva tare indoitura.Introduci "calaretul" peste indoitura .Strangi calaretul cu varful degetelor dar NU de partea bombata ci de marginea unde este profilul ce face efectiv contact pe lamela. Misti in lungul hartiei calaretul stanga -dreapta pana nu mai lasa urma murdara.Atunci este curat si poti sa il montezi.Daca un"calaret " este prea larg si crezi ca nu apasa suficient pe lamela poti cu ajutorul unei pensete de dentist ,cu varful indoit si subtire sa le mai arcuiesti actionand asupra partii bombate.Daca le bombezi prea tare, cand le bagi in locasul din tija de plastic acesta fiind mai mic va presa pe "calaret" si se va "cracana" exact partea care face contact cu lamela.Asa se curata TOATE comutatoarele de acest tip (mod de lucru. piste , inreg-redare ,etc)Metoda este garantata ca functioneaza . Ani de zile a produs multi bani ( 90 lei demontatul comutatorului si 125 reparatul cand o dacie era 70000 si un salariu 2000) si fara griji ca vine inapoi aparatulCuratat asa acel comutator functioneaza perfect si nu lasa umbra de indoiala asupra lui.Am prezentat metoda nu neaparat pt tine , tu ai curatat comutatorii , dar nu ai spus cum si cu ce. Poate ca mai au si altii nevoie sa curete vre-un comutator usor si sigur. Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 În loc de substante abrazive se poate folosi bicarbonat de sodiu iar pt contacte f. murdare se poate folosi hârtie de calc (e mai aspra decât cea de ziar sau de imprimanta). Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 "În loc de substante abrazive se poate folosi bicarbonat de sodiu " Din pacate ai uitat sa ne zici cum se foloseste bicarbonatul .Il dam/administram dimineata cu apa "neinceputa" ? Nu te supara te rog de gluma, dar chiar cum ? Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Pe la jumatatea paginii (curatarea soclurilor argintate): http://www.jogis-roehrenbude.de/Projekte.htm Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Sa stai 10 ore ca sa cureti niste contacte .... Si sarea aia 'Imparat "o fi sare obisnuita ?Pt.contacte de lampi e buna solutia pt ca pe alea nu le poti curata usor mecanic dar pt. comutatorii ce ii zisei io , varianta aia e in primul rand sigura 100% si in al doilea rapida.Multumesc oricum pt info.Este de retinut. Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Kaiser Natron este o marca sub care se vinde bicarbonat de sodiu alimentar. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 24, 2013 Partajează Postat Noiembrie 24, 2013 Aici gasiti benzi de test pt reglat maguri corect, foarte bune dar si cu un pret pe masura http://home.comcast.net/~mrltapes/ Link spre comentariu
goguboeru Postat Decembrie 1, 2013 Partajează Postat Decembrie 1, 2013 La Multi Ani de ziua Romaniei ! Link spre comentariu
Vizitator Joc0 Postat Decembrie 2, 2013 Partajează Postat Decembrie 2, 2013 În loc de substante abrazive se poate folosi bicarbonat de sodiu iar pt contacte f. murdare se poate folosi hârtie de calc (e mai aspra decât cea de ziar sau de imprimanta).Pentru contactele care sunt accesibile radiera de cerneala(partea albastra) este foarte buna.A nu se exagera cu frecarea - Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum