alex_n2011 Postat Martie 13, 2013 Autor Partajează Postat Martie 13, 2013 Cite ceva despre motoare, las pozele sa vorbeasca..... in rest curatare, ulei, etc.Despre ulei?!!, eu va recomand 5W30 sintetic (nu e o gluma), dar .... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 doua mici probleme: condensatori distrusi pe "capacitor board" (atentie si in aceste conditii aparatul era "complet functional") si detalii "resistor board" inainte si dupa... Link spre comentariu
ChRS Postat Martie 14, 2013 Partajează Postat Martie 14, 2013 Imi place modul de inlocuire a pieselor defecte. In ceea ce priveste lubrifierea motoarelor, eu unul am folosit ulei sintetic de la masini de cusut (foarte fin). O mica nelamurire am alex, ghidajele akai-ului 4000ds sunt fixe sau mobile? Mai precis ma refer la ghidajele exterioare nu cele de la capetele de redare. La akai-ul gx260 palpatoarele sunt mobile?Multumesc de raspuns. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 14, 2013 Autor Partajează Postat Martie 14, 2013 Imi place modul de inlocuire a pieselor defecte. In ceea ce priveste lubrifierea motoarelor, eu unul am folosit ulei sintetic de la masini de cusut (foarte fin). O mica nelamurire am alex, ghidajele akai-ului 4000ds sunt fixe sau mobile? Mai precis ma refer la ghidajele exterioare nu cele de la capetele de redare. La akai-ul gx260 palpatoarele sunt mobile?Multumesc de raspuns.4000DS ghidaje fixe + senzor mobil de tensiune a benziiGX260D ghidaje fixe + 2 brate mobile de tensiune a benzii + senzor tensiune Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 Imi place modul de inlocuire a pieselor defecte. In ceea ce priveste lubrifierea motoarelor, eu unul am folosit ulei sintetic de la masini de cusut (foarte fin). O mica nelamurire am alex, ghidajele akai-ului 4000ds sunt fixe sau mobile? Mai precis ma refer la ghidajele exterioare nu cele de la capetele de redare. La akai-ul gx260 palpatoarele sunt mobile? Multumesc de raspuns. 4000DS ghidaje fixe + senzor mobil de tensiune a benziiGX260D ghidaje fixe + 2 brate mobile de tensiune a benzii + senzor tensiune O mica eroare:GX260D = 4 ghidaje fixe + 2 ghidaje intermediare mobile (FWD/FFW) +2 brate mobile de tensiune a benzii + senzor tensiune Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 citeva imagini de piesa originala... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 16, 2013 Autor Partajează Postat Martie 16, 2013 in orice caz magnetofonul a fost gindit ca un bun de larg consum.... am incercat sa reinventez niste conexiuni functionale intre blocuri (motoare, bloc alimentare, etc, desi exista o logica initiala de fabricatie, bloc electronic separat de mecanica...), poate un motor trebuie demontat din nou pentru reglaje, poate e o conexiune gresita, poate e ars ceva, de ce sa lipesti mereu... (sau poate nu e bun conceptul?) dar oricum desi a fost gindit pe subansamble a iesit cu sirme lipite din fabrica.....acum ... asta e.... Link spre comentariu
clauelf Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Excelenta lucratura ai facut. Bravo! Link spre comentariu
ChRS Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 "Bazaie" trafo-ul? Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 19, 2013 Autor Partajează Postat Martie 19, 2013 trafo nu bazaie, dar am gasit o "mica problema": se cheama microswitch: mag-ul schimba sensul, invirte, motorul principal dar in rest nu cupleaza nimic: atasat citeva detalii de cauze posibile Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 19, 2013 Autor Partajează Postat Martie 19, 2013 Ce s-a mai facut la partea mecanica: inlocuite toate microswitch-urile cu exceptia celui de la bratul de tensiune a benzii care e mai "special"- forta de contact este f. mica, e greu de gasit); reparat brat senzor tensiune a benzii (spart), reparat arc senzor functii Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 19, 2013 Autor Partajează Postat Martie 19, 2013 Cite putin despre rola presoare:- rectificata putin pentru ca era "umflata" pe centru (asta pina la una noua si care face cam 50-60 de euro....)- stiftul dintre cele doua brate de comanda a rolei avea joc excesiv asa ca am scurtat un brat, am mutat gaura si l-am ajustat pe celalat, am schimbat arcul (care era "muci", nu va spun de la ce l-am luat pe cel nou, e ceva la indemina oricui)-am reglat forta de apasare conform manual cu "dinamometrul" din figura....., stiu nu o sa placa nici asta.....Ah si inca ceva : toate ghidajele de banda au fost marcate pe zona uzata si "rasucite" astfel incit sa asigure un contact "ca nou".... (nu-i asa, asa se vind astfel de scule...ca "noi".....) Link spre comentariu
ChRS Postat Martie 20, 2013 Partajează Postat Martie 20, 2013 Frumos ,1. Ce diametru are rola presoare?2. Forta de apasare a benzii pe axul cabestan este reglata dupa "simț" banuiesc. In acest caz daca se apasa cu degetul pe rola presoare in jos este greu sau usor?Poate ca punctul 2 e putin mai sec, dar am intrebat detalii deoarece la mine la magnetofon, arcul rolei presoare era reglat destul de tare, iar la anumite role (in special pe cele de 13 cm) vibratia motorului se transmitea in banda. Cand se intampla acest lucru, palpatoarele oscilau in continuu cu 5 cm/s. Ulterior am redus din torsiunea arcului si nu s-a mai intamplat fenomenul. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 20, 2013 Autor Partajează Postat Martie 20, 2013 Forta de apasare se regleaza dupa manualul de service nu dupa simtzuri, in acest caz 1.5-1.6kgf. Cit despre diametru, nu l-am masurat, e documentat pe undeva pe net. Cu respect, Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Martie 24, 2013 Autor Partajează Postat Martie 24, 2013 "Houston we have a problem" please help !Dupa ce am pus cit de cit la punct partea mecanica, am trecut la "parte electronica", deci:-am schimbat toti condensatorii electrolitici si potentiometrii semireglabili:ok- am reasamblat totul si am facut niste teste:Rezultat:-redare:ok in ambele sensuri-inregistrare ok intr-un sens REV, pe FWD ok numai pe un canal (L)Ce am am mai facut:- am demontat switch-ul care comuta capetele FWD-REV, si l-am curatat (vezi foto, era si asta varza..... adica oxidat), ATENTIE: E DERANJ MARE !- verificat electric conexiuni: OKL-am pus la loc si am facut din nou teste:FWD: L=OK, R=nu mergeREV: nu merge nimicAsa-i ca sint profesor????Cred ca urmatoarele sisteme de comutare care trebuie verificate sint:-Monitor switch-Record and sense switch din placa de rec (au fost curatate doar cu spray dar daca cu adevarat arata ca switch-ul de sens din blocul de capete, atunci e nashpa...., am mai avut o problema asemanatoare la Sansui SC-3003 cu swich-urile de inregistrare si am preferat sa inlocuiesc toata placa cu una noua, si a fost ok)Cred ca de data asta am nevoie si de noroc.... Orice idee e bine venita...., buna sau rea.... :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum