franzm Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Pinii se înnegresc mai ales daca sunt argintati. Argintul reactioneaza cu compusii sulfului din atmosfera.BC109C merge f. bine daca e sortat dupa zgomot minim si amplificare. Eu am preferat BC413C / BC414C ca înlocuitor pentru 2SC458L si 945L pt ca m-a scutit de sortare. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Toate observatiile dvs. sint corecte. Din pacate nu am mai avut timp sa fac un studiu cu tranzistoarele (ar mai fi nevoie de ceva scule de masura dar... ce mult imi doresc un osciloscop adevarat), si sincer circuitul l-as fi facut cu smd-uri, dar ar fi trebuit sa fac circuitul imprimat profesional si nu prea am avut cu ce. Drept info va arat mai jos ce au facut altii (un irlandez), stiu ca ce am facut eu e o mostruozitatate fata de acesta. Din pacate nu mai este la vinzare, sincer cred ca merita banii.... http://www.ebay.ie/itm/ws/eBayISAPI.dll ... 9180552904 Se pare ca mai sint si alte serii afectate de folosirea LD3141, intre care si GX-280D, GX-630D-SS, 1730D-SS etc. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Nu-s chiar asa de urâte. Primele ce le-am facut eu erau "în aer", rigidizate cu rasina epoxidica. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Si pentru ca toata lumea sa fie plictisita total de acest subiect: cam ce a iesit la final, LD3141 inlocuite, cu diagrame... Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 3, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Citeva date privind capetele magnetice poate mai putin cunoscute:Erase: 2 ohmsRecord: 14.2 ohmsPlay: 90 ohms Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Date bucse cabestan:Length .513.158= 4.02 MM.316= 8.03MM Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 La nevoie, capetele se pot înlocui cu cele din Tesla B115 (ANH200/210). Pe redare merge f. bine, pe înregistrare mai putin (trebuiesc modificari). Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 La nevoie, capetele se pot înlocui cu cele din Tesla B115 (ANH200/210). Pe redare merge f. bine, pe înregistrare mai putin (trebuiesc modificari).Ma intreb daca a incercat cineva o inlocuire, cel putin pe redare cu glass ferita sovietice ? Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 5, 2012 Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Capetele rusesti 6B24.510 ofera semnal cu pâna la 6dB mai mic decât cele Tesla. Am înlocuit capete rusesti cu Tesla pt ca cele rusesti s-au defectat la frig (schimbare de temperatura cald-frig-cald). Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Capetele rusesti 6B24.510 ofera semnal cu pâna la 6dB mai mic decât cele Tesla. Am înlocuit capete rusesti cu Tesla pt ca cele rusesti s-au defectat la frig (schimbare de temperatura cald-frig-cald).Interesant cu frigul, am intilnit si eu un exemplar rusesc care ba arata ba nu arata rezistenta pe una din bobine, dar daca o sa mai avem timp si bani o sa fac un test totusi, sint tare tentat (e drept ca pentru asta trebuie sa adaptez o prindere pro pentru GX RU ca nu prea seamana la prindere, mai vorbim) Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2012 Si acum citeva idei daca sint acceptate:- am montat un conector pe cablul switch-ului de autostop (care merge spre motor); cred MK II are asa ceva; e foarte util daca e nevoie sa demontezi de mai multe ori motorul pentru probe sau remedieri .- pe shield-ul motorului exista un burete de protectie care dupa atitia ani e "scrum" (al meu s-a imprastiat pe jos), e bine de schimbat.- la iesire desi afecteaza constructia originala am montat un potentiometru ca "line monitor": semnalul e cam mare pentru a fi prelucrat cu placa de sunet pe PC (stiu acolo ar trebui o "interfata" dar inca e in lucru....), poate crea probleme cu unele statii si mai ales clipping pe incintele acustice (s-a mai vorbit pe net de asta...); idee buna sau rea ?!!! am preluat-o de la Sansui sc-3003. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 - la iesire desi afecteaza constructia originala am montat un potentiometru ca "line monitor"Eu as fi pus o retea de atenuare plus comutator; e ceva mai "reproductibil" decât pozitia potentiometrului. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 - la iesire desi afecteaza constructia originala am montat un potentiometru ca "line monitor"Eu as fi pus o retea de atenuare plus comutator; e ceva mai "reproductibil" decât pozitia potentiometrului.Foarte corect, dar mai greu de ales un nivel de atenuare... am sa tin cont de idee, desi uzual este un potentiometru de "OUTPUT LEVEL" montat insa pe front (evident din constructie...) Si acum citeva detalii legate de carcasa: pastrata cred eu in proportie de 98% intacta... spalata si curatata...(cu exceptia a doua mici gauri pe "bottom" unde au fost mutate de catre vechiul proprietar doua picioruse din spate pentru ca mag-ul sa stea incinat usor pe spate, probabil datorita elementelor de fixare a rolelor, usor imbatrinite..., am renuntat la modificare, era cam grosolana) Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Alte citeva detalii de carcasa, cu "STAMPILA" japonezului, o insemna OK ? Link spre comentariu
Vizitator florinmacri Postat Decembrie 9, 2012 Partajează Postat Decembrie 9, 2012 Alex ti-am lasat un pm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum