franzm Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Daca vreti putem vorbi in continuare (de fapt singur) despre SANYO-LD3141Pe asta cred ca-l stiti deja: http://www.tomjewell.com/Technical/akai/akai.html Circuitul seamana cu BA308. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Pina la LD3141 mai vorbim putin de mecanica: reel tables. Dupa o asamblare/test preliminar: ceva probleme de antrenare a benzii, asa ca am decis demontarea celor doua role de antrenare.Probleme:- urme de coroziune;- pierdere de elasticitate a unor "elemente elastice ?!"- necesar ungere- dezlipite piste fetru ambreiajLas imaginile sa vorbeasca de la sine. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2012 Felicitari pentru restaurare, impecabil lucrat. Stai linistit ca mai sunt pasionati de vintage. Am citit cu multa placere tot ce ai postat.O mica continuare la reel tables (asta e pentru cei care vind AKAI 4000, DS, GX sau ce o fi el "impecabil", nu pentru ce pasionati de vintage, multumesc pentru aprecierea dvs.)Atentie mare la tot ce inseamna "switch" dupa atitia ani pot arata bine "pe afara" dar nu si dpdv contacte (nu are legatura cu imaginile dar asta e, din teste). Oricum mecanica ca asta merita tot respectul. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 28, 2012 Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Felicitari pentru restaurare, cred ca e sursa de inspiratie pentru pasionatii de magnetofoane. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2012 Felicitari pentru restaurare, impecabil lucrat. Stai linistit ca mai sunt pasionati de vintage. Am citit cu multa placere tot ce ai postat. Felicitari pentru restaurare, cred ca e sursa de inspiratie pentru pasionatii de magnetofoane. Multumesc frumos, daca nu l-ati vazut inca merita vazut si: viewtopic.php?f=216&t=96431 nu e lauda doar o invitatie spre "vintage reel to reel". Se pot face ceva comparatii legate de principii de functionare si reparare. Din pacate nu am avut cum sa leg topic-urile intre ele. Oricum mai sint multe lucruri inca de facut si de vazut. Cu respect Link spre comentariu
clauelf Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Aceste postari sunt f utile chiar si pentru cei ce sunt obisnuiti cu repararea magnetofoanelor. Mereu exista ocazia sa gasesti o metoda la care nu te-ai gandit. Acum imi pare rau ca n-am facut ceva poze cu Akai-ul meu 747 cand am inlocuit niste led-uri smd din vumetru si cand am facut operatia de inlocuire a electroliticilor si tranzistorilor 2SC945 si reparatie cu inlocuire curele si reglaj a intinzatoarelor motorizate. Dar cand am timp vreau sa ii fac o recalibrare de bias si voi face atunci poze. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Aceste postari sunt f utile chiar si pentru cei ce sunt obisnuiti cu repararea magnetofoanelor. Mereu exista ocazia sa gasesti o metoda la care nu te-ai gandit. Acum imi pare rau ca n-am facut ceva poze cu Akai-ul meu 747 cand am inlocuit niste led-uri smd din vumetru si cand am facut operatia de inlocuire a electroliticilor si tranzistorilor 2SC945 si reparatie cu inlocuire curele si reglaj a intinzatoarelor motorizate. Dar cand am timp vreau sa ii fac o recalibrare de bias si voi face atunci poze.WELCOME ! Link spre comentariu
clauelf Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 F frumos scris skaarj. Ar merge un MP3 cu role de 26 . Oricum la cei tineri le poti arata un Akai 747 ( design-ul ajuta la asta )spunandu-le ca este noul model de MP4 . Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 F frumos scris skaarj. Ar merge un MP3 cu role de 26 . Oricum la cei tineri le poti arata un Akai 747 ( design-ul ajuta la asta )spunandu-le ca este noul model de MP4 .Dupa "pererea" mea MP3 este un bullshit (scuze). Un dobitoc ca mine nu a inteles mai nimic decit ca ocupa mai putin spatiu pe HARD disk. Oricum nu are legatura cu notiunea de "dinamica" si "S/N ratio".Multumesc Clau pentru interventie, acum NU restaurez un FELIX de 16GB pe care l-am gasit pe strada cind altii umblau cu zmeul pe cimp.....Analog e analog, 747 nu o sa mai fabrice nimeni, nici AVION, NICI MAGNETOFON, doar noi sintem niste prosti de ne "benoclam" la aceste minuni Va rog frumos ca in acest topic sa eliminam prostia, am muncit prea mult ca sa fac polemica cu CUB Z Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Vreau sa ne intoarcem la subiect (desi in tot ce am postat pina acum SANSUI SC-3003, Majak, Tesla 420 am cam mincat multa m.....je) Deci LD 3141: - este de fapt un circuit hybrid (daca este vazut din partea spre conexiuni, se vede ca e o capsula de plastic, din care "ies" terminale si "restul e umplut" cu rasina. PENTRU CA DISCUTIA SA FIE CORECTA DESPRE ACEST CIRCUIT SI APARATELE AFECTATE DE O EVENTUALA FUNCTIONARE DEFECTUOASA AM SA POSTEZ MAI JOS TOATE LINK-URILE CARE AU STAT LA ORIGINEA RESATURARII SI A DISCUTIEIEI CARE POATE SA URMEZE CU TOT RESPECTUL PENTRU CEI CARE AU PRODUS ACESTE SUBIECTE http://electronicaid.webs.com/akai4000dsmki.htm http://blogs.yahoo.co.jp/ym5661/MYBLOG/ ... =3141&sk=0 http://blogs.yahoo.co.jp/ym5661/5069625.html OK: http://blogs.yahoo.co.jp/ym5661/MYBLOG/ ... =3141&sk=0 http://akaivintagebr.weebly.com/1/post/ ... mples.html http://www.tomjewell.com/Technical/akai/akai.html Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Si acum citeva date initiale:- semnalul la iesire este foarte mare si pare limitat (acest lucru e documentat de un filmulet pe youtube cu un "nenea" care a gasit niste rezistente la iesire, si apoi afacut regalajele necesare, cine vrea sa caute....blah, blah....) se vede in diagrama atasata - initial am postat niste diagrame: nivel semnal initial, zgomot dupa inlocuire LD3141 canal L ca si referinta fara semnal. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Cite ceva despre ce s-a facut (inca nu e gata tot)- inlocuire 2SC458 cu BC109C - inlocuire LD 3141 cu circuit "home made" Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Stiu ca multe "lume" o sa spuna ca am produs o "MONSTRUOZITATE", sau o mucozitatate sa o ...... ce o fi aia dar am va prezint mai jos cum a fost produsa: Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Decembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2012 Circuitul a fost modificat pentru rezistori de 0.25w (stiu o sa ploua cu recomandari si ofeeeeerte de 1/8 w asa cum erau in schema japonezului, dar eu..... ) Link spre comentariu
clauelf Postat Decembrie 2, 2012 Partajează Postat Decembrie 2, 2012 Lucratura ca la carte. Apare f explicit in poza postata de tine acea innegrire a pinilor tranzistorilor 2SC458, fenomen destul de intens disputat pe unele forumuri de afara care se spune ca ar creea acele artefacte - zgomot, pocnituri samd. Am intalnit si eu acest fenomen, rezolvat prin inlocuirea tranzistorilor respectivi - eu zic ca ai facut o alegere f buna cu BC 109. M-a impresionat sincer circuitul home made facut de tine ptr inlocuirea LD -ului, cunoscut f bine ptr problemele specifice vis a vis de seria Akai 4000. Cand vad asa ceva simt si eu ca respir aer curat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum