Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

motor ventilar auto

Vizitator cipri_motorca

Postări Recomandate

Vizitator cipri_motorca

salut baietinu am deloc experienta in electronica dar am o problema cu un ventilator auto de la radiatoarein sensul ca nu mai functioneaza, am luat altul dar modelul difera in sensul ca cel vechi are pe motor un modul. Stiti cumva daca se poate face vreo modificare. In cel vechi intra 4 fire (2 subtiri si 2 groase), masina are climatronic am atasat o poza cu modul de la motorul care nu mai mergeas foarte recunoscator pentru un sfat

post-66879-139829434009_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• dorofteius

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta e de peugeot 407, 307 etc.Sfatul meu este sa cumparati altul. Si eu m-am muncit cu unul la fel, pe care am avut un mosfet mort.L-am schimbat si dupa 1 saptamana a murit din nou.E o adevarata distractie sa dai rasina aia jos de pe placa.Stiu ca e 1200 de roni unul, dar e mai sigur.Celalalt are alt sistem de control al turatiei. Are 2 turatii comandate de 2 relee.Cel din poza este comandat pwm.

Link spre comentariu

Daca se arde mos-fetul,nu e o problema la bobinajul motorului? Spire in scurt si alte d-astea?Ca nu se arde el chiar asa...doar ca n-are ce face! Daca cumva era o eroare de proiectare,abunda cu asemenea defecte relatateDeci ar merge inlocuit mos-fetul si pus modulul de comanda pe motorul celalalt (care,sa speram,ca e in regula)!

Link spre comentariu

Motoarele alea doua nu au nici o treaba unul cu altul. Unul este bobinat in 2 viteze, iar celalalt in 1.Blocul ala sa il adaptezi la celalalt motor, imposibil spun eu. Este o problema de fabricatie la modelul asta mai ales. Sa nu mai vorbim ca odata desfacut motorul ala, greu il mai aduni ca oamenii.

Link spre comentariu
Vizitator cipri_motorca

multumesc de ajutor, cel mai sanatos ar fi sa caut alt ventilator cu aceleasi caracteristicieu ma gandeam (in necunostinta de cauza) sa se poate atasa un asfel de modul

Link spre comentariu

Se ia modulul PWM de la motorul mort si se inlocuiesc piesele defecteApoi,se conecteaza la viteaza mare a motorului cumparat. Probabil ca modulul va trebui pus intr-o cutiuta separata.Deci se poate fara mari probleme

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări