Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare patrate

mikella

Postări Recomandate

Ce parere aveti despre difuzoarele patrate? Vreau sa cumpar unul, mai exact unul de la PILE modelul PLSQ10D. Stie cineva cum se comporta in timp? Are rost sa iau patrat sau iau unul rotund ca toata lumea.Deoarece costa ceva parale, mai bine intreb inainte de a cumpara.Astept pareri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

4

• hpavictor

3

• radu8982

3

• ari_panterra

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Astept pareri!

Cum de poți fi așa naiv sa tii cont de părerile unora pe care nu ii cunosti si care pot fi nepregatiti in acest domeniu sau pur si simplu rauvoitori ?
Link spre comentariu

Doar nu ma iau dupa primul care vine si zice ca este nemaipomenit de bun, sau ca este varza difuzorul. Astept si eu mai multe pareri, poate de la cei care au cunostinte de acest dif!

Link spre comentariu

Difuzoarele astea nu prezinta nici un avantaj special, altul decat rahat de marketing, si eventual faptul ca, pentru aceiasi dimensiune de incadrare, au o suprafata radianta mai mare... deci, un dif. patrat de 10", va genera o putere acustica mai mare decat un dif. rotund de 10", teoretic... :nas: Pentru ca, suprafata unui patrat cu latura X, este mai mare decat a unui cerc cu diam X...

Trebuie ales prin comparatie... parametrii/pret. Daca are un randament mai mic, poate sa fie si icosihenagon, nu numai patrat... desi aproximeaza mai bine un cerc, si patratul ramane cea mai buna varianta :limb: Am vrut sa fac pe desteptul...

Link spre comentariu

Parametrii nu exista, trebuie masurati( asta nu este o problema). Am de ales intre asta patrat si unul rotund de la rockford fosgate, inca ma mai gandesc nici o graba.Pretul este undeva la 130 de euro plus ceva taxe vamale la oricare dintre ele. Am dat astazi o tura pe la magazinele de specialitate si am aruncat un ochi. Astia vand tot felul de pocnitori si vor un buzunar de bani. Greu sa gasesti ceva calumea in ziua de astazi.Sanatate!

Link spre comentariu

Datorita puteri de cumparare mici piata e f mica pentru domeniul audio in romania.De aici abundenta de pocnitori chinezesti si produse entry-level de la firme ok. Nici macar reteaua de distributie nu ar putea sa o sustina daca ar veni marii producatori pe piata la noi.

Link spre comentariu

Pt. initiatorul topicului: uita-l!!!

In legatura cu suprafetele daca difuzoarele sunt ca in cazul 1 difuzorul rotund este mai mare ca cel patrat iar cazul 2 viceversa.

nu e clar ca e vorba de cazul 2?!
Link spre comentariu

Bineinteles Cazu 2.

Posted Image

pentru aceiasi dimensiune de incadrare, au o suprafata radianta mai mare... deci, un dif. patrat de 10", va genera o putere acustica mai mare decat un dif. rotund de 10", teoretic... :nas: Pentru ca, suprafata unui patrat cu latura X, este mai mare decat a unui cerc cu diam X...

Asta este valabila la difuzoarele patrate cu con in interior. La cele patrate drepte nucred ca mai este valabila.

Ex Sony APM.

Posted Image

Link spre comentariu

La difuzoarele patrate suspensia nu are excursie lineara la colturi si de aceea au distorsiuni mai mari decat cele clasice .Forma patrata se mai foloseste la membrane pasive , dar pe joase nu prea se simt distorsiunile ...oricum incintele cu membrane pasive au distorsiuni mai mari decat cele clasice , deci nu conteaza...Difuzoarele patrate sunt doar pentru prostii cu capul patrat .Sper ca stiti de gluma !

Link spre comentariu

Sigur ca stiu de gluma! Asa am inteles si eu despre difuzoarele patrate, ca in timp suspensia nu se mai comporta la fel pe toata suprafata ei. Si de la o vreme incepe sa cante difuzorul ca salam, adica ragaie in loc sa cante! Cred ca ma indrept usor dar sigur spre unul rotun, si las alea patrate in treaba lor!

Link spre comentariu

Atata timp cat vei gasi un difuzor rotund mai eficient (la aceiasi dimensiune), prin comparatie cu cel patrat, ramai pe varianta clasica... este verificata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări