munteanuiulian Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Am tot cautat pe net raspunsuri legate de tehnologiile mentionate in numele topicului si inclusiv aici pe forum insa nu am reusit sa gasesc nimic care sa ma lamureasca si am deschis acest topic in speranta ca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri legate de :1) Hdd-urile Sata 2, Sata 3 si SSD2) Tehnologia raid si raid controlere1) Din cate am citit pe diferite forumuri am inteles ca diferentele dintre Sata 2 si Sata 3 sunt doar de marketing insa parerile sunt impartite insa unii spun ca diferentele sunt aproape nule si ca noi utilizatorii de rand nu prea avem cum sa le simtim si ca acestea se vad doar la bench'uri, iar altii spun ca diferentele sunt uriase si ca se ating viteze de scriere/citire mult mai mari si timpi scazuti la boot . Si acum vine intrebarea frustranta: care dintre cele 2 tehnologii (sper ca am zis bine) se merita ca sa zic asa. Referitor la SSD avand in vedere ca ma enerveaza la culme cat de greu se copie ceva de pe un DVD spre exemplu pe hdd si cat de greu se incarca windows'ul se merita sa treci pe SSD si sa iti tii calculatorul doar pe SSD-uri sau se merita un singur SSD care sa fie exclusiv pentru windows si aici ma refer strict la raportul timp de raspuns,viteza scriere/citire si pret (in mare parte pentru jocuri ma intereseaza) 2) Referitor la Tehnologia RAID o intrebare mare la care nu am reusit neam sa gasesc un raspuns care sa ma lamureasca : se merita sa faci raid intre mai multe hdd-uri sau e mai bine sa fie lasate normal? Pentru ca din cate am citit fara un raid controler decent faci degeaba raid din placa de baza ca diferentele nu vor fi prea mari plus pretul aferent la acesta.Sper sa ma puteti ajuta si sper deasemenea ca am postat unde trebuie. Tin sa precizez ca va adresez aceste intrebari legate de viitorul upgrade care i-l voi face sistemului din topicul care l-am deschis acum cateva zile.Va multumesc. Link spre comentariu
davidut5 Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 Despre raid nu stiu dar despre sata2 si 3, stiu ca nu e diferenta pentru hdd-urile normale cu platane, intre sata 2 si sata 3, insa la SSD-uri e alta poveste, se simte o mare diferenta intre sata 2 si sata3. Deci hdd-urile cu platane cam viteza de sata 2 este viteza maxima. Totusi eu as lua cu sata3, fiind de viitor. Pentru alte lamurir Wikipedia stie tot. Despre sata http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA Despre raid http://en.wikipedia.org/wiki/RAID Link spre comentariu
alexutu Postat Mai 12, 2012 Partajează Postat Mai 12, 2012 legat de intrebarile tale depinde la ce doresti sa utilizezi calculatorul, sata 3 e mai rapid decat sata 2, si benckmarkurile nu fac decat sa confirme lucru asta, sunt mai multe tipuri de hdd, in functie de diverse, spre exemplu cele mai bune din pct de vedere al vitezei( si aici ma refer la cele normale 72oo rmp,3.5 inch) sunt WD black edition, sunt cele mai rapide, mai sunt blue care sunt medii, si green care sunt mai slabe , ceva de gen pt consum redus de energie. exista variante similare si la alti producatori dar eu merg doar pe WD, consider ca sunt cele mai ok.legat de ssd au niste avantaje printre ele numarandu-se lipsa componentelor mecanice in miscare, adica sunt mai rezistente la socuri, plus viteza mai mare, dar din cate stiu daca vrei ceva bun trebuie sa iti iei ce e mai nou,si costa.. legat de raid este un sistem care iti aduce imbunatatirii ale vitezei hardiscurilor ,unele destul de bune, dar depinde ce vrei sa faci cu pc-ul, nu iti faci raid daca stai doar pe mess si citesti presa, iti faci raid spre exemplu daca faci randari video, acolo ai nevoie cat mai mare de performanta,pt a micsora timpul de lucru. plus de asta sunt mai multe tipuri de raid si astea facute pt diverse scopuridepinde ce cauti, ce vrei sa faci, la ce vrei sa utilizezi pc-ul.variante sant tu decizi. Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Mai 12, 2012 Autor Partajează Postat Mai 12, 2012 alexutu pc-ul va merge in in mod overclock si va fi folosit pentru jocuri in mare parte , si ca sa fiu si mai explicit jocuri gen Sims 3 , crysis , GTA 4 real, Starcraft wings of liberty etc si deasemenea va fi server ( majoritatea care sunt pe aici au laptop si nu pot tine din pacate un server intr-o retea lan) tin sa mentionez ca la pc-ul meu se vor conecta in jur de 10 laptopuri / calculatoare. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iulie 12, 2016 Partajează Postat Iulie 12, 2016 Am un DVR pentru care trebuie sa cumpar un HDD ; in specificatiile DVR-ului zice ca vrea SATA ...si alea nu mai exista . O sa mearga si SATA3 sau SATA2 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum