Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

surse de alimentare

Vizitator DIGI

Postări Recomandate

Vizitator DIGI

Buna Nu stiu daca am calculat bine dar am O SURSA DE 15 v si vreau sa reduc la 12 v dupa calculul meu trebe 6 om REZISTENTA Si as multumi daca un om mai priceput a da niste sfat .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

Top autori în acest subiect

As fi curios cum ai calculat... Calculul este foarte simplu, folosesti doar legea lui Ohm dar trebui sa tii cont si de curentul prin rezistor.Merge sa cobori tensiunea cu un rezistor asa cum vrei tu sa faci doar daca ai consum fix, adica stii curentul prin consumator (si sa nu-si modifice valoarea !).Din calculele tale reiese ca ai considerat curentul prin consumator de 500mA, atat consuma?

Link spre comentariu
Vizitator DIGI

Buna Da tansformatorul este de 15 v 500 ma si folosind lege lui om am calculat si = 6 om rezistenta si la consumator trebe 12 v tot de 500 ma si intrebeam sa fiu susta la suta sigur sa nu stric nimc ca am nevoie de 12 v daca e mai mult as avea problema sa strica aparatul si cum stiu 6 om rezistenta nu se gaseste numai la cateva valor si cel mai aproape ar fi parca 5.5 sau ceva sau spre 8 cum am inteles de cineva va rog lamuritima sau indrumatima ca problema nui cu lege lui om

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări