Vizitator sorinmaestroo_e Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 pe orizontala si nu o put deschide decat 10 cm. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Pentru inceput incercati cu un alt PL500. Link spre comentariu
Vizitator sorinmaestroo_e Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Am incercat si alt pl dar in zadar si am si un zgomot de fond in dif.. Link spre comentariu
kripton Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Va salut,@,Pentru a evita confuziile , este binevanita o precizare : banda de cca. 10 cm. care a ramas pe ecran este verticala sau este orizontala ? Intreb acest lucru deoarece, daca dimensiunea s-a redus pe orizontala , asa cum a intrebat d-l. Marginean , pe ecran ramane o banda verticala si evident, defectul este in BO (baleiaj orizontal ,echipat cu tubul PL 500) .Daca dimensiunea s-a redus pe verticala , banda ramasa pe ecran este orizontala si defectul este in BV .( baleiaj vertical ) . La TV. "Venus 5", acest etaj este echipat cu tubul PCL 85 .Precizati acest aspect. Link spre comentariu
Vizitator sorinmaestroo_e Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 pe orizontala si nu o pot deschide decat 10 cm.Am scris foarte clar ca e pe orizontala.Va multumesc oricum pentru rabdare. Link spre comentariu
kripton Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 Tocmai , ca nu e foarte clar ce anume este pe orizontala ; reducerea dimensiunilor imaginii sau banda luminoasa de pe ecran . Cu siguranta, am citit si eu topicul . Colegul Toni Marginean a pus foarte clar intrebarea , eu nu am facut decat sa arat ce inseamna ceea ce a intrebat . Un raspuns corect este cam asa : " pe ecran este o banda luminoasa orizontala" sau "pe ecran este o banda luminoasa verticala"Asa cum am aratat mai sus, daca imaginea s-a strans ( redus ) pe orizontala , pe ecran , banda luminoasa este verticala .Daca este asa si s-a inlocuit PL 500 cu unul bun , fara nici un rezultat , exista un defect . Pentru inceput trebuie verificata tensiuniea din g1 ( pin 1-2 , sunt conectati impreuna ) care trebuie sa fie negativa de -50 - 55 V . E posibil ca atunci cand se conecteaza instrumentul pe acesti pini, dimensiunea imaginii sa revina la normal sau sa se mareasca aproape de normal ; comunicati daca este asa . Urmeaza tensiunea din g2 ( pin 6-7 ) care trebuie sa fie in jur de 150-170V . In nici un caz nu se va incerca masurarea tensiunii anodice ( sus pe "palaria " tubului ) deoarece se va defecta multimetrul .Se va trece la masurarea consumului tubului PL 500 conectand multimetrul intre pin 3 (sau pin 8, e totuna ca sunt conectati impreuna in tub ) si "masa" . Pentru aceasta masuratoare , pe placa , imediat sub PL 500, sunt doua cose ( sau conductor ) lipite impreuna . Acestea se vor deslipi si intre acestea se va conecta instrumentul pe scara de 500mA sau 1000 mA DC. Consumul normal este de cca 300 mA.- asteptam rezultatele.P.S . Daca nu aveti ceva impotriva, notati locatia la profil. Link spre comentariu
carageae Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Daca imaginea are doar 10cm si tensiunile de alimentare sunt bune, eu m-as gandi intai la un scurt intre spire la bobina de deflexie...apoi la PL500...si cel mai putin probabil traful de linii...acolo daca apare scurt fie se arde instant, fie inroseste anodul PL500 si eventual mai si "taraie" mai ceva ca un greier...As verifica si PY88, pentru orice eventualitate...Daca e nevoie cred ca mai gasesc prin sertare ceva PY88, PL500, DY86...unele chiar noi, mai putin PL-ul.Sincer eu asa m-am bucurat cand am scapat de ele...ma amuza ca cineva se chinuie sa refaca asa ceva, nu la faptul ca e vechi ma refer, si mie imi plac obiectele de colectie, ci ca nu au fost prea ok nici cand erau "pe val"...ultimul l-am reparat cand eram student, prin 96-97, o prietena l-a gasit in pod si am facut fericita o camera intreaga - aveau si ei tv la camin... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum