Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect ciudat esab lhn

ARICIU2009

Postări Recomandate

Salut nickrvl,

Se intampla sa mai ai o placa de comanda pentru acest esab. Povestea e ca tot troznit l-am luat si eu si am reusit sa  ard ceva pe placa de comanda. Am scos cu suflanta un cip si am umflat cablajul( cred ca lacul e devina). Am facut un releveu al placii de comanda dar nu imi dau seama ce scrie pe integratul IC5 ( xx EZ 6 xx). Am razuit lacul dar am muscat si din scris.

Atasez ce am facut eu pana acum ca sa il reanimez.

Esab Top.PNG

esab bottom.PNG

modul esab.pdf

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va salut  am si eu o intrebare cum pot sa aflu  daca trafo si balastul  de la un invertor  sint arse   vizibil arata bine   iar infasurarile  nu sint intrerupte  . Va multumesc!!!!!!!!!

Link spre comentariu

Astfel de defecte sunt improbabile, vorbim de bobinaje extrem de bine izolate şi un număr mic de spire cu conductor gros.Aţi verificat pe osciloscop forma de undă a comenzii IGBT-urilor, sau dacă acest semnal există ? După defectarea tranzistorilor de putere, de obicei se mai duc nişte rezistori şi diode Zenner din circuitul driver....

Se poate testa un traf prin includerea lui într-un oscilator sensibil de test, dacă are spire în scurt, oscilatorul se blochează.Există astfel de scheme şi nu sunt complicate.

Exemplu:  post-30422-139829394144_thumb.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu
La 13.06.2020 la 12:28, validae a spus:

Astfel de defecte sunt improbabile, vorbim de bobinaje extrem de bine izolate .......

La unele sau multe din cele "ieftine" izolatia aproape nu exista din pacate......

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna seara  am o nelamurire la un invertor de sudura ESAB  a33  am sudat cu electrozi supertit  de la 1,6  pina la 3,25 insa cu bazic de 2,5  nu vrea   se lipesc electrozi   se intrerupe arcul  iam marit curentu  degeaba  Care ar fi cauza ? Va multumesc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări