retlq Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Salut nickrvl, Se intampla sa mai ai o placa de comanda pentru acest esab. Povestea e ca tot troznit l-am luat si eu si am reusit sa ard ceva pe placa de comanda. Am scos cu suflanta un cip si am umflat cablajul( cred ca lacul e devina). Am facut un releveu al placii de comanda dar nu imi dau seama ce scrie pe integratul IC5 ( xx EZ 6 xx). Am razuit lacul dar am muscat si din scris. Atasez ce am facut eu pana acum ca sa il reanimez. modul esab.pdf Link spre comentariu
Nicolae Chitimia Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 Va salut am si eu o intrebare cum pot sa aflu daca trafo si balastul de la un invertor sint arse vizibil arata bine iar infasurarile nu sint intrerupte . Va multumesc!!!!!!!!! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 13, 2020 Partajează Postat Iunie 13, 2020 (editat) Astfel de defecte sunt improbabile, vorbim de bobinaje extrem de bine izolate şi un număr mic de spire cu conductor gros.Aţi verificat pe osciloscop forma de undă a comenzii IGBT-urilor, sau dacă acest semnal există ? După defectarea tranzistorilor de putere, de obicei se mai duc nişte rezistori şi diode Zenner din circuitul driver.... Se poate testa un traf prin includerea lui într-un oscilator sensibil de test, dacă are spire în scurt, oscilatorul se blochează.Există astfel de scheme şi nu sunt complicate. Exemplu: Editat Iunie 13, 2020 de validae Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 15, 2020 Partajează Postat Iunie 15, 2020 La 13.06.2020 la 12:28, validae a spus: Astfel de defecte sunt improbabile, vorbim de bobinaje extrem de bine izolate ....... La unele sau multe din cele "ieftine" izolatia aproape nu exista din pacate...... Link spre comentariu
Nicolae Chitimia Postat August 8, 2020 Partajează Postat August 8, 2020 Buna seara am o nelamurire la un invertor de sudura ESAB a33 am sudat cu electrozi supertit de la 1,6 pina la 3,25 insa cu bazic de 2,5 nu vrea se lipesc electrozi se intrerupe arcul iam marit curentu degeaba Care ar fi cauza ? Va multumesc ! Link spre comentariu
spik Postat August 8, 2020 Partajează Postat August 8, 2020 La 09.09.2019 la 16:26, Nicolae Chitimia a spus: La suma de 10 mil (1000 lei) de care as dispune ce invertor mia- ti recomanda sa-l folosesc in gospodarie VA MULTUMESC!!!!!!!!!!!!! http://www.metconinstal.ro/aparate-sudura-tip-invertor-mma/1530-invertor-sudura-glady-mma-200ki.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum