Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect ciudat esab lhn

ARICIU2009

Postări Recomandate

Acum 6 ore, Nicolae Chitimia a spus:

La suma  de  10 mil  (1000  lei) de care as dispune  ce invertor  mia- ti  recomanda  sa-l folosesc in gospodarie      

VA  MULTUMESC!!!!!!!!!!!!!

Stahlwerk sau Jasic

Acum 2 ore, marin adrian a spus:

Dar vreau sa scot în evidenta faptul ca fata de telwin, unele saf fro,  acest esab arigo sudează inclusiv cu sarma de 3mm simpla. Sa va  EXPLIC, se poate ridica arcul de sudura pana la 1.5cm, deci se poate suda asa empiric și cu sarma simpla fără pasta. 

Si alea chinezesti tin arcul cu sirma fara pasta, conteaza mult cine`l minuieste.

Link spre comentariu
La 09.09.2019 la 20:20, marin adrian a spus:

......................

Dar vreau sa scot în evidenta faptul ca fata de telwin, unele saf fro,  acest esab arigo sudează inclusiv cu sarma de 3mm simpla. Sa va  EXPLIC, se poate ridica arcul de sudura pana la 1.5cm, deci se poate suda asa empiric și cu sarma simpla fără pasta. 

Nu mai zic felul cum inițiază arcul și cum sudează cu bazici este fantastic. 

Si nu sudez de ieri. 

Redresarea finala incluzând inductantele de pe ieșire zic eu fac jumate din prețul aparatului. 

Ooo da, evidentiez din nou asta, sant putine aparate si toate de firma care sant capabile de asta, sa-ti permita sa salti electrodul cu ordinul cm-lor fata de piesa fara sa se stinga arcul si sant si mai putini care inteleg asta....

Majoritatea se multumesc ca aparatul sa "sudeze si atat" si de regula cu "supertit" insa cand inveti ce este sudura cu toate pozitiile sale si alti electrozi decat "supertit" devine indispensabil un aparat ca acesta unde arcul electric e lin, fara sa se stinga la cea mai mica distantare de piesa, fara sa se intrerupa la cel mai mic stop/punte intre electrod si baie + altele....

Ma bucur ca sti ce inseamna un aparat bun, dar intradevar are pretul sau.....

Candva am facut un filmulet cum puteam salt electrodul la cm fara ca arcul sa se stinga (cu un alt aparat de la o alta firma) si asta pentru cineva nu ma credea, vroiam sa-l postez pe aici, insa am renuntat.....

Si tot candva cu ani buni in urma am reusit sa inlocuiesc tot blocul/modulul cu IGBT-uri clasice " modificarea redresarii si softstartului si se merita asta pentru ca e un apart bun unde totul este la locul lor si merge excelent, exceptand acel modul.....  :)

Link spre comentariu

Un aparat de firma e aparat.

Totusi, exista si aparate chinezesti care tin arcul cu bazic la 1cm inaltime fara probleme, care pot "suda" cu sirma, am facut eu ceva teste cu 2 si a mers.

Testele le gasiti insa pe alt forum, cred ca aici nu le`am pus...

La fel, am avut un chinez Lascentrum in teste, apoi ala parca, parca mergea cu bazic mai bine decit Lincoln Speedtec 200C, problema era cit costa, era mai scump decit

Lincoln, ma rog era multivoltage, suda la 150Vac fara probleme.

Link spre comentariu

Pe vremuri , la trainingurile tinute de ESAB Romania la Facultatea de Sudura , la Buc. , cu distribuitorii autorizati , se povesteau betesugurile noilor produse lansate , si cum se remediau . Ca a avut si ESAB destule . Acum ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Rata de defectare...... vreti sa vorbim de rata de defectare si la cele chinezesti?!   :)   de la o gramada de defecte din fabricatie pana la simpla cadere intr-o parte cea ce duce la un mic "bum"?!   :) dar nu de asta era discutia ci la cat de bine sudeaza acest aparat din topic, aceste aparate..... dar nah, strugurii sant acri.

Oricum cine are astfel de aparat si are pe cineva priceput sau el insusi da se merita cu prisosinta sa repari un astfel de aparat si cu piese discrete .

Maine o sa pun poze (nu le am in calulatorul acesta) cu un aparat reparat cu piese discrete care a fost tavalit si paratavalit ani si ani de zile si in plus are si o alta carcasa, ceva rudimentar dar asa ma pricepeam eu atunci sa fac carcase....

Deci un aparat de firma inseamna un aparat de firma oricum am da-o, ce chinezarie sa compari cu el?! 

Link spre comentariu

Daca la mine va adresati , stiti parerea mea . Am spus - o mai de mult , in mai multe topicuri . Am cam abandonat domeniul reparatiilor in sudura , dar inca de atunci am refuzat sa repar chinezarii ... , si nu m - as apuca de maine . Mai repar doar utilaje scumpe , de firma , mari si complexe .  Din motive de timp limitat , si valori ale reparatiei . Nu e o sugestie sau vreo insinuare , atat consider ca mai merita ... , nu traiesc din asta . In fine ...

Link spre comentariu

Stiu ca nu mai lucrati in domeniu, stiu si parerea dvs insa nu putem pune intr-o galeata toate aparatel, ma refer la ESAB in cazul acesta, a avut si are destule probleme cum au toate firmele unele le-a rezolvat cum ar fi PFC-urile altele sant in curs de rezolvare :)  dar am considerat parte din discutie si acest aparat unde nu putem spune ca e slab sub nici o forma.... oricum ce vroiam sa punctez am spus-o mai sus.

In rest doar discutam.....

Link spre comentariu

Desigur . Eu n - am spus ca ESAB sunt proaste . Unele au fost si sunt foarte bune , fiabile si longevive  , altele nu . Doar ca a avut probleme , nu vorbesc din auzite . Am fost la training - urile de care am pomenit . Atat si nimic mai mult . Altfel , sunt firme mai atente cu ce livreaza pe piata . Sau macar erau ( in aceeasi perioada ) . Nu sunt fan al nici unei marci , dar Lincoln si Kemppi sunt exemple . Cel putin pentru mine , repet , in aceeasi perioada . Sunt si marci italienesti , care se reparau cu 100 de Euro ( cel mult , cu manopera inclusa ) , nu cu trei sferturi din costul aparatului , care era jumatate fata de ESAB , la aceleasi performante . Ma rog , pareri personale , strict legate de o anumita perioada , acum nu mai stiu care e situatia , raporturile intre marci etc . , doar ca aparatele ( la general ) sunt din ce in ce mai proaste , tehnic vorbind .  

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pun si ceva poze cu Origo Arc 150I reparat, am avut placi defecte pe care le-am pus la punct inclusiv placa invertoare prin repararea/modifcarea acelui modul  si i-am facut o carcasa cum m-am priceput la vremea resectiva. Prin 2013 l-am facut, prin 2015 sa intors la "reparat" unde avea un conector de curent spart dupa care functioneaza si azi in conditii de santier...

2131061467_oig.thumb.jpg.b731ccc259808efef4644e897dcc3487.jpg778696166_omodul.thumb.jpg.c331c7a06e1383355186eca55f63f64a.jpgo1.thumb.jpg.86bcb8b247470a96eec23cbaf14adee6.jpgo2.thumb.jpg.82ad7b8502f8648a7dc07181f499136a.jpg

Stiu ca aveam poze si cu el montat nou dar nu le mai gasesc, acum arata jegos   :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Un aparat fenomenal, cel puțin partea de redresare finala alături de inductantele de pe ieșire sunt calculate și realizate fantastic. Îmi pare rău că nu am schema în detaliu cu valori ale inductantele, cu dimensiuni fizice ale miezurilor și sârmei de bobinaj. 

Link spre comentariu

"Nicolae", da tensiunea ramane fixa in gol indiferent de reglajul curentului. In sarcina tensiunea e variabila iar curentul "fix".

Sant din ce in ce mai putine astfel de aparate pentru ca pretul primeaza...

Si vad din ce in ce mai multe chinezarii in carcase de aparate "de firma"..... 

In general vorbind greu mai gasesti calitate in epoca in care traim.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări