Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stiti procesor clona Intel 386+ (sau 8086) la 3V ?

crocobaurul

Postări Recomandate

Stiti vre un procesor sa fie copie procesoarelor Intel 386+ si sa merga la tensiune scazuta ?

Uite, de ex aici:

http://www.retroisle.com/others/hp95lx/techdetail.php

cineva avea de vanzare asa ceva pe forum.

Procesurul este clona 80186 si cred ca are si ceva de la 286 si 386. Merge la 3V (3.3V).

Are 1-2 MB RAM si vreo 7MHz procesor, ceea ce cred ca este desul de putin astazi, chiar daca vorbim de o "jucarie".

Stiti ceva de genul asta dar mult mai capabil ? Ma refer doar la procesor eventual placa de baza.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• crocobaurul

7

• godFather89

5

• yo9hnf

2

• danb1974

1

Sa fie compatibile programele vechi de DOS. Sa nu mai stau sa caut alt compilator de C. Cu ala de DOS m-am invatzat.Sa stai sa inveti alt set de instructiuni e "scutere de utere".

Link spre comentariu

Vrei sa scrii cod in asamblare? C/C++ e destul de invariabil la platforma pentru care se compileaza.Nu e sigur ca o sa reusesti sa rulezi DOS pe o placuta din aia. Sunt "PC compatible"?

Link spre comentariu

Cum nu e sigur ca rulez DOS?. Calculatorul ala e facut sa mearga cu DOS.Am vazut ca ar merge si Windows 95 pe procaritza aia. Nu is sigur.

Link spre comentariu

Vreau o placa de dezvoltare. Asta sa ruleze programele "clasice"

Da, exista C pentru micro controllere. Dar pentru algoritmi gasesti mult mai mult pentru x86.

Iar ca sa iei un cod C x86 de cateva sute de linii cu Copy+Paste si sa il pui in compilatorul PIC sau AVR sigur nu merge. Trebuie facute multe modificari.

Daca vrei un exemplu de aplicatie la care ma gandesc: recunosterea indicatoarelor de circulatie. Si sistemul te avertizeza de erori de genul "vezi ca ai avut interzis si tu totusi ai mers inainte". Nu stiu deocamadta daca poate fi evalut faptul ca mergi sau esti oprit plecand de la imaginea unei camere.

Repet, vreau ca procesorul sa aiba o viteza rezonabil si sa consume putin. Sugerati voi alt procesor, caci eu vreau sa merg pentru aceste algor. cu Copy+Paste in principal.

Am intrat pe Wiki:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_x86_manufacturers

Am vazut ca ar exista o placa cu procesor Transmeta:

http://www.anandtech.com/show/1040/14

Placa aia nu stiu de unde o pot cumpara. Nu stiu daca ar fi acceptabila ca pret. Caut variante la preturi foarte mici (second, vechituri) ca nu vreau sa investesc prea mult in pasiunea asta.

Am incercat sa caut PDA-ul ala PaceBook pe google si nu pot. Imi ma numai FaceBook .

Daca stiti cum se poate folosi google sa caut FaceBook sa-mi scrieti.

PS: Este posibil, ca noi ca oameni, sa interfatam o camera la un procesor x86 si apoi sa alimetam toata chestia doar la 2 baterii R6 ?????

Link spre comentariu

Daca vrei un exemplu de aplicatie la care ma gandesc: recunosterea indicatoarelor de circulatie.

La exact chestia asta producatorii auto lucreaza de ani de zile, si nu cu un om si un procesor lent.Dar daca crezi ca-i poti prinde din urma, succes.
Link spre comentariu

Multe din codurile C pentru PC se pot compila si pentru alte platforme folosind (cross)compilere specifice arhitecturilor respective. ucLibc e unul din ele si (din cate stiu eu) e folosit pentru softul din multe rutere/NAS-uri bazate pe linux.

Poate te inspira topicul despre ruterele cu OpenWRT de la sectiune Linux.

Link spre comentariu

Este posibil oare, ca noi ca oameni, sa ne appucam de ceva si si sa nu realizam nimic ?!

Apropo ... am vazult la firma xxxxx.

Astia aveau camera in IR termic si IR apropiat.

Nu mi-a fost greu sa imi dau sema ca ei intelegeau "infrarosu indepartat" ca "ceva care vede departe" si "infrarosu apropiat" = "ceva care vede aprope". Nu s-au gandit la "indepartat in spectru".

Asa.... astia rulau un filmulet. Dateau click cu soarecele pe om din filmulet si selecta "om". In felul asta antrena ANN-ul.

Discutia ar continua despre ANN.. si cred ca aici e domeniul meu....

Ca sa fac asa o comparatie simple... e ca si la recunosterea scrisului de mana. Aceeasi treaba. Numai ca imputul este mai complex: ia in consideratie si cuoare pixelului. Putere mai mare de calcul....

Ce sa zic cu Cross compiler ma entuziasmeaza idea.

Am testa un device cu un procesor SuperH (HD64...) RISC 60MHz... cate instr/sec o insemna nu stiu ca am citit datasheet-ul in diagonala.

Am deschis un fisier txt de 90 pagini in romana. Am inlocuit caracterul "tz" cu "t" cu Replace All. A realizat inlocuirea in 4 minute.

486-le meu la 50MHz mergea brici fata de asta.

Procesoare ARM au tabletele alea cu Android ?! Nu mi se par stralucita IPadurile alea. Eu n-as folosi asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări