Vizitator americanu22 Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 SalutAs avea nevoie de ajutor in legatura cu un proiect pe care il am pentru facultate. Numele proiectului este “Determinarea pulsului prin masurarea impedantei unui tesut”.Am primit schema atasata mai jos dar am unele nelamuriri in legatura cu partea de circuit de la dreapta de linia rosie.Partea din stanga liniei rosii este un amplificator de instrumentatie. O sa folosesc INA114.Dar, va rog, daca poate cineva sa imi explice pe scurt rolul si functionarea circuitului din dreapta liniei rosii. Si de asemenea daca puteti sa ma ajutati cu alegerea compenentelor (denumire, valoare, etc.).Va multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Aşa cum e desenat, la prima semialternanţă negativă, ieşirea va rămâne blocată la -V din cauza reacţiei pozitive prin D2.Cred că vroia să fie un redresor inversor fără prag, monoalternanţă şi cu amplificarea controlată de R9/R8, dar în desen s-a inversat din greşeală intrarea inversoare cu cea neinversoare de la AO.Aceeaşi greşeală este şi în stânga liniei roşii, pentru AO-ul de jos şi cel de la mijlocul schemei.Nu are ce căuta reacţia pozitivă într-un astfel de circuit, sunt desenate greşit.Amplificatorul de instrumentaţie este puţin diferit faţă de unul obişnuit, răspunde doar la variaţii de semnal.Dacă vrei să foloseşti INA114, la ce pini legi C1 şi C2? Link spre comentariu
Vizitator americanu22 Postat Mai 11, 2012 Partajează Postat Mai 11, 2012 Schema am primit-o de la un profesor. Se pare ca e gresita. O sa vorbesc cu el.Multumesc pentru raspuns Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum