Traxxx Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Cine a vazut postarile mele de la diy la resetartea pt laptop a acumulatorilor...eu am adunat acumulatori si i-am pus in paralel cate 3 grupe dupa care inseriate, si asa mai folosesc la diverse pentru ca am amperaj mare.Problema este incarcarea, fiind acumulatori mai buni si mai uzati...alta rezistenta interna, dupa cateva incarcari descarcari un grup scade mai mult in tensiune fata de celalalte 2 grupuri, si sunt nevoit sa incarc separat fiecare grup si cu o singura sursa dureaza.Vreau sa stiu cum sunt incarcati acumulatori de aeromodelism cu acele "calculatoare" de incarcare, incarca fiecare grup de celule sau face echilibru de tensiune pe celule si curentul pe toata seria de acumulatori? am vazut o schema pe net dar nu am idee cat de buna e...cu tl431 pentru reglare pe fiecare segment. Eu m-am gandit ca mai bine ar fi sa fac o sursa cu infasurari separate si cu regulatorul sau de v/a. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 avem subiecte pe tema asta (incarcare li-ion)...cauta (liion, li-ion, li*ion).e bine sa incarci celulele individual. si grupurile,sa aiba celule cu aceeleasi performante reale! Link spre comentariu
Postări Recomandate