Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stop led Rgb (control)

Vizitator cristi_4you

Postări Recomandate

Vizitator cristi_4you

Salut,Vreau sa imi fac stopuri cu led la masina si vreau sa folosesc leduri RGB.Am stopul, am banda de leduri rgb (5metri) si am si controler din acela cu delecomanda(nu cred ca e util).Tot ce vreau sa fac este sa le leg la masina (si nu ma pricep) astfel: Cand pun frana-rosu, pozitii rosu mai slab, semnalizare-galben si eventual si mers cu spatele alb. Eu pot sa fac rosu pt ca leg firul rosu si asta e tot, galbenu se face cu rosu si cu verde(nu e chiar galben dar merge) si la alb le leg pe toate.Acum apare problema. Cum le leg sa mearga asa cum trebuie pentru ca au plusul comun si culorile se fac prin minus iar la masina este pe invers. Si cred ca mai apar si alte probleme(semnalizare si stop pe frana in acelas timp, stopuri cand merg cu spatele... dar aste la urma)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator tyc

Si cand pui frana la schimbarea directiei de mers ,cu ce semnalizezi? Sau dai draq pa aia de vin din spate ,ce mai trebuie semnalizat?Codul rutier e un set de 'instructiuni' cunoscut de toti conducatorii auto (sper) si in concluzie cand un sofer vede noaptea o chestie care cand e galbena cand rosie se cam intreba ce e aia si s-a dus atentia (pe moment) .Asa se produc majoritatea accidentelor.Galbenul se obtine din substitutia de culoare ,din verde (ca parca ase se numesc ledurile -RGB ,Red/Green/Blue).

Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you

Si cand pui frana la schimbarea directiei de mers ,cu ce semnalizezi? Sau dai draq pa aia de vin din spate ,ce mai trebuie semnalizat?Codul rutier e un set de 'instructiuni' cunoscut de toti conducatorii auto (sper) si in concluzie cand un sofer vede noaptea o chestie care cand e galbena cand rosie se cam intreba ce e aia si s-a dus atentia (pe moment) .Asa se produc majoritatea accidentelor.Galbenul se obtine din substitutia de culoare ,din verde (ca parca ase se numesc ledurile -RGB ,Red/Green/Blue).

M-am gandit la problema asta si am decis ca pentru frana sa mai pun si leduri separate rosii.Dar tot vreau sa leg banda rgb cum am spus si nu stiu cum
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări