marius75 Postat Mai 12, 2012 Autor Partajează Postat Mai 12, 2012 Nu pot modifica valoarea tensiunii dintre B si E la 0,55V am tot invartit de semireglabili dar degeaba , valoarea ramane neshimbata in jur de 0,34V , in schimb am observat ca atunci cand leg boxele valoarea tranzistorilor de sus se ridica la 0,52 V in timp ce la cei de jos ramane tot 0,34V. Semireglabilii sunt de 5 k . Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Salutare e normal sa se auda numai o boxa ,bine si cealanta mai incet probabil fura semnal de la canalul celalant prin comutatoarele acelea care sunt foarte batrane....deci acum te ai lamurit ca aceea gajaiala nu vine din amplificatoarele de putere...tu punand firul acela la carcasa nu faci altceva decat sa pui carcasa ma punctul 0 de alimantare al amplificatorului +30 0 -30 ,este normal ca sa fie la 0 pusa carcasa dar ma intreb oare ,de ce nu este pusa deja??de aceea iti apare bruiajul acela din cauza ca nu are masa carcasa si corectoarele de tot fac figuri....pune mai bine intre condesatori si masa amplificatorului un condesator de 10mf/100v inseriat cu o rezistenta de 10 ohmi ,si daca ai acelasi rezultat lasa asa ..nu se poate intampla nimic!!AM UITAT SA MANTIONEZ DUPA CE AI REGLAT TENSIUNEA DE 0.55 PE FINALI MAI VERIFICA INCA ODATA DUPA 30 DE MIN DE MERS SI DACA A CRESCUT REGLEAZA DIN NOU LA VALOAREA MENTIONATA!!!! Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Daca nu poti regla tensiunea de mers in gor inseamna ca cei doi traanzistori sunt dezechilibrati ...si or sa distorsioneze la puterea maxima....sigur semireglabilii aia functioneaza??nu sunt cumva terminati ??rezistentele alea R449 R442 sigur mai au 22 de ohmi??ia verifica le ..... Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 Salut .Am incercat din nou sa reglez volarea la 0,55V dar nu reusesc, semireglabili nu au nici o influenta asupra tensiunii decat in momentul in care ii dau mai mult de jumatate tensiunea scade brusc la 0,02V moment in care nu se mai aude nici muzica, nimic in canalul respectiv.Daca dau semipotentiometrul la minim isi revine, cred ca este vreo protectie ceva. Acum ma duc sai pun condensatorul si rezistenta de care mi-ai spus sa vad ce se intampla. Multumesc mult pentru ajutor !ps :Verific si rezistentele alea doua. La volum maxim se aude foarte bine, la volum mic este problema. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Hey am uitat sa iti specific ma gandeam ca stii si tu...tensiunea b-e se masoara fara semnal la intrara s au cu intrarea pusa la masa...oricum am inteles ca nu se echilibreaza...e o problema totusi dar tinand cont ca si finalii sunt 2n3055... vb las-o ma ca merge si asa.....dar la puteri mai mari e catastrofa daca se intampla asta cu tensiuni de alimentare de sute volti..... Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 Rezistentele de care mi-ai spus au valori intre 22 si 24 ohmi , semireglabilii functioneaza bine .Am facut legatura cu condensatorul de 100 mF si o rezistenta de 30 ohmi (cea mai apropiata valoare pe care am gasit-o)si dispare gajaitul dar ii ia mult din medii, cauza este condensatorul, daca las doar rezistenta se aude foarte bine. Firul care iese de la minus eu nu l-am pus pe carcasa, merge direct la o impamantare facuta de mine special doar pentru treaba asta (o teava batuta in pamant ca stau la casa). Pot sa las doar rezistenta de 30 ohmi intre - si impamantare ? Link spre comentariu
devdas_india Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 am eu de vaznare una , funtioneaza de nota 8 ,dincauza ,potentiomatrilor care gajaie cand umbli la ei Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 Amplificatorul tau se alimenteaza simetric cu +30v 0v -30v tu de unde pui firul acela la impamantare??de la -30v?? sau de la punctul 0v??daca pui -30v la masa amplificatorului adica la 0 v faci scurt...nu face asa ceva!!incearca cu un condesator de 470nF pus intre -30 v de unde iei tu firul respectiv si carcasa amplificatorului vezi daca dispare...tu ai probllema din corectoarele de ton....nu din placa de putere...a etajului final... Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 Firul il iau de la 0 V nu de la -30V .Daca pun aparatul de masura intre carcasa si 0 V imi arata o tensiune de 0,5 V care dispare in momentul in care fac legatura la impamantare.Nu am gasit condensator de 470nF prin casa.@devdas-india:deocamdata nu sunt interesat,daca ma razgandesc te caut. Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 OK atunci ia firul de acolo si pune-l la masa amplificatorului..vezi la mufele de intrare de semnal poti sa il lipesti de carcasa aceea metalica s au de oriunde dar sa ai masa pe carcasa...si revii cu rezultatul... Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 Daca pun firul pe carcasa se aude bine. Eu inainte am avut o mufa pusa la casti care mergea la alta statie si mufa aia avea legatura intre piciorusul din mijloc la masa (la tabla care este la exteriorul mufei cu 5 picioare) Cand am schimbat finalii am schimbat si mufa cu alta noua care nu avea facuta acea legatura(acest lucru m-a derutat si nu am stiut care este cauza distorsiunilor) ln momentul in care am auzit ca apar distorsiuni la volum mic am urmarit firul de la piciorusul din mijloc al mufei de la casti si am ajuns la punctul de 0 V dintre condensatorii aia mari, am luat de acolo fir si l-am pus la carcasa prima data, dar nu stiam daca afecteaza asa ca l-am pus direct la impamantare si mergea destul de bine. Nu stiam sigur care este cauza, imi era frica sa nu afecteze in timp statia, de aia am scris. Deci o sa las acea legatura. Multumesc mult pentru ajutor ! Link spre comentariu
popa ionut Postat Mai 13, 2012 Partajează Postat Mai 13, 2012 bravooooooo ai reusit sa iti repari amplificatorul....normal ca la ce gandire au avut "inginerii" romani care l-au proiectat sa faca masa printr un singur fir amarat la intreg amplificatorul si ala sa il lege tocmai la mufa pe care tu ai schimbat-o ...ce bafta ...ai avut..... data viitoare sa fii mai atent ce faci ca uite unde ne pui sa ajungem cu gandul...la defecta mult mai complexe.... Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 13, 2012 Autor Partajează Postat Mai 13, 2012 Meritul este al celor care m-au ajutat, multumesc inca o data !!!Mai raman pe acest site ca vad ca am ce invata. Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 22, 2012 Autor Partajează Postat Mai 22, 2012 O.k. raman la invatat deocamdata Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 24, 2012 Autor Partajează Postat Mai 24, 2012 Multumesc ! Se poate inchide. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum