Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa inalta tensiune - izolare condensatori

lorik199

Postări Recomandate

M-am lovit o problema ce a aparut la schimbarea unor condensatori intr-o sursa a unui transceiver cu tuburiSursa foloseste un dublor de tensiune pt tensiune de aprox 800V si pt dublor utilizez condensatori 560uF/450V.Problema mea sau mai bine zis nelamurirea mea e urmatorea: in carcasa sursei am niste decupaje unde au fost condensatorii vechi si cei noi imi incap perfect acolo(stau singuri acolo), carcasa fiind de tabla si legata la masa, imi fac griji din cauza izolatiei exterioare a electroliticilor,carcasa unuia dintre condensatori(care deobicei cam corespunde cu armatura negativa) nefiind la potentential 0.Deci astept un sfat, in legatura cu montarea condensatorilor, daca ar rezista sau nu izolatia.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

3

• Dr.L

2

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Si condensatorii ating carcasa,sau?Apoi,la condensatorii moderni,carcasa inca e legata la -? Eu nu cred. Dar cum nu am testat,nu stiu sigurApoi,mai vezi prin sectiunile de tuburi si de radioamatorism,in zonele cu HV,sa vezi cum sunt montati condensatorii

Link spre comentariu

Da, ating carcasa si sunt separati numai prin folia aceea de pe ei.

Experiment practic ce l-am realizat la acesti condensatori: am pus borna minus la un acumulator de 12V(avea 12,8), o fisa de la voltmetrul pe cealalta borna a acumulatorului si a doua pe carcasa de aluminiu.

Indicatie 10,5V, aparat de masura mavo35.

La o tensiune de 400V imi imaginez ce se intampla daca cedeaza izolatia.

Dr.L: chiar tu sa citezi aiurea mesajul anterior?....

Link spre comentariu

Condensatoarele sunt inseriate, deci intre capsule este o tensiune de 400 Vcc. Folia de pe capsule ar trebui sa reziste. Pentru siguranta se poate introduce suplimentar o folie de plastic transparent de 0,25 mm (ambalaj, guler de camasa, etc.). Chiar si bancnotele romanesti, in 2 - 3 straturi, sunt izolatoare foarte bune (Hi!).

Link spre comentariu

Nu mai pot pune nici un material izolator intre carcasa si condensatori, intra fest in [email protected] : am considerat necesara citarea mesajului dat fiind faptul ca postul meu anterior a fost un raspuns la ce ai scris tuIn cele din urma ii voi monta pe-un pcb suspendati

Link spre comentariu

Pai cui altcuiva sa-i raspunzi,din moment ce eu eram singurul care a postat pana atunci?Apoi,din moment ce mesajul tau era fix dupa al meu,se intelege clar ca mie-mi raspunziSi daca doar doresti sa mi te adresezi,eventual la cateva mesaje distanta,dar citarea mesajului meu nu are rost,folosesti simplu @Dr.L,cum ai facut si acum

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări