Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie relee

Vizitator access

Postări Recomandate

Vizitator access

Buna ziua , sunt nou in domeniul automatizarior si ce-i drept :) ma cam prins flamaVreau sa folosesc 12 relee (Releu: intermediare; SPDT; 230V AC; Montare: DIN, pe panou; 16A)Intrebarea mea .. cum protejez releul in cazul unui scurtcircuit?? pot sa folosesc clasicele sigurante de apartament .. cele automate sau este nevoie de ceva mai special.

post-34664-139829432891_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• lorik199

2

• lyka

2

• EFTIMIE

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru protectia bobinelor se folosesc sigurante bipolare cu prindere pe sina omega ,sigurante de 1A sau maxim 2A sunt ceva mai scumpe dar sunt obligatoriu de montat daca vrei sa faci ceva profesional.

Link spre comentariu

Colegul a intrebat cum sa protejeze contactele releului in caz de scurtcircuit, nu bobinele acestuiaPentru asta sunt suficiente sigurante automate, cu curentul de declansare cel mult egal cu cel suportat de releu

Link spre comentariu

Astea se presupuneau existente in tablou dar foarte buna precizarea dv. oricum si cele pt. protectia bobinelor sunt imperios necesare daca vrei sa fie profesional.

Link spre comentariu

Daca ti s-a zis ca cele din panou sunt ok...inseamna ca sunt okReleul nu e tranzistor,sa se distruga imediat ce pragul de supracurent e depasit. Rezista fb pana cand decupleaza siguranta

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

din cite imi amintesc siguranta protejeaza instalatia din aval asa ca eu zic sa treci prin siguranta si apoi prin contact daca consumatorii au puteri diferite faceti protectie selectiva

Link spre comentariu

Siguranta protejeaza toata linia pe care e conectata. Sau crezi ca mai poate cicrula curent,prin amontele sau prin avalul sigurantei dupa ce decupleaza? Evident,curentul este identic in amonte si in aval

Link spre comentariu

i-am recomandat sa amplaseze siguranta inaintede releu pentru a proteja contacti iar pentru schimbarea releului ar trebui printre altele scoaterea tensiunii si separare vizibila la un scurtcircuit in amonte de siguranta [sa zicem intre sigurata si bare ] nu va declansa iar curentul din amonte [de scurtcircuit] nu va fi egal cu cel din aval noroc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări