Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum obtin 4 ohm din 3 difuzoare ,?

Vizitator geanipc

Postări Recomandate

Vizitator geanipc

am un dif de bas de 4 ohm , 1 medie tot de 4 ohm ,si una inalta de 8 ohm e cum fac sa rezulta 4 ohm frate ,,cum ca nu stiu doar ca daca am 2 difuri de 8 ohm legate inpreuna rezulta 4 ohm statia mea merge in 4-16 ohm ,,si acu ce fac refuz la inalte si dif de medi ? rog datimi un raspuns si scz de scris

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LUCI

1

• mircea888

1

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Folosesti un filtru pasiv pe 3 cai. Recomand sa-ti cumperi unul gata facut sau sa apelezi al cineva sa-ti faca daca tu nu te pricepi.

Cel mai simplu filtru pe care poti sa-l faci (dar nu recomand) este sa pui in serie cu difuzoarele de medii si inalte cate un condensator, iar la bass il lasi asa pe direct.

Condensatoarele formeaza cu difuzoarele un filtru trece-sus de ordin 1, asta il calculezi la ce frecventa vrei tu. De exemplu ai putea sa tai mediile la 400-800Hz si inaltele la 5-6KHz.

Uite un calculator de filtre:

http://www.the12volt.com/caraudio/crosscalc.asp

Schema si explicatie la filtru de ordin 1:

http://www.the12volt.com/caraudio/cross6db.asp

PS: mai citeste pe aici care e treaba cu boxele ca nu prea iese mare lucru cand nu te pricepi si faci la plezneala.

Spor la treaba !

Link spre comentariu

B + M serie si totul in paralel cu T = 4 ohmiE bine de pus si'un ... filtru.Pe plus pune un condensator de 3.3uF 100V sau un echivalent. (asta daca n-ai filtru)

Link spre comentariu

B + M serie si totul in paralel cu T = 4 ohmiE bine de pus si'un ... filtru.Pe plus pune un condensator de 3.3uF 100V sau un echivalent. (asta daca n-ai filtru)

Citesc aceste randuri si nu imi vine sa cred care este nivelul de cunostinte.In orice caz ai scos o ineptie cat tine de mare. :sparge: La modul serios acum.Trebuie sa folosesti un filtru.Mircea Calin a explicat care e cea mai simpla varianta.Care acustic va si mai mult ca sigur un mega fail.Dar de functionat va functiona.
Link spre comentariu

Citesc aceste randuri si nu imi vine sa cred care este nivelul de cunostinte.In orice caz ai scos o ineptie cat tine de mare. :sparge: La modul serios acum.Trebuie sa folosesti un filtru.Mircea Calin a explicat care e cea mai simpla varianta.Care acustic va si mai mult ca sigur un mega fail.Dar de functionat va functiona.
La modul la care a fost pusa intrebarea, omul a raspuns foarte just... :d @geanipc; Inteleg ca vrei sa obtii un ansamblu incinta cu 3 cai? Si n-ai stiut sa formulezi intrebarea? Daca da, pai raspunsul, cum ti s-a mai zis, il reprezinta un filtru care sa ofere fiecarui difuzor, felia pe care o poate reproduce...Ofera te rog mai multe detalii despre difuzoare, precum si ce vrei sa obtii...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări