Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

KENWOOD KA 3300 D

Postări Recomandate

@player4 Nu stiu cate ai desfacut sau cat de mult te pricepi, probabil exista exemple de amplificatoare care merg bine si pe 4 ohmi.

Oricum la tine e relativa treaba cu volumul, nu inseamna nimic faptul ca volumul este la 50% daca nu stii ce amplitudine are tensiunea pe intrare, poate sa insemne 10% din putere, nu ai de unde sa stii.

La tine nu se incalzeste din cauza ca nu dai tare, daca amplificatorul debiteaza putere mare atunci trebuie sa si disipe putere. oricum amplificatorul tau are cate doua perechi de finali pe canali, e facut destul de serios, dar tot atat disipa ca putere. Ca sa nu se incalzeasca trebuie racire foarte buna sau o clasa de functionare cu randament mare.

Ei spun ca merg amplificatoarele lor si pe 4 ohmi si au dreptate, chiar merg, dar se bazeaza pe faptul ca nu se utilizeaza la putere maxim pe perioade lungi (pentru ca nu au fost facute pentru asa ceva) dar acum tu urmezi ce recomandari vrei.

Exista amplificatoare cu STK-uri alimentate la tensiunea recomandata de Sanyo pentru 8ohmi dar pe spatele amplificatorului scrie ca merge si pe 4 ohmi...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 54
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exista amplificatoare cu STK-uri alimentate la tensiunea recomandata de Sanken pentru 8ohmi dar pe spatele amplificatorului scrie ca merge si pe 4 ohmi...

:rade: ... spre norocul nostru! Altfel cum am mai face usor "un leu de cinci" schimbind un simplu integrat...
Link spre comentariu

Dupa cum s-a mai afirmat, amplificatoarele de camera nu cred ca au fost gandite sa mearga la foc continuu cu volumul la maxim. Intr-adevar, nu am masurat tensiunea la volumul de 50% pt ca nu m-a interesat. Oricum, boxele mele au o sensibilitate destul de buna, asa ca probabil la 70-80% as intra in zona de limitare din cauza depasirii x-max-ului wooferelor si a timpanelor mele, iar ca sa fac un test efectiv, nu am rezistente de putere de 4 ohmi. Pentru o utilizare normala a unui amplificator japonez sanatos cu niste boxe decente pe 4 ohmi, nu trebuie sa-ti faci probleme privind functionarea, chiar daca in manualul lui nu ii este data expres puterea rms in 4 ohmi.

Link spre comentariu

Ambele amplificatoare la care s-a facut referire fct. f. bine si pe 4 ohmi.In specificatiile Kendwood-ului este trecuta si puterea pe 4 si pe 2 ohmi (320 si 460W/canal); aparatul a fost prevazut a functiona pe 4 ohmi - end of discutions.NU se recomanda insa folosirea pe 2 ohmi, desi probabil ca ar intra in functiune protectia.Oricum, Revoxurile au vreo 89dB spl deci nu vor cere putere electrica f mare pt un spl acustic suficient.Incalzirea radiatorului este total irelevanta, se poate regla curentul de mers in gol de la valori "audiofile" astfel incat sa fie cald la puteri mici sau fara semnal pana la valori "a la forge" - sa fie abia cald la putere maxima. Partea de protectie a amplificatoarelor are mai multe sectiuni - au explicat Leco, HPV, Zal si altii de nenumarate ori (SOA are definite valori si pt 10ms si pt 2 sec., si pt 25grd si pt 75grd si pt 125grd); in caz de abuz oricum speranta este in protectie.

Link spre comentariu

Ambele amplificatoare la care s-a facut referire fct. f. bine si pe 4 ohmi.In specificatiile Kendwood-ului este trecuta si puterea pe 4 si pe 2 ohmi (320 si 460W/canal); aparatul a fost prevazut a functiona pe 4 ohmi - end of discutions.NU se recomanda insa folosirea pe 2 ohmi, desi probabil ca ar intra in functiune protectia.Oricum, Revoxurile au vreo 89dB spl deci nu vor cere putere electrica f mare pt un spl acustic suficient.Incalzirea radiatorului este total irelevanta, se poate regla curentul de mers in gol de la valori "audiofile" astfel incat sa fie cald la puteri mici sau fara semnal pana la valori "a la forge" - sa fie abia cald la putere maxima. Partea de protectie a amplificatoarelor are mai multe sectiuni - au explicat Leco, HPV, Zal si altii de nenumarate ori (SOA are definite valori si pt 10ms si pt 2 sec., si pt 25grd si pt 75grd si pt 125grd); in caz de abuz oricum speranta este in protectie.

Un raspuns corect !!! Din pacate tot mai multi useri discuta generalizand si grupand gresit diverse aparate.
Link spre comentariu

Ambele amplificatoare la care s-a facut referire fct. f. bine si pe 4 ohmi.

In specificatiile Kendwood-ului este trecuta si puterea pe 4 si pe 2 ohmi (320 si 460W/canal); aparatul a fost prevazut a functiona pe 4 ohmi - end of discutions.

NU se recomanda insa folosirea pe 2 ohmi, desi probabil ca ar intra in functiune protectia.

2 x 460w pe 2 Ohmi ? 920w total, cumva asta scoate mai mult decat consuma.

Tot asa scria si la pioneer a-777, 220w 4 Ohm / 350w 8 Ohm.

Puterea reala este cea exprimata in 20Hz-20 Khz, Nu asculta nimeni semnale de test, si Dynamic Power.

Posted Image

Link spre comentariu

probabil @shambala a gresit cand a citat puterea dinamica incercand sa sublinieze ca face fata pe impedante de 4 ohmi la incarcare maxima(100%).d.p. meu d.v. ,aparatul prezentat i-si merita banii daca este fara interventii ''miselesti'' ,iar in concodanta cu revox-urile de 4 ohmi e posibil sa ai o surpriza placuta (sau nu),nu-ti fa griji de impedanta de 4 ohmi ca oricum esti limitat de puterea boxelor= nu o sa poti folosi amplificatorul full loaded .ideal ar fi sa-l asculti pe boxele tale.

Link spre comentariu

Consumul real NU este NICIODATA incris sau mentionat pe vreun amplificator.In functie de perioada contructiva au fost marcate consumuri mai mcii sau mai mari, dar intotdeauna calculate ca o medie, fara legatura cu consumul instantaneu.@ lucaionut - puterea "dinamica" este livrata din energia inmagazinata in condensatorii de filtraj si este calculata pt perioade f scurte de timp (de ordinul zecilor de msec). Pt cunoscatori ea da o idee asupra SOA (in lipsa schemei sau a informatiilor despre finalii folositi).Mentionarea ei din postul precedent voia sa arate ca aparatul este prevazut a functiona pe 4 ohmi.Amplificatoarele FOARTE bune nu au astfel de mentiuni in datele tehnice dar daca s-ar calcula s-ar ajunge la valori ce par nerealiste neinitiatilor. 5000W /canal /1 ohm pt cateva secunde sau chiar zeci de secunde (ceea ce este cu desavarsire enorm - ca timp in primul rand); timp de sustinere exclusiv din filtraj 2-3 secunde (de cca 2-300 ori mai mare decat la trancutele de care se discuta pe aici), samd.@ eduardo - sa stapanesti sanatos amplificatorul si sa te bucuri de el.

Link spre comentariu

Moda asta cu sarcini de 2 Ohmi şi puteri măsurate fantasmagoric au dat-o Pioneer prin anii 90, imediat i-au copiat Yamaha şi alţii de teapa lor. Era perioada cînd pierdeau teren pe piaţă din cauza mărfii chinezeşti şi încercau disperaţi să se menţină. Fizica însă nu admite minciuni multe şi funcţionarea depinde total de protecţiile amplifului, treptele lor, cum zicea şi shambala.

Ar fi de preferat să nu forţaţi sculele astea în 4 Ohmi. La volum moderat nu e problemă, trebuie doar să ţinem cont că la acelaşi semnal, boxele de 4 Ohmi sug din trz finali un curent dublu, faţă de cele de 8 Ohmi.

Personal, dacă aş avea boxe Revox, le-aş folosi cu un amplif cu lămpi.

Link spre comentariu

amplificatoare cu lampi nu imi permit si sincer sa fiu nu cred ca sunt pentru mine , ascult in proportie de 90 la suta muzica ritmata , in fine .........astazi am tras la greu pe amplificator , am mers cu el incontinuu 6 ore , este foarte puternic , nu pot ajunge cu potentiometrul de volum nici la 25 % din cursa , stiu ca pozitia lui nu este relevanta , conduce REVOX-urile excelent , fie ca este vocea LAURA PAUSINI , fie ca sunt basii incredibili DR .DRE , fie ca este furtuna de instrumente din DIRE STRAITS , toate sunt redate cu lux de amanunte ......partea digitala se intelege de minune cu playerul meu , tot un KENWOOD DP7010 ( 2 X BurrBrown DAC), pe partea coaxiala , sunt curios daca pe OPTICAL se aduce o oarecare imbunatatire a sunetului ......radiatorul abia s-a incins , mai rau se incinge partea digitala decat radiatorul , dar aceasta este prevazuta cu cooler din constructie ..........acestea fiind faptele tind sa cred ca am facut o alegere buna !!!

Link spre comentariu

Asta înseamnă că ampliful e mult mai puternic ca boxele şi nu e în pericol să se defecteze, doar atenţie mare la boxe.Cablu optic se foloseşte mai ales cînd ai nevoie de izolare galvanică între amplif şi sursa de semnal, altfel întroduce încă 2 etaje digitale în lanţul de procesare. Cablul coaxial îl foloseşti cînd ai un dac mai bun decît cel al cd-ului, altfel nu are rost şi e mai mult decît bun cel analog.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări