Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformatoare mici si galbene din Tv-uri/monitoare CRT

zapezel

Postări Recomandate

Am facut un monitor praf, era cam vechi si-am gasit tot felul de transformatoare pe ferita galbene si mici cu un cod pe ele.Am cautat codul pe net dar nu am gasit cine stie ce si nici nu stiu la ce le pot folosi exact, pentru ca nu stiu cum sa le conectez.Nu stiu ce tensiune trebuie sa intre, ce trebuie sa scoata si pe unde, si mai au si cate 6-8 pini. Aceste tranformatoare la ce se pot folosi sau cum imi pot da seama care si cum vin pinii conectati?Stiu ca sunt unii cu 4 picioare, care defapt sunt doua bobine ce se folosesc la filtrarea liniei de inalta tensiune si se gasesc in toate TV-urile.Spre exemplu, am unul acum in fata cu 6 picioare pe-o parte si 3 pe cealalta, ii mai iese un fir gros pe sus iar codul de pe el este EI-28 SH 0019.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zapezel

2

• mircea888

1

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

mircea888

Toate transformatoarele alea sunt de comutatie, deci pentru surse in comutatie. Nu prea ai ce sa faci cu ele, sunt calculate anume pentru sursele din care le-ai luat, unele sunt coboratoare, altele sunt folosite la separare galvanica, etc.Poti sa le desfaci (prin fierbere) si refolosesti miezurile de ferita la un proiect propriu, altfel nu prea au utilitate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări