Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se fixeaza sculele in axul frezei ?

goguboeru

Postări Recomandate

Pai...nu se vede ca ar avea gaura de surub in coada :jytuiyu Io tot incerc ,poate -poate oi scapa de dat gaura longitudinala in axul masinii :cry: .Nici nu stiu cine ar putea sa o faca... :tryre

Pai cine s-o faca?Cineva cu strung...de exemplu tu!
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• goguboeru

11

• radu cnc

6

• alin 105

3

• cnc_step

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai o varianta care-mi vine acuma in minte rapid:sunt burghie lungi pt gaurit peretii si au 30-40 cm la diametre relativ mici; prindere SDS (asta trebuie taiata cu flexul).Au in varf pastila vidia, trebuie ascutita corespunzator pt metale.Pastila depaseste in lateral corpul burghiului cu 1-2 mm.Si acolo trebuie corectat, sa iasa doar putin.Daca vrei sa corectezi (gaura nu va fi foarte dreapta) si sa ai un alezaj perfect, trebuie alezat cu o bohrstanga -vezi cum a gaurit Radu papusa mobila de la strungului lui. icon_jook

Link spre comentariu

E o gaura chioara prin care trebuie sa treaca axul unui surub. Nu ii trebuie alezare sau mai stiu io ce rectificari. E o idee cu burghiul de beton cu ascutit vidia (wie diamant=ca diamantul) ca mai am o gramada , dar e destul de greu sa o ascuti in asa fel incat sa inainteze drept. Am mai vazut niste burghie lungi ce le foloseau dulgherii ca sa treaca dintr-o parte in alta a unui cofraj de grinda de 200 -300mm dar nu stiu daca sunt pt lemn sau metal ,ele aratau ca un burghiu obisnuit cu coada lunga Erau de 8-10 mm diametru

Link spre comentariu

Daca vrei sa frezezi de gaura respectiva nu scapi, iar gaura filetata in coada exista sigur. :da Pentru gaurit nu ai de gaurit asa lungime mare, trebuie sa gauresti axul canelat care transmite miscarea de la motor iar acel ax este lung cat latimea puliei si cursa coloanei plus partea de cuplare vreo 20 mm.Burghiu poti sa-ti construiesti si anume prelungesti coada burghiului de 10.5 cu o bucata cat iti trebuie de ϕ10mm, nu-l fa mai lung caci fiecare mm in plus conteaza.

Link spre comentariu

Am inteles dar o sa mai astept cu modificarea pana termin montajul strungului.Nici mie nu imi place cat de mult iese in consola suportul de scula. Are vre-o 30 si ceva de mm diam. dar oricum...Sincer, cred ca o sa abandonez ideea modificarii masinii de gaurit. O sa o fac sa nu mai aibe jocuri(daca are ,inca nu stiu) si o las ca masina de banc. Oricum mai studiez problema ,vreau sa vad si eu ce tipuri de freze (scule) se gasesc mai des prin targ.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări