Marian Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Altceva delicios... http://cybwiz.blogspot.com/2012/01/buil ... o-amp.html Mda, pai acum cat se poate de serios as dori ca domniile voastre-expertii, cei care ii tot desconsiderati pe cei care nu va impartasesc opiniile, as dori sa stiu cat se poate de serios cati dintre voi sunteti dispusi sa platiti 40.000 de dolari pe un amplif mono, un monstru din ala? Asta ca tot nu va mai terminati in a-l ridica in slavi si devreme ce voi prim mesaje si comportament pretindeti a fi varful piramidei in domeniul audio de pe elforum mi se pare logic si ca ati fii cei cu bugetul cel mai larg sa zic asa, asadar sincer acum cati dintre voi sunteti dispusi sa cheltuiti o veritabila avere pe un singur amplif mono, pe o fitosenie din aia? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Eu as vrea sa pun mariilor dumneavoastra, o intrebare, ce pare putin aiurea in poza urmatoare? Va rog sa nu dati cu parul. Nu dam cu parul, dar daca raspundem nu o facem gratis! Te rog sa rezervi vreo 2-3 litri de acid azotic din ala de culoare inchisa ce banuiesc ca-l tii pe balcon intr-un recipient mai mare... Hai sa luam lucrurile in mod reversibil Leco. Rezistorul nu-i conectat B-E la finali ci e conectat din bazele finalilor pana la iesirea amplificatorului... Amplificatorul functioneaza in clasa A, deci disipatia de caldura a elementelor e continua... In emitori gasim un rezistor de 0,47R/10W, daca presupunem ca acest rezistor disipa appx 4-5W, plecand de la o dimensionare standard 2.5, atunci inseamna ca pe acel rezistor de 0,47R avem o cadere de pana la 1,5 - 1,7V. 1,7V de pe rezistor + 0,7 - 0,8V de pe B-E = pana la 2,5 V cadere pe rezistorul de 5R/5W, adica o disipatie continua deappx 1,25W, dimensionand standard cu 2,5 putere disipata in plus inseamna putin peste 3W... Cum rezistori de 4W nu sunt utilizati in mod curent, Krell a ales sa o puna de 5W... Hai umbla la bidon... vin curand in Bucuresti ) Tot reverse o iau si eu: Bidonul pt noi, este pus deoparte DEJA, de mult timp, dar primele 2 pahare de caciule se beau STRICT ASA: EU icon_jook TU icon_jook VICTOR icon_jook Sorin, valoarea totala a celor 5 rezistente de 0,47 ohm puse in paralel, ar da sub 0,1 ohm, ca valoare totala deoarece sint 5 tranzistori in paralel deci si 5 elemente rezistive in paralel, curentul TOTAL prin circuit impartindu-se la 5 elemente nu la doar 1. Deci daca avem 0,1 ohm rezistenta echivalenta a intregii mixturi de 5 in paralel, la 1,7V cadere, am avea un curent de iesire de 34A la iesire. Ceea ce nu este deloc greu de obtinut cu ce e acolo, in schema, desi 2SA1302 si 2SC3281, ar fi cam la limita lor... Topologia este in configuratie FULL BRIDGE, deci teoretic pentru puterea data la iesire avem doar 1/2 din curent si excursia de tensiune dubla. Uite un amplificator de 2500W/2 ohm, tot in configuratie full brg, care are curentul de iesire LIMITAT la 30A, ce valoare au rezistentele dintre baza si emitor, ma refer la cea din dreapta de 4,3 ohm, care este legata exact otre baza si bratul de iesire, echivalent cu schema de la krell. Prezint doar ramura pozitiva de iesire: Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 @MarianSuna a frustrare...Ma rog, chestia cu surubul...Nu prea inteleg ce spui, dar hai sa gandim logic: Daca langa tine doarme "monstrul din bucatarie" inseamna ca nu mai ai voie sa te uiti la un film sexy din cand in cand ???Pe intelesul tuturor: Daca ai o Dacie in garaj si te uiti la o reclama de BMW inseamna ca a doua zi nu-ti mai vine sa te urci la volanul Daciei tale ???Sper sa remarcati reversibilitatea :)Cu siguranta urla foamea printre colegii forumisti, poate te afecteaza si pe tine, poate ma afecteaza si pe mine, dar asta inseamna ca nu putem aprecia solutiile tehnice ele unor firme de referinta in domeniul audio ???Cu tot respectul Marian, dar nu se intelege sub nici o forma ca ridicam in slavi acest amplificator... Nimeni nu a aratat sa se inteleaga ca acest amplificator ar fi varful piramidei in audio...Sunt multe amplificatoare de nivelul acesta, multe companii de HI-END care care ating acest nivel, Krell este apreciat doar pentru ca ei ofera amplificatoarele la un pret corect, adica in 30-40 de mii chiar ofera solutii tehnice deosebite.Sunt unele firme ce ofera amplificatoare la preturi de cateva ori mai mari, dar multe din ele nu-ti ofera sunet de acesti bani ci altceva... Link spre comentariu
Letcon Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Marian,cel putin in ultimele 2 posturi nu vad o ridicare in slavi a acelor "produse" de catre sorteh sau misa.Cel putin mie mi se pare ca ei au pus imaginile sa vada tot "prostul" si niste scule la care cu siguranta ca ajung foarte putini.Chiar nu am vazut o tenta de ironie sau "fitosenie" din partea lor prin postarea acelor imagini ci mai degraba faptul ca si ei(cu mai multa experienta decat restul "prostimii") sunt oarecum uimiti si placut impresionati de acele realizari.Binenteles ca un om normal nici nu ar trebui sa tinda spre asa ceva,in primul rand datorita costurilor,desi cum zicea hpavictor prin alte posturi,daca nu tinzi la ceva mai bun,nu o sa mai inveti nimic nou sau bun si o sa ramai cu tda7294 sau av... :rade:ps:intre timp s-a mai postat dar cred ca se stie care-s cele 2 posturi despre care vb... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Ceea ce nu este deloc greu de obtinut cu ce e acolo, in schema, desi 2SA1302 si 2SC3281, ar fi cam la limita lor...Una-i una si alta-i alta...Leco cu tine nu e de discutat tata...Amplificatorul nu are tranzistoare asiatice prietene, sunt tranzistoare MOTOROLA... TOATEEEEEEEEE!!!!!!Nu sunt A1302 si C3281 ci MJ1302 si MJ3281... Despre ce vorbim ???Poti compara tranzistor de 250W cu tranzistor de 150W ? Poti compara TO3 cu orice capsula din plastic ??? Poti compara imensitatea aia de radiator de la KRELL cu o simpla tablita ce nici o cutie de conserve nu poti realiza din ea ?Poti compara regimurile de functionare, clasa din care fac parte cele doua amplificatoare sau pretul de cost ?Prietene trezeste-te...Ti-am desenat atat de clar conditiile si motivele pentru care aceasta firma au folosit rezistorii aceia de 5W, doar pentru ca tu vrei sa fii Gigi contra si vrei sa ai ultimul cuvant nu inseamna ca ai dreptate, pur si simplu doar cazi intr-o penibilitate ireversibila, dealtfel nefiind prima data.Eu nu voi mai intra niciodata in astfel de discutii tehnice cu tine, doar am sa te "execut". Mi se pare ca arunci astfel de gogosi doar pentru a invata electronica )) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Cu scuzele de rigoare, imi scot palaria si fac plecaciune. Nu stiu cum naiba am citit MJ(L), in loc de MJ... In acel caz, tranzistorii ai fi OK, jos palaria, dar calculul curentilor facut de mine , este corect. Nu pot decit sa-mi cer scuze, ca am citit cotatia gresit. Sorry bro... Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 8, 2012 Autor Partajează Postat Mai 8, 2012 Partea teoretica are probabil o componenta spirituala ( un citat Zen etc ) si care reprezinta un interes deosebit pentru asiatici este filozofia care a stat la baza acestui proiect...Daca am reusi sa facem " reverse engineering " am putea sa intelegem ca nu este o simpla evolutie de la o schema initiala , simpla , cu care a inceput Krell drumul catre audiofilie la supercomplicaciunea de schema prezenta mai sus .Consider ca de fapt , nu este vorba de o evolutie , ci de o revolutie in acest domeniu .Iar rezultatul practic este materializat printr-o bijuterie audiofila , cu performante extreme . Totul la superlativ ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum