ALEKS Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 Buna dimineata! In ultimul timp am lucrat la un amplificator de chitara electrica dupa diferite scheme oferite de vasta lume a Internet-ului. Am redesenat toate schemele si le-am cuplat in 3 sectiuni distincte (modul distorsiune, modul amplificare si modul alimentare) in CadSoft EAGLE pentru a le putea posta pe forum. Va prezint munca mea din ultimul timp in ideea existentei altor constructori amatori care vor aborda proiectul. Schemele dupa cum urmeaza: Modul distorsiune: Modul amplificare: Modul alimentare: Postez in continuare fotografiile a ceea ce am realizat pana acum: modul distorsiune si modul corectie de ton / overdrive / volum (desprins din modul distorsiune si modul amplificare). Restul modulelor le voi construi ulterior (incepand cu modulul de alimentare). Intr-un final, toate vor fi montate pe un sasiu care ulterior va fi introdus intr-o cutie din lemn prevazuta cu difuzor (pe care deja l-am achizitionat si l-am testat). Voi reveni cu fotografii pe parcurs. Sursa de alimentare, in stadiul incipient: PS: Numele amplificatorului l-am dat eu: WASP. Din cate am experimentat eu, overdrive-ul "coloreaza" sunetul in genul celor de la AC/DC (chitara mea electrica fiind fabricata la Reghin). Va urez succes. Stima, ALEKS Link spre comentariu
Electron Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 Nu pui si o mostra de sunet cand termini? :rock: Preferabil .wavSi de la ce vine WASP? Pe al meu l-am botezat YAVA (Yet Another Valve Amplifier) Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 28, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2006 WASP inseamna viespe in engleza. Nume e amplificatorului vine de la sunetul scos de viespii.Uite ce galagie face, atasez mostrele aici.Ti-am dat si pe canalul Clean si pe canalul Overdrive la maxima, cu corectiile de ton "infundate".Cum am facut? Simplu am cuplat tot ce am lucrat pana acum la amplificatorul cu lampi cu EL84 si semnalul util l-am introdus in difuzorul cumparat pentru chitara. Dupa ce voi termina amplificatorul integral voi pune mostre de sunet pentru ca va conta mult lemnul din care voi face cutia.PS: Inregistrarile le-am facut cu un microfon dinamic Sony.Am arhivat .ZIP si ti-am facut .MP3 pentru ca .WAV-urile sunt mari si nu pot fi incarcate datorita limitei de 1Mb. Link spre comentariu
Electron Postat Aprilie 28, 2006 Partajează Postat Aprilie 28, 2006 Le-am ascultat si suna chiar bine. Imi place partea de overdrive. Incerc sa-mi imaginez cum suna live... Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 Nu ai destul gain pe overdrive.Merge gen AC/DC dar frecventele sint prost alese.Nu ai ''punch'' asta si din cauza dozelor de pe chitara probabil. Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 29, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2006 Ai dreptate in ceea ce priveste dozele si frecventele alese. Ceea ce am facut acolo e total demonstrativ. Dupa ce voi termina si carcasa voi mai posta ceva audio si bineinteles fotografiile de rigoare.ALEKS Link spre comentariu
pusttiu Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 las sa puna overdrive ...schema de la ampu lui de chitara,,, poate ne apucam si noi sa o facem si sa vedem ce iese ca daca suna bine ampu de chitara ma apuc si eu de cintat la chitara ) ... bineinteles dupa ce i=mi fac un amp pt ea ) Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 29, 2006 Partajează Postat Aprilie 29, 2006 Florine uite pentru ca esti un ''adevarat'' te ajut sa iti faci amp de chitara. :yawinkle: Si dupa ce il faci vin si il udam... :partyman: Degeaba postez schema fiindca oricum nu va suna ca la mine.Dar daca ALEKS vrea il ajut sa isi modifice schema pentru a avea 2 canale -clean si distorsiune-dar cu conditia sa isi puna o doza humbucker pe chitara si sa ne dedice si noua o piesa pe care bineinteles o va face mp3 si o va posta aici. :supz: Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 29, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2006 Florine, saptamana viitoare mergem sa facem sasiul pentru amplificator! Si sa mergem sa vedem si chitara la domnul ala, sa-i tragem un test. Andy, multam de ajutor. Daca vrei sa postezi modificarile, sunt pro. Eu m-am gandit sa by-pass-ez tot modulul de overdrive din fata (cu un switch actionat de picior sau pe panoul amplificatorului, ramane la latitudinea mea), cel cu 2 lampi 6N2P si sa introduc semnal direct in amplificator, am vazut ca merge clean (schema amplificatorului este productie proprie si era intentionat spre a fi utilizat clean si atat; pe parcurs i-am adaugat si overdrive in fata). In rest numai bine si sper ca pana luna viitoare sa fie gata. Mi-au venit si lampile si soclurile si ma pot apuca de treaba. Ultima placa pe care o mai am de facut este cea cu amplificatorul in sine. Astazi am terminat si sursa de alimentare. Am sa postez maine fotografii. Uite ca am avut ceva timp si am ajustat putin butoanele de corectie, poate acum iti va placea. PS: Inregistrarea aceasta e facuta pe doza humbucker. Am o doza humbucker la chitara si inca 2 doze standard. Numai bine! ALEKS Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 30, 2006 Partajează Postat Aprilie 30, 2006 Uite schema...Este o schema simpla care suna bine.Iti recomand sa iti pui o pereche de 6P3S-E fiindca cu alea suna beton si ai si armonici.Nu este schema mea pe care o folosesc aceea avind comutari cu fotorezistente... Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 30, 2006 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2006 Buna, Mersi pentru schema, overdrive! Pana una alta raman pe constructia mea deoarece sunt multe similitudini intre schema mea si a ta. Daca totusi voi mai avea nevoie de "drive" voi mai construi in fata modulului de overdrive facut de mine si cele din schema ta. Aici sursa de alimentare in stadiul final: Urmeaza piesa de rezistenta, amplificatorul in sine. Saptamana aceasta e gata si el si apoi urmeaza montarea tuturor ansamblelor intr-un sasiu metalic. Va tin la curent. Stima, ALEKS Link spre comentariu
overdrive Postat Aprilie 30, 2006 Partajează Postat Aprilie 30, 2006 Da dar tot tre sa ne dedici o piesa la chitara... :yawinkle: Rock-on! :supz: Link spre comentariu
ALEKS Postat Iunie 20, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2006 Va place? Comentarii, sugestii? Mentionez ca nu este nici pe departe gata lucrarea, raman de dat gaurile pentru butonul de power, mufe pe spate si alte nimicuri din cele ce dau bine la ochi. Urmeaza sa termin prelucrarea mecanica si sa montez toate subansamblele si sa-i trag un test. Pentru "carcasa bruta", multumesc lui dj_fratisu, pentru prelucrare mecanica multumesc lui amper, pusttiu si nu in ultimul rand ALEKS (eu). Multe succese, ALEKS Link spre comentariu
dj fratisu Postat Iunie 20, 2006 Partajează Postat Iunie 20, 2006 arata mai bine cu butoane, cred ca "fur" pozele cu amplifu tau (in special cu carcasa finita)da-i bice sa vedem ce va iesie okbafta!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum